Drogba'nın lisansı hakkında Schalke resmen UEFA'ya başvurdu!


Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunda Almanya temsilcisi Schalke 04 ile karşılaşan takımımız, dün bu turun ilk maçında konuk ettiği mavi-beyazlı rakibi ile 1-1'lik beraberlikle sahadan ayrılmıştı. Bu karşılaşmanın ardından maça dair yorumlar ve eleştiriler devam ederken, Alman temsilcisi bugün resmi twitter hesabından oyuncumuz Drogba hakkında UEFA'ya resmen başvurduklarını açıkladı ve resmi sitelerinden de bu konuyla ilgili olarak bir açıklama yayınladı. Didier Drogba'nın lisansının geçerli olup-olmadığı konusunda UEFA'ya başvuran Schalke'nin nasıl bir cevap alacağı merak ediliyor.


Ara transfer döneminde kadrosunu Didier Drogba ve Wesley Sneijder gibi dünyaca ünlü yıldızlarla güçlendiren ve dün rakibi karşısında başabaş bir oyun ortaya koyarak çeyrek final için şansını devam ettiren Galatasarayımız, hatırlanacağı üzere Çin kulübü Shanghai'den transfer ettiği Didier Drogba'yı geçici lisans ile oynatıyor. FIFA tarafından bu ayın başında lisansı kulübümüze teslim edilen yıldız oyuncunun UEFA'ya isminin bildirildiği tarih ise, 1 Şubat. Alman ekibi bu sürenin gerçekçi olmadığına ve Drogba'nın lisansının geçerli olmadığını iddia ederek basındaki haberleri göz önünde bulundurarak bugün Şampiyonlar Ligi turnuvasının organizatörlüğünü yürüten UEFA'ya başvurdu. Lisansın geçerli olmadığına dair iddialar sonrasında başvurduğunu açıklayan Schalke'nin bu talebine karşılık, UEFA'nın yönetmeliklerinde 28.maddenin 8.fıkrasında c bendine göre FIFA tarafından geçici lisans alan oyuncunun oynamasında herhangi bir sakınca bulunmuyor. Schalke lisansın geçerli olup olmamasının dışında Drogba'nın isminin zamanında verilip, verilmediğini sorgularken bu konuda da UEFA'nın ara transfer dönemi kapandığında resmi sitesinden yayınladığı "Kulüplerde liste değişikliği" dosyasında Didier Drogba'nın ismi yer alıyordu. Alman kulübünün yaptığı bu itiraz ve başvurunun nasıl sonuçlanacağı bilinmez ama şimdiden masa başı oyunlara başladıkları bir gerçek. Kulübümüzün bu konudaki tavrını bizde merakla bekliyoruz. Schalke'nin resmi sitesinden bugün yapılan açıklama şu şekilde;
Schalke 04'ün dün akşam Galatasaray ile oynadığı Şampiyonlar Ligi karşılaşması hakkında bazı hukuki sorunlar olabilir. Yönetim kurulu üyelerimiz Peter Peters ve Horst Heldt bu konu hakkında UEFA'ya başvurduğumuzu belirtirken, rakibimizin Didier Drogba'yı oynatma yetkisi olup-olmadığı hakkında detaylı bir inceleme başlatıldı. 
Takımımızla birlikte İstanbul'da bulunan yöneticimiz ve eski sporcumuz Horst Heldt bu konuyla ilgili olarak "Bu adımı atmaya tamamen yasal bir danışmanlık aldıktan sonra karar verdik. Drogba'yı oynatma haklarının olup olmadığını denetlemek bizim görevimiz ve hukuki hakkımız" diye açıklama yaptı. Yapılacak olan bu başvuru, Şampiyonlar Ligi'nde oluşan durumun yasal olup-olmamasına dair bir inceleme için olacak. Kulübümüzün mali işler sorumlusu Peter Peters "Basında yer alanları ve medya raporlarını baz alarak bakacak olursak, Drogba, Şampiyonlar Ligi'nde oynaması için başvurulması gereken süreyi geçirmemeleri gerekiyordu." diyerek konuyu özetledi.  
Bu durum aslında FIFA'nın vereceği kararla birlikte kesinleşecek. Ara transfer döneminin kapanış tarihi 1 Şubat 2013, bu tarih aynı zamanda Şampiyonlar Ligi'ne verilecek olan listeler için son gün. Kış döneminde Shanghai Shenhua'dan transfer edilen Drogba için, eski kulübünün transfere onay vermediğine dair haberler var. 
"Her kulüp, maçtan önce oynatacağı oyuncuların listesini UEFA'ya verir ve bu oyuncuların sorumluluğunu alır. Onlar da kulüplerin ve federasyonların verdiği raporlara dayanarak bunu kontrol ederler. Biz de kulübün prosedüre uygun olmayan bir harekette bulunup bulunmadığını öğreneceğiz" diyor Peters. Bu konuyla ilgili olarak hem Galatasaray, hem Schalke eş zamanlı olarak bilgilendirilecektir. Schalke yönetimi, Drogba'nın oynatılma hakkının olmadığının ortaya çıkması durumunun olası sonuçları hakkında önyargılı olmak istemiyor. Mali işler sorumlusu Peters "Karar UEFA'nın ellerinde ve biz bu karara saygı duyacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0