Eshaya Murphy resmen Galatasaray'da..

Geçtiğimiz hafta maddi sorunlar nedeniyle Lindsay Whalen'in takımdan ayrılmasıyla birlikte transfer yapması gereken Galatasaray kadın basketbol takımı, Avrupa'da transfer döneminin son gününde kadrosuna Eshaya-Shay Murphy'i kattı. Karadağ pasaportuna sahip olan Amerika doğumlu oyuncu sezonun geride kalan kısmında Dinamo Kursk forması giyiyordu. 28 yaşındaki Murphy, geçen sezon Euroleague'de şampiyonluk yaşayan İspanyol temsilcisi Ros Casares'in önemli parçalarından birisiydi.

Eshaya ya da onun tercih ettiği haliyle Shay Murphy, 15 Nisan 1985'te California'da dünyaya geldi. Evinden çok uzaklaşmadan kolej kariyerini de USC'de sürdürdü. Burada tıpkı yeni takım arkadaşı Lindsey Harding gibi sosyoloji okurken öte taraftan üniversite takımında da önemli bir kariyeri geride bıraktı. 4 yılındaki toplam 181 isabetli üçlüğüyle USC tarihinin bu alanda 1 numarası olurken 1492 sayıyla da kolej tarihinin en skorerler listesinde ilk 10'a girdi. 2007 yılında WNBA draftına katılırken Minnesota Lynx tarafından 15.sırada seçildi. İlk sezonlarında çok parlak bir görüntü çizemezken özellikle 2008 yılında sürekli takaslarda kullanıldı. 2009 yılında ise Indiana Fever'a imza atarken burada da kendini çok fazla gösterme şansı bulamadan sezonu 4.2 sayı ortalamasıyla bitirdi. 2011 yılına kadar tam olarak kendine yer edinemeyen Shay, o sezonda Chicago Sky formasıyla yükselişe geçen bir performans ortaya koydu. Kenardan geliyor olmasına rağmen 9.8 sayı ve kariyerinin o ana kadar en yüksek yüzdesi %36'yla şut attı. 2012 sezonunda ise 18.6 dakika süre ortalama alırken 8.5 sayı ortalamayla oynadı. Sahaiçi isabet yüzdesini %42'ye çekerken 3 sayılık atışlarda ise %44'lük bir yüzde yakalayarak gelişimini sürdürmüş oldu. Daha önce Avrupa sezonlarından birinde kısa süreliğine de olsa Tarsus Belediyesi formasını giydiğini hatırlatalım. Geçen sezon Euroleague Women'da şampiyonluğa ulaşan Ros Casares'in önemli parçalarından biri olurken burada 10.8 sayı - 3.4 ribaund ortalamaları yakalamıştı.

Shay Murphy bu sezon hep bahsini ettiğimiz dış atış sorunumuzda bize yardımcı olabilecek bir isim. Çok dominant bir skorer olduğunu söyleyemeyiz ama zaten bizim aradığımız isim de tam olarak öyle biri değildi. Tabi bu bahsettiğimiz durum Lindsay Whalen'la oynayıp düzenlerimizden çıkmamayı başardığımız zamanlarda geçerli. Şimdi Harding'le birlikte aynı oyunu oynama ihtimalimiz daha düşük gözüktüğü için ilk bakışta eskisi gibi tam aradığımız transfer olduğunu söyleyemiyorum ama yine de faydalı olacağı aşikar. Sonuçta bu yeni 2 isimle birlikte oyunumuzdan tamamen vazgeçecek değiliz. Oyunu eskisi gibi oynayabildiğimiz ölçüde Murphy'den verim alırız. Ayrıca Murphy'i sadece Euroleague'de oynatabileceğimizi tekrardan belirtelim, ki kendisinin Karadağ pasaportu oyuncuyu aynı zamanda AB statüsünde oynatmamızı sağlayacak. En başta dediğimiz gibi Whalen'lı bir takımda Murphy takviyesiyle ELW'de çok daha iddialı bir hale gelebilirdik, şimdilik ise o kadar iddialı değiliz, ama Ekrem Memnun'un bu isimlerden optimum fayda sağlamasıyla yine kupaları kovalayacağız. İnşallah yönetimimiz de hocamızın ve oyuncularımızın haklarını öder ve bizde sezon sonu bu yeni transfelerimizin katkılarıyla burada zafer yazıları yazarız. Transferlerimiz hayırlı olsun...

Tekrardan Shay Murphy'e hoşgeldin diyor ve formamız altında başarılar diliyoruz...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0