Eurocup | Defteri kapattık..

Galatasaray Medical Park mücadele ettiği Eurocup Top 16'sında L Grubu 5. maçında deplasmanda karşılaştığı Unics Kazan'a 64-57'lik skorla mağlup oldu. Rusya deplasmanında karşılaştığı rakibine karşı maç boyu istediği üstünlüğü kuramayan takımımız grubun diğer maçında Ratiopharm Ulm'ün deplasmanda Kızılyıldız'ı yenmesiyle gruptan çıkma şansını yitirdi ve Eurocup defterini kapattı. Bu maçta da takımın en çok ön plana çıkan oyuncuları Engin & Markosihvili ikilisi oldu.

Maçın ilk çeyreğine istediğimiz gibi bir başlangıç yapamadık. Özellikle savunmasıyla bu maçta ön plana çıkmak isteyen takımımız bunu sağlayamayınca ilk çeyrek 21-14 Kazan üstünlüğüyle geçildi. İkinci periyotta ise savunmamız istediğimiz düzeye gelirken rakibi sadece 11 sayıda tutmayı başardık, ancak kronikleşmeye başlayan hücumdaki durağan yapımızdan ötürü savunmadaki emeğimizin karşılığını tam olarak alamadık ve Engin'in son saniye üçlüğüne rağmen devreye 32-28 geride girdik. İkinci yarıya da savunma sertliğimizi koruyarak başladık. Hücumda yine çok üretken olamasak da Kazan atamadıkça biz yavaş yavaş üstünlüğü ele aldık ve bir ara skoru 39-41 yaptık. Ancak bu dakikadan sonra çeyrek sonunda Ergin Ataman'ın 4 kısalı düzene geçmesiyle birlikte pota altında Veremeenko'yu durduramayınca bir anda iyi oynadığımız çeyrek sonucu 47-42 rakip lehine oldu. Maçın final periyodunda da istediğimizi bulamadık. Farkın her ne kadar açılmasına izin vermesek de biz de bir türlü bir seri yakalayıp öne geçemedik. Ve bizim bu kısır görüntümüz karşında Unics Kazan kötü bir basketbol oynamasına rağmen oyunun kontrolünü kaybetmeden maç sonunda 64-57'lik skorla galibiyete uzandı.

Takımımızın performansının özellikle hücumda çok yetersiz kaldığını söylemek lazım. Savunmada genel anlamda iyi bir görüntü çizdiğimizi söyleyebiliriz. Belki 3. çeyreğin sonunda dönülen 4 kısalı bölüm ve Macvan'ın kötü oynamasına rağmen ısrarla sahada kalışından ötürü doğan savunma zaafiyetlerine rağmen yediğimiz 64 sayı çok fazla gözükmüyor. Ama basketbol bir denge oyunu.. Savunmadaki emeğinizin karşılığında hücumda gerekli hamleleri yapıp skor üretemeyince bir süre sonra savunma direnci de düşüyor. Hatta kötü yapılan bir hücumun ardından yenilen fast-break sayılarını da buraya ekleyebiliriz. Hücumdaki sorunumuzun ise bazen aşırı dereceye varan durağanlık olduğunu gözlemliyoruz. Hala kısaların bireysel yaratıcılılarına bağımlı olan bu tarz hücum anlayışında en güvendiğimiz 2 isim Arroyo ve Gordon'ın son 2 maçtaki yorgun ve isteksiz görüntüleri bizi bu hale getiren en önemli etkenlerden biri. Bunlara kısa olmamasına rağmen Macvan'ın formsuz görüntüsünü de ekleyebiliriz. Olumlu anlamda ise Engin&Markoishvili ikilisinin kupa finalinde ve Kazan maçında sorumluluk almaya çalışmaları sevindiriciydi ancak onların tek başlarına verdikleri bu mücadele ne kupayı kaybetmemize(hakemlerin de etkisiyle) ne de Eurocup'tan elenmemize engel olamadı.

Kazan mağlubiyetinin üstüne Ulm'ün Kızılyıldız deplasmanında kazanmasıyla birlikte maalesef gruptan çıkma şansımız kalmadı ve şampiyonluk parolasıyla girdiğimiz Eurocup'a veda ettik. Son hafta oynayacağımız Kızılyıldız maçı da önemini kaybetmiş oldu böylece. Açıkçası ileride dönüp baktığımızda ''Niye Eurocup'ı kazanamadık?'' sorusunun temel cevabının yaşanılan sakatlıklar, Hawkins'in hiç olmadık bir zamanda ortaya çıkan durumu ve maaş ödemelerindeki sıkıntıların olduğunu söyleyebileceğiz. Ancak tüm bu sahadışı etkenlere rağmen açıkçası bu gruptan çıkamamak başarısızlık oldu. Özellikle Ulm deplasmanındaki son çeyrekte gösterdiğimiz felaket derecede kötü performans ve dünkü o kötü Kazan'ı yenemeyişimizin altında bahanelere sığınamıyoruz maalesef. Top 16 grupları belli olduğunda en ciddi 2 rakibimiz olarak gördüğümüz Kazan ve Kızılyıldız bu kadar kötü durumlardayken bu gruptan çıkamamışsak ve zayıf halka olarak nitelendirdiğimiz Ulm şimdi liderlik adına en iddialı takım haline gelmişse bunun adı maalesef ki başarısızlıktır. Sezon sonu geldiğinde bütün başarısızlıkların toplamında yaşadığımız şanssızlıkları sebep olarak gösterebileceğiz ama bu gruptan böyle elenmek buna dahil olmayacak. Çıkabilmeliydik, ama çıkamadık. Geçmiş olsun..

Karşılaşma boyunca oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:

Jamont Gordon : 1 ribaund, 2 top kaybı, (0/4 şut)
Manuchar Markoishvili : 11 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, (4/8 şut)

Engin Atsür : 12 sayı, 2 asist, 1 top çalma, 2 top kaybı, (4/10 şut)
Cenk Akyol : 1 ribaund, 1 asist, (0/1 şut)
Furkan Aldemir : 6 sayı, 2 ribaund, 3 top çalma, (3/3 şut)  
Boniface Ndong : 7 sayı, 14 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 blok, (2/7 şut)
Milan Macvan : 7 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 4 top kaybı, (3/7 şut)
Carlos Arroyo : 3 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 2 top kaybı, (1/7 şut)
Ender Arslan : 5 sayı, 2 asist, (1/4 şut)
Erwin Dudley : 6 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, (3/6 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0