TKBL | Karakter meselesi..

Bu sezon Ekrem Memnun yönetiminde toparlanma sürecine giren ve ilk olarak Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray kadın basketbol takımı şampiyonluğu hedeflediği TKBL'nin 19. Haftası'nda deplasmanda konuk olduğu Beşiktaş'ı 59-73'lük skorla geçmeyi başardı. Akatlar Spor Kompleksi'nde oynanan mücadelede son çeyrekteki üstün performansıyla galibiyete uzanan takımımız böylece ligdeki 16. galibiyetini aldı. Maçın yıldızı ise 22 sayı - 4 ribaund - 2 asist - 4 top çalmayla oynayan Işıl Alben oldu.

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde savunmamız istediğimiz düzeyde olmayınca Beşiktaş kolay sayı üretti. Dış atışları da girince ev sahibi ekip bu bölümü 23-18 önde geçmeyi başardı. İkinci periyotta ise toparlanan ve rakibe kolay sayı imkanı vermeyen takımımız özellikle Işıl'ın etkili performansıyla öne geçmeyi bildi ve devreye 36-38 önde girdi. İkinci yarının ilk 10 dakikalık bölümüne iyi başlasak da özellikle dış atışlarımızın girmeyişiyle birlikte Beşiktaş bir seri yakaladı ve tekrardan öne geçti. Ancak Işıl'ın son saniye üçlüğü çeyrek bitmeden üstünlüğün yeniden bize geçmesini sağladı. Maçın final periyodunun başında çekişme devam ederken Alba Torrens'in oyuna girmesiyle birlikte kilidi açtık. Yorulan rakibe karşı savunmamız sertliğini arttırırken hücumda ise Alba bizi sırtladı ve ard arda bulduğu sayılarla skorda öne fırlamamızı sağladı. Maçın son dakikaları ilk 3 çeyreğe oranla oldukça rahat geçerken 59-73'lük skorla galip gelerek herhangi bir iş kazası yaşamamış olduk. Işıl Alben, Whalen'ın gidişi ve Harding'in henüz takıma katılmamasından ötürü liderlik görevini üstlenirken hiç çıkmadan oynadığı maçı 6/8 üçlük isabeti sağlayarak 22 sayıyla tamamladı. Alba Torrens de özellikle son çeyrekte oyuna girdikten sonra ortaya koyduğu performansla maçı koparmamızda başrolü oynayan isimlerdendi.  Ayrıca pota altı elemanlarımızı da iyi kullanırken onlardan toplamda 35 sayılık bir katkı aldık. Maç boyu ürettiğimiz 19 asist ve top kayıplarının iki takım adına karşılıklı 20-19 olması da maçın dikkat çekici istatistiklerindendi.

Beşiktaş'a karşı özellikle son çeyrekte oyuna ağırlığımızı koyarak önemli bir galibiyet aldık. Fenerbahçe'nin Tarsus Bld. deplasmanında kaybetmesinden sonra normal sezon liderliği için şansımız yeniden arttı. Bu açıdan kritik bir maçı geride bırakıyoruz. Öte taraftan sezon başı kapanma kararı alıp daha sonra yola devam eden ancak ligin ilk devresindeki tüm maçlarını kaybettikten sonra yaptığı transferlerle ikinci yarıdaki 5 maçını kazanmış olan rakibi bir derbi mücadelesinde deplasmanda yenmiş olmak da tek başına ayrı bir önem taşıyor. Hele hele bu deplasman maç boyu Galatasaray'ımız ve bazı oyuncularımız aleyhine alengirli küfürlerin edildiği ancak cevabının sahada en güzel haliyle verildiği bir hikayeye ev sahipliği yapmış bir deplasmansa. Maddi zorluklara rağmen sahada mücadelesini iyi şekilde veren Beşiktaş takımını bir taraftan tebrik ederken öte taraftan  güzel bir galibiyet alan takımımızın hakkını da teslim edelim. Tebrikler Sultanlar...

Derbi maçta oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:
Yasemen Saylar : 1 asist, 4 top kaybı, 1 top çalma, (0/1 şut)
Işıl Alben : 22 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 3 top kaybı, 4 top çalma, (8/16 şut)
Ann Wauters : 7 sayı, 6 ribaund, 3 top kaybı, (3/5 şut)
Şaziye İvegin : 2 ribaund, 3 asist, 2 top kaybı, (0/3 şut) 
Sancho Lyttle : 9 sayı, 6 ribaund, 5 asist, (3/6 şut) 
Alba Torrens : 14 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 3 top kaybı, 3 top çalma, 1 blok,  (6/12 şut)
Şebnem Kimyacıoğlu : 2 sayı, 2 ribaund, 2 asist, (1/9 şut)
Sylvia Fowles : 11 sayı, 7 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 3 top çalma, 1 blok, (5/6 şut)
Bahar Çağlar : 8 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 3 top kaybı, (3/6 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0