TKBL | Kaski'ye karşı ikinci mağlubiyet..

Galatasaray kadın basketbol takımı, TKBL'nin 16. Haftası'nda konuk olduğu Kayseri KASKİ'ye mağlup oldu. Kadir Has Spor Salonu'nda oynanan karşılaşma oldukça çekişmeli bir mücadeleye sahne olurken son dakikalarda rakibin şansının da yanında olduğu mücadeleden 72-68 yenik ayrıldık. Yıldız oyun kurucumuz Lindsay Whalen maçtan önce yaşadığı rahatsızlıktan ötürü oynayamazken onun yerine kadroya dahil edilen Alba Torrens'in 19 sayı - 8 ribaund - 2 asist- 2 top çalmalık performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Maçın ilk çeyreğine iyi bir başlangıç yapıp uzunlarımızdan katkı alınca skorda öne fırladık ve bu bölüm 14-21 üstünlüğümüzle geçildi. İkinci periyot ise bizim adımıza oldukça kötüydü. Ne hücumda istediğimiz pozisyonları bulup skor üretibilirken ne de iyi savunma yapabildik ve rakip devreye 37-32 önde girdi. Maçın ikinci yarısı oldukça çekişmeli giderken Alba Torrens liderliğinde ayakta kalmaya çalışan takımımız maçın son dakikalarında rakibi geriden gelip yakalarken iyi savunma yaptığımız bir pozisyonun ardından KASKİ'nin panyalı giren üçlüğü onları 71-68 öne geçirdi. Mola almamıza rağmen dönüşte top kaybı yapınca taktik faulümüzü değerlendirdiler ve 72-68 ile maçı kazandılar. Yaptığımız 18 top kaybı bizim hücum verimliliğimizi düşürürken aynı zamanda sadece 9 asist yapmış olmamız da yine kendi düzenlerimizden koptuğumuzu gösterdi. Savunmamızın ise genel anlamda ideal seviyesine çıkamadığını gördük. 72 sayısı bizim için fazlaydı. Bireysel anlamda Whalen'ın yokluğu bizi etkilerken onun yerine kadroya alınan Alba Torrens ise takımı sırtladı.

Kayseri KASKİ'ye karşı ligin ilk yarısında oynadığımız maçı da kaybetmiştik ve şimdi de yenildik. Açıkçası arasıra alınabilecek bu tarz mağlubiyetlere anlayış göstermemiz gerektiğini daha önce söylemiştik ama bu KASKİ yenilgisiyle kotamızı doldurmuş olabiliriz. Çünkü bu mağlubiyetle lider Fenerbahçe'yle aramızdaki fark 2 maça çıktı. Bu yüzden normal sezon liderliğini çok zora soktuk. Bu günden sonra ligde oynayacağımız bütün maçları kazanarak daha fazla kaza yaşamayacağımızı ve play-off dönemine en hazır şekilde gireceğimizi umuyorum.

Maç içinde yakaladığımız istatistikler ise şu şekilde oldu:
Özge Yavaş: 1 top kaybı, 1 top çalma, 

Yasemen Saylar: 4 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 0/3 şut 
Işıl Alben: 9 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 3 top kaybı, 2 top çalma, 4/9 şut
Ann Wauters: 4 sayı, 5 ribaund, 3 top kaybı, 2/6 şut
Şaziye İvegin: 1 asist, 1 top çalma, 0/2 şut
Sancho Lyttle: 12 sayı, 6 ribaund, 3 top kaybı, 1 top çalma, 1 blok, 4/10 şut 
Alba Torrens: 19 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 2 top çalma, 6/15 şut
Gülşah Gümüşay: - (37 saniye süre aldı)
Şebnem Kimyacıoğlu: 1 ribaund
Sylvia Fowles: 14 sayı, 10 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma, 2 blok, 6/12 şut
Bahar Çağlar: 6 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 3 top kaybı, 3/3 şut

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0