TKBL | Sultanlar her zamanki gibi..

Galatasaray kadın basketbol takımı şampiyonluğu hedeflediği TKBL'de 20. Hafta mücadelesinde Adana Botaş'ı konuk etti. Abdi İpekçi Arena'daki oynanan maçta rakibini özellikle ilk 3 çeyrekteki ezici üstünlüğüyle farklı geçen takımımız 73-50'lik bir galibiyete imzasını attı ve yoluna kayıpsız devam etti. Lindsey Harding, Eshaya Murphy ve Nevriye'nin kadroda olmadığı bu maçta Alba Torrens 15 sayıyla takımın en skoreri olurken Ann Wauters da 13 sayıyla oynadı.

Maçın ilk çeyreğine fırtına gibi giren Sultanlar, savunmada rakibi oldukça agresif bir şekilde karşılarken hücumda ise Alba Torrens liderliğinde oldukça verimli oynadı ve ilk çeyreği 31-11 önde kapadı. İkinci periyotta vitesi biraz daha düşüren takımımız farkı koruyarak devreye 48-25 önde girdi. Üçüncü çeyrekse savunma direncimizin yine tavan yaptığı ve 15-4'lük bir skorla farkı iyice açıp maçı kopardığımız bölüm oldu. Maçın son 10 dakikalık bölümünde genç isimler de forma şansı bulurken biraz gevşedik, ancak bu en fazla farkın 23'e inmesine sebep oldu ve karşılaşmada 73-50'lik bir üstünlükle ayrıldık. Alba Torrens özellikle maçta üstünlüğümüzü kabul ettirdiğimiz ilk çeyrekteki 11 sayı - 4 asistlik performansıyla dikkat çekerken maçı da 15 sayıyla tamamladı. Sezon başından beri pota altında önemli bir skor gücü olan Ann Wauters ise 13 sayılık katkı verdi. Toplamda 22 asist üretip top paylaşımını oldukça iyi yaptığımız bu mücadelede sayı dağılımı oldukça homojen bir görüntüdeydi. Toplamda sahaiçi isabet oranımız %46.5 gibi iyi bir yüzdeyle olurken yaptığımız 22 top kaybıysa kendi adımıza muhtemelen en olumsuz istatistik oldu.

Botaş karşısında aldığımız bu rahat galibiyetle yolumuza kayıpsız devam etmiş olduk. Normal sezonun bitimine 6 maç kaldı ve Fenerbahçe'nin 1 maç gerisinden zirveyi takip ediyoruz. Onlarla içeride oynayacağımız maçı -eğer iki takım başka mağlubiyet almazsa- 17 sayı farkla kazanmamız gerekecek. Eğer bu şekilde kazanırsak normal sezon lideri olacağız. Tabi o maç haricinde kalan diğer maçlarda da hata yapmamamız gerekiyor. Zaten biz Kayseri KASKİ'ye 2 maçta da yenilerek buradaki hata kotamızı doldurduk. Botaş maçı da bu anlamda kayıpsız gidişatımız açısından önem taşıyordu ve Harding'in de yokluğuna rağmen 3 çeyrekte maçı bitirdik. Sırada ise Cumartesi günü deplasmanda oynayacağımız Canik Belediye maçı var. O maçta bahsettiğimiz üzere kayıp vermeden yolumuza devam etmek önemli olacak...

Adana Botaş karşısında oyuncularımızın istatistikleri şu şekilde oldu:
Özge Yavaş : 1 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, (0/1 şut)
Yasemen Saylar : 10 sayı, 1 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı, 3 top çalma, (3/5 şut)
Ayşe Cora : 2 ribaund, 3 top kaybı, (0/3 şut)
Işıl Alben : 7 sayı, 2 ribaund, 7 asist, 2 top kaybı, (3/5 şut)
Ann Wauters : 13 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı,2 top çalma, (5/10 şut)
Şaziye İvegin : 2 asist, 1 top kaybı, (0/2 şut) 
Sancho Lyttle : 9 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 1 top kaybı, 2 top çalma, (4/8 şut) 
Alba Torrens : 15 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 5 top kaybı, 2 top çalma, (5/5 şut)
Gülşah Gümüşay : 1 ribaund, (0/1 şut)
Şebnem Kimyacıoğlu : 3 sayı, 2 ribaund, 1 asist, (1/3 şut)
Sylvia Fowles : 5 sayı, 6 ribaund, 5 top kaybı, 3 top çalma, 2 blok, (1/6 şut)
Bahar Çağlar : 10 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, (5/9 şut)

2 yorum:

  1. ya bu newriye ne zaman dönecek sezon bitmeden sekizli finale yetişecekmi.zaten yaşı geçti seneye kalırsa oynayamazda.

    YanıtlaSil
  2. Sakatlığı bir türlü tam geçmedi ve geçecek gibi de gözükmüyor. Dönse bile kısıtlı aralıklara oynayabilecek.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0