Schalke'nin itirazı rededildi..

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final bileti için mücadele ettiğimiz Alman kulübü Schalke 04, hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta ASY Arena'da oynanılan ve 1-1'lik beraberlikle biten karşılaşmanın ardından oyuncumuz Didier Drogba'nın lisansında usulsüzlük olduğu gerekçesiyle UEFA'ya başvurmuştu. Fildişili yıldız oyuncunun eski kulübü Shanghai ile yaşadığı sorunları gözönüne alarak, Didier Drogba'nın isminin adının bildirilmesinin doğru olmadığını ve 1 Şubat itibariyle lisansının geçici olarak çıkmaması nedeniyle  itiraz ettiklerini resmi siteleri aracılığıyla açıklayan mavi-beyazlı takıma kötü haber geldi. Başvurunun ardından evrakları inceleyen UEFA Disiplin Komitesi, rakibimizin bu başvurusunu redetti ve Drogba'nın oynamasında herhangi bir sakınca olmadığını, lisansında herhangi bir usulsüzlük bulunmadığını belirtti.

Schalke'nin ilk maçın hemen ardından böyle bir girişimde bulunması doğrusunu söylemek gerekirse pek bir manidardı. İlk maçta zemine ve arkasındaki üç savunma oyuncusuna rağmen son derece iyi bir performans sergilemişti Drogba, takım arkadaşlarıyla oynadığı ikinci maç olmasına karşın. Hiç kuşkusuz çeyrek final yolunda takımımız adına gücü ve etkisi malum, Burak'la birlikte durdurulamaz bir noktaya doğru gidiyorlar. Bu noktada bu itirazın yapılmasını elbette 'masumca' yorumlayamayız, Drogba hakkında geçici lisansı veren FIFA ve bu lisansı tanıyarak oyuncuya Şampiyonlar Ligi'nde oynama izni veren UEFA yönetimiydi. Herhangi bir sonuç çıkmayacağını bile bile yapılan bir başvuru olsa gerek, kısacası yapılmış olmak için yapıldı.

Bu itiraz aslında bir nevi iyi oldu, Galatasaray'ı tahrik etmek daha doğrusu kızdırmak, germek olayı daha farklı boyutlara getirebiliyor. Hırsını, yüreğini ve savaşma arzusunu bu tür motivasyon araçlarından elde eden bir takım olduğumuzu söylemeye pek fazla gerek yok. Bunun en güzel örneği, hafta başında oynanılan Orduspor karşılaşması olarak yorumlanabilir, takımın gösterdiği reaksiyon ve isyan önemliydi. Ayrıca geçen sezon türlü dalaverelere rağmen şampiyonluğun Kadıköy'de kutlanması da apayrı bir hatıra. Avrupa'ya yeniden kendisini kanıtlamaya gelen Drogba için ekstra bir motivasyon kaynağı oldu, başvuru süreci. Almanya'da oynanacak olan rövanşta tribünlerin yarı yarıya olmasının etkisiyle birlikte, Drogba'nın maçı olabilir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0