TKBL | Edremit'e basketbol dersi..

Galatasaray kadın basketbol takımı şampiyonluk hedeflediği TKBL'nin 17. Haftası'nda konuk ettiği Edremit Belediyesi'ni farklı mağlup etti. Abdi İpekçi'de oynanan karşılaşmada maçın ilk dakikalarından itibaren üstünlüğü eline alan takımımız maçın sonuna kadar farkı giderek açarken sezonun en rahat galibiyetlerinden birini aldı. Rakibi karşısında sahadan 88-33 gibi çok farklı bir skorla sahadan galibiyetle ayrılan takımımızda Lindsay Whalen ve Nevriye Yılmaz bu maçta kadroya alınmazken, pota altında oynayan isimlerimizden Ann Wauters 27, Sylvia Fowles 24 sayıyla karşılaşmanın en etkili isimleri oldular. 

Maçın ilk çeyreğinden itibaren zayıf rakibine karşı üstünlüğünü hissettiren Sarayın Sultanları ilk çeyrekte pota altını Fowles'la işledi ve Big Syl'in 16 sayı attığı bu bölümü 25-10 önde geçtik. İkinci çeyrekteyse bu sefer Wauters'ı devreye sokarak boyalı alan üstünlüğümüzü koruduk ve devreye 40-25'le girdik. Maçın ikinci yarısı ise oyuna iyice ağırlığımızı koyup farkı açarken bütün devre boyunca rakibin sadece 8 sayı atmasına izin verdik. Maçın sonucu 88-33 olurken böylece ligdeki 14. galibiyetimizi aldık. Takımımız beklendiği üzere rahat bir galibiyet alırken bu maçta özellikle pota altını yine domine etmeyi başardı. Öyle ki uzun rotasyonundaki oyuncularımızdan 65 sayılık bir katkı geldi bu maçta. Üç sayılık atışlarda ise 1/10'luk bir isabet oranı sağlayabildik. Ribaundlarda kurduğumuz 55-32'lik üstünlük oldukça ezici olurken aynı zamanda maç boyunca 26 asist ürettik. Bireysel anlamda Fowles ve Wauters bu maçın öne çıkan isimleri oldular. Onların pota altındaki üstünlüğünden iyi faydalanırken sakatlık sonrası kendini toplamaya başlayan Alba Torrens de bu maçta 13 sayı- 5 asistle oynadı. 

Edremit Belediyesi maçı üst üste kaybettiğimiz 2 maçın üstüne adeta ilaç gibi geldi. Mental ve fiziksel olarak yorucu geçen 1 haftanın ardından böylesine bir maç oynamak şüphesiz takımımızı rahatlatmıştır. Zaten Lindsay Whalen da bu maçta dinlendirildi. Bununla beraber böylesine üstün olduğumuz bir maçta bile göze çarpan dış atış problemi kısa vadedeki hedeflerimiz için canımızı sıkıyor. Bu kadar üstün olduğumuz bir maçta bile karşılaşmadan 1 üçlük isabetiyle ayrılıyoruz. Belki Ekrem Memnun bu maçta kendi düzenlerini rahatça uygulayabildiği için bunun üstüne pek eğilmemiştir ama o da biz de biliyoruz ki dış atışına güvenebileceğimiz bir ismin olmayışı bu sezonki hedeflerimiz için önümüzde durabilecek en büyük engel. Özellikle Euroleague Women'da...

Maç boyunca takımımızdaki isimlerin yakaladıkları istatistikler şu şekilde oldu:
Özge Yavaş: 2 ribaund, 2 asist, 3 top kaybı, 1 top çalma, (0/2 şut)
Yasemen Saylar: 3 ribaund, 3 asist, 2 top çalma, (0/3 şut)    
Ayşe Cora: 3 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, (1/2 şut)
Işıl Alben: 7 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı, 2 top çalma, (2/9 şut)
Ann Wauters: 27 sayı, 7 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, (10/16 şut)
Şaziye İvegin:
Sancho Lyttle: 8 sayı, 8 ribaund, 3 asist, (3/7 şut )
Alba Torrens: 13 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 1 top kaybı, 3 top çalma, (6/10 şut)
Gülşah Gümüşay: 2 ribaund, (0/1 şut)
Şebnem Kimyacıoğlu: 2 ribaınd, 1 asist, (0/2 şut)
Sylvia Fowles: 24 sayı, 11 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, 1 top kaybı, (10/13 şut)
Bahar Çağlar: 6 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 2 top kaybı, 3 top çalma, (3/7 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0