[ÇEVİRİ] BBC: Mücadele eden takım..

Şampiyonlar Ligi'nde uzun bir aradan sonra çeyrek final oynayan ve dün gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında İspanyol devi Real Madrid ile eşleşen Galatasaray hakkında dış basında haberler artarak yayınlanmaya devam ediyor. Kuranın ardından tüm takımları birebir eşleşmelerle yayınlayan dünyanın en saygın kuruluşlarından BBC, takımımızı "asla pes etmeyen" takım olarak yorumladı. BBC tarafından yayınlanan analizde şu ifadeler yer alıyor..


Çeyrek finale gelişi: Galatasaray, dişini tırnağa takarak bu aşamaya geldi. Kulüp, 'kolay yoldan ilerlemeyi' bilmiyor. Manhcester United'ın da olduğu grup mücadelesine kötü bir başlangıç yaptıktan sonra, deplasmanda üst üste üç galibiyet alarak çeyrek final geldiler. Schalke karşısındaki son maç da hiç şüphesiz, en etkileyici zaferleriydi.

Ülkesindeki durumu: Galatasaray da Juventus gibi her iki cephede mücadele etmekte zorlanıyor. Son iki lig maçındaki bir beraberlik ve bir yenilgi nedeniyle en yakın takipçisiyle arasındaki fark dört puana kadar indi.

Takım dizilişi: Teknik Direktör Fatih Terim, atak oyundan yana bir hoca. Dolayısıyla, Didier Drogba'nın gelişi Şampiyonlar Ligi'nin şu andaki gol kralı Burak Yılmaz'ı yedek kulübesine oturtmadı. İki oyuncu birlikte 4-3-2-1 formatında oynuyor, Sneijder de hemen arkalarında yer alıyor. Felipe Melo geçen yıl daha ileride oynuyordu, ama bu sezon daha defansa yönelik bir pozisyonda yer alıyor. 

İzlenmesi gereken oyuncu: Selçuk İnan. 28 yaşındaki orta saha, 2011'de takıma katılmasından bu yana takımın orta sahasını toparladı. İyi paslar veren oyuncu, gol atıyor, pozisyon yaratıyor ve duran toplarda da usta.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0