STSL | Şampiyonluk yürüyüşü..

Şampiyonlar Ligi'nde tarihi bir başarıya imza atarak çeyrek finale yükselme başarısı gösteren Galatasaray, ligde zorlu şampiyonluk yolunda yürüyüşüne devam ediyor. En yakın rakibine 4 puan farkla liderliğini sürdüren Avrupa Fatihi, şampiyonluk yolunda ligin 26. haftasında deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak. Liglere verilecek olan milli maç öncesinde 17 Mart Pazar günü saat 16:30'da oynanacak olan karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetirken, Lig TV naklen yayınlayacak. Schalke deplasmanından 3-2'lik galibiyet ve çeyrek final vizesiyle dönen takımımız bu karşılaşmada sahadan mutlak galibiyetle ayrılarak hem yeni bir galibiyet serisinin startını vermek, hemde milli maç arasına moralli girmek istiyor. Karşılaşma öncesi iki takımın istatistikleri, mini analizleri ve maç öncesi yorumlar şu şekilde...

SÜPER LİG | ŞAMPİYONLUK YÜRÜYÜŞÜ
Spor Toto Süper Lig'in son şampiyonu olan ve bitimine 8 hafta kala en yakın takipçileri olan ezeli rakipleri Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin önünde 4 puan önünde liderliğini sürdüren Galatasaray, ligin 3.haftasında oturduğu liderlik koltuğundan bir daha kalkmazken, takip eden haftalarda takipçisi sürekli değişti. Şampiyonlar Ligi oldukça zorlu bir maratonda çeyrek finale yükselme başarısı gösteren takımımız, ligde geçtiğimiz hafta oynadığı Gençlerbirliği maçından 1-0'lık mağlubiyetle ayrılmıştı. ASY Arena'da oynanılan karşılaşmada rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan takımımız dünyaları kaçırdığı maçta kalesinde gördüğü tek pozisyonda gole engel olamayınca sahadan puansız ayrılarak Cuma maçlarında puan kaybetme geleneğini sürdürdü.

SÜPER LİG | ADIM ADIM REKORA..
Spor Toto Süper Lig’de son 23 haftayı lider tamamlayan Galatasaray, sezon sonuna kadar pozisyonunu koruması durumunda 1999-2000 sezonunda kırmış olduğu 30 maç üstüste lider kalma rekorunu tekrarlamış olacak. Bu sezon ligin 3.haftasında Bursaspor galibiyetiyle puan sıralamasında birinci sıraya yerleşen Fatih Terim'in öğrencileri, 4 sene üstüste kazanılan şampiyonluklar serisinin son halkasında gerçekleştirdiği rekoru tekrarlama şansına sahip. Galatasaray lig sonuna kadar zirvede kalıp, 19.kez şampiyonluğa ulaşması durumunda hem en çok şampiyon olan takım, hemde 30 maç üstüste lider kalma rekorunu tekrarlamış olacak. Ufak bir notu eklemeden geçmeyelim, 1999-2000 sezonunda da teknik direktörümüz Fatih Terim'di.

İMPARATOR'UN CEZASI BİTİYOR..
ASY Arena'da iki hafta önce oynanılan ve ilk yarısında karşılaşmanın hakemi Serkan Çınar tarafından futbol katliamı gerçekleştirilen Orduspor karşılaşmasının devre arasında maçın hakemlerine herhangi bir küfür, hakaret etmemesine rağmen "sportmenliğe aykırı hareketler" nedeniyle ikinci yarıyı tribünden seyreden ve ilerleyen haftalar kapsamında da 3 maç ceza alan teknik direktörümüz Fatih Terim'in cezası bu karşılaşmayla birlikte son buluyor. Kayseri deplasmanında takımın başında olamayacak olan İmparator, takımını yine tribünden yönetmeye çalışacak. Takımın başında ise yardımcı antrenörlerimiz Hasan Şaş ve Ümit Davala olacak.

GOL MAKİNESİ: BURAK YILMAZ
Sezon başında sözleşmesindeki fesih bedeli kullanılarak Galatasaray'a transfer edilen 27 yaşındaki Burak Yılmaz, geride kalan süreçte adeta bir gol makinesine dönüştü. Galatasaray forması altında bu sezon 29 maça çıkan Kral, rakip filelere 22 gol bırakırken 6 kez golden önce son pası veren isim olmayı başardı. Süper Lig'de bu sezon 21 maçta rakip fileleri 14 kez havalandıran tecrübeli forvet oyuncusu, Şampiyonlar Ligi'nde de forma giydiği 8 maçta rakip fileleri 8 kez havalandırdı ve bir sezonda en çok gol atan Türk oyuncusu olmasının yanı sıra, 6 maçta üstüste gol atan ikinci oyuncu olmayı başardı. Spor Toto Süper Lig'de son iki haftadır rakip fileleri havalandıramayan Burak Yılmaz'ın suskunluğunu bu maçta bozması en büyük temennilerimizden...


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0