[ÇEVİRİ] Hamit Altıntop: Bir ihtimal daha var..


Çeyrek final maçları yaklaştıkça, gün geçmiyor ki dostlukları ve geçmişteki rekabetleriyle sürekli gündemde olan Galatasaray ve Real Madrid takımları ile ilgili bir haber daha çıkmasın. UEFA.com'da yer alan Hamit Altıntop, Aitor Karanka ve Emilio Butragueno'nun görüşlerine yer verilen yazının çevirisidir.




Galatasaray orta saha oyuncusu Hamit Altıntop eski takımıyla karşı karşıya gelmek için gün sayarken, Real Madrid tarafından gelen mesaj oldukça net: Türk ekibini hafife almak tehlikeli olur.

Eski Real Madrid efsanesi Emilio Butragueno "Söz konusu Avrupa olunca, başarı size hediye olarak sunulmaz" görüşündeki ısrarını çeyrek final maçlarında Galatasaray karşısında da sürdürüyor.

"Asla bilemezsiniz. Kağıt üzerinde her ne kadar biz daha güçlü ve daha zor kuralar çekerek buraya kadar gelmiş gözüksek de, futbolda, özellikle de bu turnuvada bütün rakipleri yenmek zordur. Bütün takımlara maksimum düzeyde saygı duyuyoruz. Bu çok prestijli bir müsabaka ve aynı zaman da çok da tehlikeli. Herhangi bir hatada, kötü bir gecenizde hemen elenebilirsiniz."

Galatasaray geçmişte Madrid'i bir hayli korkutmuştu. 2001 yılında, UEFA Süper Kupa'da İspanyol takımını saf dışı bırakarak, zirveye ulaşmalarından 8 ay sonra, aynen bu şekilde, Şampiyonlar Ligi çeyrek final kuralarında rakip olmuşlardı. Kalede Iker Casillas'ın olduğu maçta ilk yarı 2-0 Real Madrid'in üstünlüğü ile sonuçlanırken, ikinci yarıda fırtına gibi geri dönen Türk ekibi maçı 3-2'ye çevirirken, Madrid'i epey afallatmıştı.

Şu anda Santiago Berbabeu'da yardımcı teknik direktörlük görevinde bulunan Aitor Karanka, 2001'deki maçların ikisinde de oynamıştı. Kendisini bu durum hatırlatılınca, deneyimlerine dayanarak: "Galatasaray'ın kolay bir rakip olacağını düşünmek yanlış olur" diye belirtmeden geçmiyor. Geçen yaz Madrid'ten İstanbul'a transfer olan Hamit Altıntop da kendinden ve takımından oldukça emin gibi görünüyor ve özellikle evlerinde oynanacak olan 2. maçtan çok umutlu. "Eğer ilk maçta iyi bir sonuç alabilirsek, ikinci maçta taraftarlarımız önünde hedefimize ulaşabileceğimizi biliyoruz."

"Güzel bir kura oldu. Eğer Real Madrid'in bu sezonki gidişatlarına kıyasla performansınlarını analiz ederseniz, son 16 maçlarında Manchester United'ı elerken şansın yanlarında olduğunu görebilirsiniz. Buna rağmen, Real Madrid kuşkusuz başarılı bir takım.  Her ne kadar onlar favori olsalar da, unutmamak gerekir ki başka bir olasılık daha var. Ben bu konuda oldukça pozitifim. Eski takım arkadaşlarımı ve eski teknik direktörüm Jose Mourinho'yu görmek güzel olacak."

Tabii ki Madrid'li oyuncular, Galatasaray Salı gecesi Schalke 04'ü elerken o sersemletici vuruşuyla takımına ilham veren eski takım arkadaşları Hamit'i görmekten pek de memnun olmayabilirler. "Galatasaray, Schalke karşısında ne kadar rekabetçi ve cesur olduğunu gösterdi. Türk taraftarların ne kadar tutkulu olduklarını biliyoruz, bunu aklımızdan çıkarmamalıyız ve ilk maçta Barnebeu'da çok iyi bir sonucu amaçlamalıyız. La Liga Şampiyonluğu'nda artık ihtimal dışıyız, dolayısıyla bu durum bizim için Şampiyonlar Ligi'nde başarıyı olduğundan da önemli hale getiriyor." diye sözlerine son veriyor Butragueno.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0