Albert Riera: Galatasaray taraftarı maç kazandırıyor.

Oynanacak çeyrek final maçları hakkında Marca.com'a konuşan bir başka oyuncumuz da Albert Riera oldu. Bu sefer kendisiyle yapılan röportajda anlattıkları oynanacak oyundan çok, Galatasaray taraftarının bu karşılaşmalardaki rolü oldu. İşte Albert Riera'nın kendi deyimiyle "takıma maç kazandıran taraftar"ımız hakkında konuştuğu röportajın çevirisi.


Riera sayesinde Galatasaray'da İspanyolca konuşuluyor. Kulüptekilerin ve takım arkadaşlarının Alberto olarak seslendikleri Riera, soyunma odasında bir lider konumunda. O'nun baskın karakteri ve karizması bulaşıcı. 'Yaşlı kurt' Fatih Terim bile röportajı yarıda keserek "hücum, daima hücum" diye İspanyolca şaka yapıyor. "Teknik patronumuza inansanız iyi edersiniz" diyor Albert, Bernabeu'da oynanacak karşılaşma hakkındaki heyecanından bahsederken.


Riera 5 yıldır yurtdışında yaşıyor. "Kupalar kazanınca, çok da zorlayıcı olmuyor" diye açıklıyor bu durumu. Espanyol'dan ayrıldıktan sonra Liverpool ve Olimpiacos'ta oynayan sol kanat oyuncusu, şu anda yeniden Şampiyonlar Ligi'nde top koşturmanın tadını çıkardığı Galatasaray'da sol bek oynuyor. Oynadığı son 3 kulübün ortak bir özelliği var, o da hepsinin harika taraftarlara sahip olması; ama Riera bu konuda Galatasaray'ı ayrı tutuyor; "Muhtemelen Avrupa'daki en tutkulu taraftarlar bizde."

"Liverpool taraftarları en sadık taraftar, Olimpiacos aralarında en gürültülü ve Galatasaray taraftarı en fanatik taraftar. Eğer aralarından birini seçmek durumunda kalsam, çılgınlıkları ve fanatiklikleri için Galatasaray taraftarını seçerdim. Böyle bir şeyi hayatım boyunca asla görmedim. 'Türk Cehennemi' bir klişe değil. Bu adamlar oyun kazandırıyor, benden söylemesi."

Eğer rakip kulüp bize 40.000 bilet verseydi, o zaman 40.000'den fazla taraftar Madrid'e giderdi. Madrid'e seyahat eden 10.000-15.000 arası Türk olacağı söyleniyor ve ben buna inanıyorum. Futbolu delicesine yaşıyorlar ve bu rekabet onlar için çok şey ifade ediyor. Şu anda bu maç her şey demek" diye açıklamalarına devam eden Riera, taraftarlarının şiddet yanlısı olmadığını da hemen ekliyor.

"Gerçekten değiller. Fanatikler; ama bu kesinlikle kontrollü bir fanatizm. Ne yaptıklarını iyi biliyorlar. Stadı meşalelerle aydınlatıyorlar; ama bunu kontrol altında yapıyorlar, onları sahaya fırlatmıyorlar. Oyundan zevk aldıklarını göstermek için o atmosferi yaratmayı seviyorlar. İspanya'da böyle şeyler görmek bizi korkutur; ama bunu içerden biri olarak görünce bunu sadece takımı ateşlemek adına yaptıklarını söyleyebilirim, asla sorun çıkartmaya çalışmıyorlar."

Kuralarda Galatasaray, Madrid ile eşleştiğinden beri taraftarlar bu zorlu karşılaşmalar için çalışıyor. "Rövanşta avantajlı durumda olabilmek adına, ilk maç için burada buluşup hazırlanıyorlar. Sizi temin ederim ki onlar her şeyi düşünüyorlar. Yaptıkları pankartlar/kareografiler inanılmaz, her zaman özenle hazırlanmış ve çok yaratıcı. Bizi ve teknik direktörü çiziyorlar ya da ateş altında rakip tarafı... Her zaman: 'Cehenneme Hoşgeldin' diyorlar ve gerçekten ne demek istediklerini sahaya çıkınca fark ediyorsunuz."

Madrid'i elediğinizi hayal edebiliyor musun diye soruyorum ve cevabı hemen veriyor Riera: "Neden olmasın? Herkese karşı oynayabilecek yeterli yeteneğimiz var, gerçekten. İnsanları şaşırtacağız; çünkü bütün sahip olduğumuzla saldıracağız. Eğer ilk maçta iyi bir sonuç alırsak, rövanşta dikkatli olun; çünkü evimizde sonucu damgalayabiliriz. Real Madrid oyuncularının bu tür atmosferlere alışık olduğu aşikar; ama biz asla vazgeçmeyeceğiz. Onlar favoriler, bu doğru; ama her şey mümkün" diye iddialarını ortaya koyuyor İspanyol oyuncu.

Riera, Real Madrid'i elemenin kendisi için ne ifade ettiğini düşünürken heyecanlanıyor: "Taraftarımız için muhteşem olur. Galatasaray onlar için her şey demek. Bakın bir gün yürüyerek Kapalı Çarşı'ya gitmeye karar verdim ve karşı karşıya kaldığım o kalabalığı hayal bile edemezsiniz. Birden bağırarak ismimi söylemeye başladılar ve anında 200 kadar taraftar tarafından etrafım çevrildi. Eğer kazanırsak, inanılmaz bir iş olur."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0