Fatih Terim: Bu maçlar dostluk maçı değil..

Teknik direktörümüz Fatih Terim ile yapılan, Mourinho ile dostluğundan, maçlarda nasıl bir strateji izleyeceğine kadar merak edilen soruların sorulduğu As.com'da yayınlanan röportajın çevirisidir.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Mourinho ile dost olmalarından dolayı gurur duymasına rağmen uyarıyor; "Bu iki maç, dostluk maçı değil."

Bernabeu'daki oynanacak maç hakkında neler düşünüyorsunuz? Bernabeu'da iyi bir taktik savaş verebileceğinizi düşünüyor musunuz?
Madrid'in maçlardaki ve stadındaki gücünü biliyoruz. Dünyanın en iyi takımlarından biri; ama tabii ki bu kendi tarzımızdan ödün vereceğimiz anlamına gelmiyor. İki maçın da favorisiler; ama önemli olan sahaya çıkıp, beklentileri karşılayabilmek. Orada kaybetmek olabilecek bir şey; ama biz oyunu zorlamayı, mücadele etmeyi seçeceğiz. Rakibimize saygı duyuyoruz. Bizim hedefimiz saygı duyulan bir iş çıkarmak.

Mourinho ile aranızdaki dostluk nasıl oluştu?
Uzun zaman önce başladı. O Porto'dayken tanıştık ve o zamandan beri hep iyi bir ilişkimiz oldu. Futbol adamları her zaman iyi anlaşırlar.

Şunu sormak istiyorum; kuradan sonra Mourinho ile ne konuştunuz?
İki dostun yeniden bir araya gelecek olmasının getirdiği tarzda bir konuşmaydı. Ayrıca kendisiyle yakın zamanda, İstanbul'a bir maçımızı izlemeye geldiğinde de görüştük. Bakın eğer aramızda geçen sohbeti açıklarsam, o zaman Mourinho'nun dostu olmam değil mi? Ayrıca bu iki maç dostluk maçı değil.

Mourinho'nun teknik direktörlüğü hakkında ne düşünüyorsunuz?
Mourinho çok önemli bir teknik direktör. Sırf farklı kültürlere ait farklı takımlarla kazandığı kupalar için bile O'na çok saygı duyuyorum. Ayrıca onu özel kılan bir kişiliği var. Biraz kendime benzetiyorum. O'nu anlayamayan insanlar olduğunu biliyorum; ama aynı şekilde anlayabilen de birçok insan var.

Rekabete dönelim. İstanbul'da olabileceklere dair ne umuyorsunuz?
Bizim stadımızda her zaman harika bir atmosfer var. Avrupa'nın her tarafında bilinen konuksever, futbolun yoğunluğuyla yaşayan, sıcak ve coşkulu bir topluluk. Stadımızda oynanacak rövanş maçı unutulmaz olacak. Umarım izleyenler oradan mutlu ayrılır, aynı şekilde oyuncular da. Bu da iyi bir iş çıkardığımızın bir işareti olur.

İlk maç Sneijder ve Drogba için nasıl bir maç olacak?
Sadece Sneijder ve Drogba için değil, bütün oyuncularımız için Madrid'e karşı oynamak çok iyi bir fırsat. Bütün oyuncular karşı karşıya olduğumuz gerçeğin farkında. Her oyuncunun farklı bir motivasyona sahip olması normal. Sneijder ve Drogba'da da durum böyle, geçmişte yaşadıkları deneyimler sayesinde takımın geri kalanına saygı duyuyorlar. İkisi de Şampiyonlar Ligi'ni kazanmış oyuncular ve Wesley geçmişte Madrid için oynadı. İkisi de böyle maçlara alışkın. İki maçta da kalitelerini göstereceklerini umuyorum.

İspanya'daki insanlar Galatasaray'ın nasıl oynadığını keşfetmeye çalışıyor.
Galatasaray takım halinde total futbol oynamaya meyilli. Basit ilkelerimiz var; bütün takım aynı yönde takım halinde atak ve defans yapıyor. Bu yoğunluk Madrid karşısında da devam edecek elbette. Madrid'e saygı duyduğumuzu zaten söyledim. Zorlu bir ilk maç olacak; ama oyuncularıma güveniyorum. Takımım bu tarz maçlara çok iyi reaksiyon veriyor. Biz cesur bir takımız ve kimseden çekinmiyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0