STSL | Nerede kalmıştık?

Milli maç arasına en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin dört puan önünde lider giren Galatasaray, oynanılan iki milli maçın ardından Spor Toto Süper Lig'in 27.haftasında kendi evinde İstanbul BŞB ile karşılaşacak. 12 gün içerisinde 4 maça çıkacak olan Fatih Terim'in öğrencileri, şampiyonluk yolunda son derece önemli bir viraja giriyor. Süper Lig'de şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyen takımımız, Şampiyonlar Ligi'nde de yarı final vizesi için Real Madrid ile kozlarını paylaşacak. 30 Mart Cumartesi akşamı saat 19:00'da Ali Sami Yen Arena'da oynanacak olan karşılaşmayı İlker Meral yönetecek.

SÜPER LİG | ŞAMPİYONLUĞA 7 KALA
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 26 haftalık dönemde rakipleri karşısında 14 galibiyet, 8 beraberlik ve 4 mağlubiyet sonrasında topladığı 50 puan ile liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, ligde 23 haftadır yerini korumayı başardı. Şampiyonlar Ligi'nde oldukça başarılı bir dönem geçirerek çeyrek finale ulaşan takımımız, ligde de şampiyonluk yürüyüşüne emin adımlarla devam ediyor. Milli maç öncesinde Kayserispor deplasmanında 3-1 gibi farklı bir galibiyetle hanesine 3 puan yazdıran Fatih Terim'in takımı, zorlu geçmesi beklenen karşılaşmada ilk yarım saatte bulduğu 3 golle rahat bir galibiyet elde etmişti. Kayseri'de oynanılan karşılaşmayı, hafta içi Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde karşılaşacağımız Real Madrid'in teknik direktörü Jose Mourinho yerinde takip etti.

SÜPER LİG | ADIM ADIM REKORA.. 
Spor Toto Süper Lig’de son 24 haftayı lider tamamlayan Galatasaray, sezon sonuna kadar pozisyonunu koruması durumunda 1999-2000 sezonunda kırmış olduğu 30 maç üstüste lider kalma rekorunu tekrarlamış olacak. Bu sezon ligin 3.haftasında Bursaspor galibiyetiyle puan sıralamasında birinci sıraya yerleşen Fatih Terim'in öğrencileri, 4 sene üstüste kazanılan şampiyonluklar serisinin son halkasında gerçekleştirdiği rekoru tekrarlama şansına sahip. Galatasaray lig sonuna kadar zirvede kalıp, 19.kez şampiyonluğa ulaşması durumunda hem en çok şampiyon olan takım, hemde 30 maç üstüste lider kalma rekorunu tekrarlamış olacak. Ufak bir notu eklemeden geçmeyelim, 1999-2000 sezonunda da teknik direktörümüz Fatih Terim'di.

KESKİN VİRAJ: 12 GÜNDE 4 MAÇ
Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yürüyüşüne devam eden Fatih Terim'in öğrencileri, yıllar sonra katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde de tarih yazmaya devam ediyor. Süper Lig'de son 7 haftaya lider giren ve Şampiyonlar Ligi'nde de son 8 takım arasında yer alan Galatasaray, önümüzdeki 12 günlük süreçte 4 maç oynayacak ve bu maçlar aslında bir nevi kaderini belirleyecek. 3 günde bir sahaya çıkacak olan Galatasarayımızın maç programı şu şekilde;
  • 30 Mart: Ali Sami Yen, İstanbul BŞB (Süper Lig)
  • 3 Nisan: Santiago Bernabeu, Real Madrid (Şampiyonlar Ligi)
  • 6 Nisan: Ali Sami Yen, Mersin IY (Süper Lig)
  • 9 Nisan: Ali Sami Yen, Real Madrid (Şampiyonlar Ligi) 
İMPARATOR SAHAYA İNİYOR..
ASY Arena'da bir ay önce oynanılan ve ilk yarısında karşılaşmanın hakemi Serkan Çınar tarafından futbol katliamı gerçekleştirilen Orduspor karşılaşmasının devre arasında maçın hakemlerine herhangi bir küfür, hakaret etmemesine rağmen "sportmenliğe aykırı hareketler" nedeniyle ikinci yarıyı tribünden seyreden ve ilerleyen haftalar kapsamında 3 maç ceza alan teknik direktörümüz Fatih Terim'in cezası milli maç arasından önce oynanılan Kayserispor maçıyla birlikte sona ermişti. Spor Toto Süper Lig'de oynadığımız son üç maçta takımını tribünden yönetmek zorunda kalan İmparator, uzun bir aradan sonra kulübeye dönmüş olacak.

DURDURULAMAZ: BURAK YILMAZ
Sezon başında sözleşmesindeki madde karşılığında 5 milyon euro bedelle Galatasaray'a transfer olan Burak Yılmaz, attığı ve attırdığı goller ile takımımızın skor yükünü çekmeye devam ediyor. Geride kalan 26 haftalık süreçte 16 kez rakip fileleri havalandırarak Süper Lig'de gol krallığında zirvenin sahibi olan Burak, son dönemde muhteşem bir form grafiği yakaladı. 15 günde, 4 farklı şehirde, 4 farklı rakibe karşı forma şansı giyen Kral, bu maçlarda rakip filelere tam 5 gol bıraktı ve ceza sahası çevresinde ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha gösterdi. 2013 yılında rakip filelere 11 gol bırakan Burak Yılmaz, şuan itibariyle Avrupa'nın en golcü 6.oyuncusu konumunda bulunuyor. 2013 yılında atılan goller sıralamasında listenin başında ise 21 golle dünyanın en iyi iki futbolcusu Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo bulunuyor.

İSTATİSTİK | '8' NUMARA
Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen takımımızda, geride kalan 26 haftalık sekansta en çok forma giyen isim 24 maçta 90 dakika sahada kalan Uruguaylı kalecimiz Fernando Muslera olurken, tecrübeli eldiveni 23 maçta ilk 11'de şans bulan ve maç başına 89.8 dakika ile orta saha oyuncumuz Selçuk İnan takip ediyor. Geçen yıl yaşadığımız şampiyonlukta büyük bir pay sahibi olan '8 numara', takımımız adına sezonun en istikrarlı oyuncusu olarak yer alıyor. Orta sahanın merkezinde oynayan ve bu sezon 4 gol - 6 asist istatistiği ile oynayan Selçuk İnan, şampiyonluk yolunda her zaman olduğu gibi yine en büyük kozumuz olarak bulunuyor. 

CEZA SINIRI: SEMİH, SELÇUK, RIERA, AMRABAT
Spor Toto Süper Lig'de bu hafta oynanacak olan İstanbul BŞB karşısında dört oyuncumuz kart sınırında bulunuyor. Geride kalan 26 haftalık süreçte 3 kez sarı kartla cezalandırılan Albert Riera, Semih Kaya ve Nordin Amrabat'ın yanı sıra, 7 kez sarı kart gören orta saha oyuncumuz Selçuk İnan bu karşılaşma öncesinde sarı kart sınırında bulunuyor. Bu dört oyuncumuz yarın oynanacak olan İstanbul BŞB karşılaşmasında sarı kart görmesi halinde bir sonraki hafta oynanacak olan Mersin IY maçında forma giyemeyecekler. Bu dört ismin yanı sıra ligde daha önce 6 kez sarı kart gören Hamit Altıntop ve daha önce 2 kez sarı kart gören Burak Yılmaz, bu hafta sonu kart görmeleri halinde Mersin IY maçında sınırda olan isimler arasında olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0