ELW F-8| İlk maç, ilk mağlubiyet..

Rusya'nın Ekaterinburg kentinde düzenlenen Euroleague Women F-8'inin ilk gününde Galatasaray, karşılaştığı Good Angels Kosice'ye 65-71 mağlup oldu ve gruptaki ilk maçından mağlup ayrılarak yarı finale kalma şansını zora soktu. Maçın ilk yarısında maalesef berbat bir performans gösteren takımımız ikinci yarıda bunu toparlamaya çalışsa da bu çaba yeterli olmadı. Sancho Lyttle 15 sayıyla takımımızın Kosice karşısındaki en skorer ismiydi.

Maçı ilk yarı ve ikinci yarı diye ayırmak lazım. İlk devrede kötünün ötesinde bir performans gösteren Galatasaray hücumda çok kısır bir görüntü çizdi. Bu kısırlık bizim normalde bildiğimiz hücum kısırlığımızdan fazlasıydı. 20 dakikalık bölümde 16 sayı üretebildik sadece. Öte taraftan bildiğimiz savunma sertliğimiz oluşmayınca rakibin yüzdeli hücumlarını da durduramadık ve ilk yarıdan skor 46-16 gibi kabul edilemez bir noktaya geldi. İkinci yarıda ise silkelenen ve kendine gelen Sultanlar maçı çevirmek için önemli bir efor sarfetti. Üçüncü periyot sonunda 42-61 ile farkı 19'a çekerken son çeyrekte de bunu tek hanelere indirmeye çalıştık, ancak tüm bunlar yeterli olmadı. Son dakika içinde fark tek haneye inmiş olsa da geriye kalan zaman az olduğundan ötürü maçı 65-71 kaybettik. Bu maçta belirleyici olan maalesef ilk yarıda göstermiş olduğumuz berbat performans oldu. Pek çok zaman üretkenlik sorunu çektiğimiz hücumda bu kadar kitlenmiş olmamız oldukça üzücüydü, ayrıca her zaman arkamızı yaslayabileceğimizi düşündüğümüz savunmamız da ilk yarıda kötü bir görüntü çizdi. Ve ikinci yarı tüm bu toparlanma çabaları yeterli olmadı. Belki 2. yarıda takımın ortaya koyduğu karakter takdir edilesi bir durum, ancak oynanan o kabus gibi ilk yarının ardından pek bir değeri yok maalesef.

Kosice mağlubiyeti gruptan çıkma şansımızı oldukça zora soktu. Genel stratejimiz ilk 2 maçı kazanıp turu cebimize koyarak son maçta Ekaterinburg'a karşı liderlik için şansımızı deneme üzerine kuruluydu. Ancak bu maçı kaybetmemizle birlikte liderlik bir kenara gruptan çıkma şansımız da zora girdi. Şimdiki önceliğimiz yarın oynayacağımız CCC Polkowice maçını iyi bir farkla kazanıp son maçı kaybetsek bile oluşması muhtemel 3'lü averajda kendmize bir avantaj sağlayabilmek olacak. Tabi bu bile yeterli olmayabilir, ama denemekten başka şansımız kalmadı artık. Tabi bugünkü maçın ilk yarısındakinden çok daha iyisini denememiz lazım, orası kesin...

Good Angels Kosice'ye karşı oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:
Eshaya Murphy : 3 sayı, 1 ribaund, 3 asist, (1/3 şut) 
Yasemen Saylar : -
Işıl Alben : 13 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı, 3 top çalma, (4/9 şut)
Ann Wauters : 4 sayı, 6 ribaund, 1 asist, 2 top kaybı, (2/8 şut)
Şaziye İvegin : 6 sayı, 1 ribaund, 2 asist, (2/3 şut)
Sancho Lyttle : 15 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, (7/14 şut) 
Alba Torrens : 3 ribaund, 2 asist, 2 top kaybı, (0/4 şut)
Şebnem Kimyacıoğlu : - (43 saniye süre aldı)
Bahar Çağlar : 2 ribaund, 2 top kaybı, 1 top çalma, (0/1 şut)
Lindsey Harding : 13 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 4 top kaybı, (5/12 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0