Soru & Cevap | Burak Eren: Futbolda sürprizler her zaman vardır..

Şampiyonlar Ligi'nde yıllar sonra mücadele eden ve 12 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde Real Madrid ile eşleşen takımımızı Burak Eren (Sportif Cümleler) ile değerlendirdik. Alışagelmiş formatımızın dışına çıkarak soru-cevap üzerinden hareket ettik. Bu değerlendirmede sadece Real Madrid eşleşmesini değil, Şampiyonlar Ligi'nde geride bıraktığımız süreçten de bahsettik. Genel itibariyle zor bir rakiple karşılaşacağımız aşikar ama ortak özne belli: futbolda her zaman sürprizler yaşanabilir! İyi okumalar..


Şampiyonlar Ligi'nde 6 yıl aradan sonra grup aşamasında mücadele eden Galatasaray için, sezon öncesi hedeflerin "gruptan çıkmak" olduğunu söyleyebiliriz. Grup aşaması beklenenden daha zor geçti denilebilir mi?
Diyebiliriz. Benim beklentim, ilk üç maçta alınacak 6 puandı. Sanırım hepimiz Manchester United'in bu gruptan lider çıkacağını düşünüyorduk. Braga ve Cluj karşısında da alınacak 6 puan ipleri bizim elimize verebilirdi. 2. torbadan Braga'yı, 4. torbadan da Cluj'u çekerseniz gruptan çıkmak çok büyük bir hedef oluyor doğal olarak ama işi zora sokmuş olsak bile kalan 3 maçta 9 puan almasını bildik. Bu da Galatasaray'ın neler yapabileceğini ortaya koymuş oldu.

Grup aşamasının ardından ikinci turda Schalke 04 kurasının çekilmesi, devre arasındaki takviyelerle birlikte hem taraftarda hem yönetimde hedeflerin arttığını gözlemledik. Sence bu ne kadar doğruydu?
İlk sorudaki durum var yine. 2. ve 4. torbalardan bu takımları çekince hedef kendiliğinden ortaya çıktı. 2. turda da grup liderleri arasından Schalke 04'ü çekince de hedef otomatik olarak ortaya çıktı. Drogba ve Sneijder gibi transferlerle de Galatasaray bu sezon çeyrek finali ne kadar istediğini ortaya koydu ve imkanı bulduğunuzda yeni hedefler yaratmak çok doğru. Bu sezon yeterince iş yaptık, yeterli diye kimse diyemez. Ulaşılan hedefler yeni hedefler doğuracaktır.

11 yıl aradan sonra oynanacak olan bir çeyrek final var, Galatasaray uzun zaman bu platforma uzak kaldı. Rakip yine Real Madrid, tarihteki son çeyrek finaldeki gibi.. Sen ne düşünüyorsun?
Çeyrek finalde de Malaga çıksa ya da PSG, Juventus gibi ekiplerle eşleşebilseydik yarı final için daha umutlu konuşmak mümkün olabilirdi. En çok istemediğim iki takımdan biri geldi ama bu seviyede de rakip şu olsun deme lüksümüz pek yok. Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeyiz çok uzun süre sonra ve bunun tadını çıkarmaya bakıyorum ben. Elbette futbol bu, neden olmasın, sürprizler her zaman oluyor ve Real Madrid karşısında da pes etmeden, elimizden geleni yapacağımızı düşünüyorum. Fatih Terim'in Galatasaray'a yansıttığı karakter bu ama elbette çok büyük favori Real Madrid.

Galatasaray'ın pek fazla kaybedecek birşeyinin olmaması bu eşleşmede avantaj olabilir mi? Sonuç itibariyle dışarıdan bakıldığında elense dahi kimsenin pek fazla ses çıkartmayacağı bir takım sonuçta.. Malaga veya Dortmund gelse, beklentiler bu kadar düşük olmayabilirdi. Yanılıyor muyum?
Haklısın. Baskı Real Madrid'in üzerinde. Lig şampiyonluğu hedefini de kaybettikleri için onlar adına başarının tek yolu Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu gibi görünüyor. Galatasaray ise daha rahat taraf ama mutlaka daha iyisini bizler de istiyoruz. Ama hafife almayacaklardır Galatasaray'ı, Mourinho bizleri ve Fatih Terim'i iyi tanıyor ve büyük saygı duyuyor.

Şampiyonlar Ligi kuşkusuz bambaşka bir arena.. 12 gün içinde 4 maç yapacak olan bir Galatasaray var, takımın rotasyonu, şartlar, ligde şampiyonluk yarışı ve çeyrek finalde kıyasıya mücadele.. Kadro yapısıyla Galatasaray bunu kaldırabilir mi?
Kaldırabilir diye düşünüyorum. Kayserispor maçının ardından üst üste İBB ve Mersin İdman Yurdu maçlarını içeride oynayacağız. Lig açısından güzel bir fikstür var. Real Madrid maçları da bu arada oynanacak ve rotasyonu da kaldırabilecek kaliteli bir kadromuz olduğuna inanıyorum.

Son olarak, Real Madrid - Galatasaray eşleşmesinde kimlerin öne çıkmasını bekliyorsun? Cristiano Ronaldo vs. Burak Yılmaz rekabeti artık sona erecek gibi görünüyor. Bu ikilinin dışında eşleşmenin kaderini kimler belirler?
Galatasaray'ın Muslera'ya fazlasıyla ihtiyacı olacak. Bir iddiamız olacaksa öncelikle Muslera'nın eline bakıyoruz. Sneijder, Drogba ve Hamit Altıntop gibi tecrübelerin de farkı bu maçta ortaya çıkabilir. Burak Yılmaz ve Selçuk İnan gibi önemli kozlarımız da var. Önümüzdeki günler neler getirecek göreceğiz, sakatlıklar, formsuzluklar olabilir. Milli Takım arası var önümüzde.

1 yorum:

  1. Güzel bir soru&cevap olmuş. Kısa ve net cevaplar insanı sıkmıyor ve bir çırpıda okunuyor. Zevkle okudum ve zevkle takip ediyorum blogu.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0