[FIFA] Burak Yılmaz: U-20 geleceğe bir basamak..


Süper Lig'de attığı gollerin yanı sıra, Şampiyonlar Ligi'nde de attığı 7 golle zirveyi zorlayarak gözleri üzerine çeviren ve gündemden düşmeyen Burak Yılmaz ile, kendisinin de geçmişte yaşadığı U-20 Dünya Kupası tecrübesine dayanarak, Türkiye'de yapılacak olan 2013 U-20 Dünya Kupası hakkında yapılan 08.03.2013 tarihinde yayınlanan röportajın çevirisidir.




Türk Milli Burak Yılmaz iyi giden 2012/13 sezonunun keyfini çıkarıyor. Galatasaray forveti, takımı ateşleyerek UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalmasına yardım etti ve 7 gollük ünvanıyla, bu seçkin yarışmada gol krallığında bulunan ismin sadece bir adım gerisinde; Real Madrid'li Cristiano Ronaldo'nun. Bu arada Spor Toto Süper Lig'de de attığı 14 golle zirveyi Kasımpaşa'da oynayan Nijerya'lı oyuncu Uche ile paylaşıyor.

Bu sürpriz olarak görülmemelidir; zaten Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Burak'tan kulübün şu anki en önemli adamı olarak bahsediyor, hatta O'nun keskin bir nişancıyla ve Atletico Madrid'in gıpta edilen iş bitiricisi Falcao ile kıyaslıyor. "Burak bizim için çok kıymetli bir oyuncu" dedi Ünal Aysal, Türk Gazetesi Sabah'a. "Ve, eğer Falcao'nun değeri 55M Euro ise, o zaman benim oyuncum da 40M Euro eder" diye ekliyor.

Türkiye'de yapılacak FIFA 2013 U-20 Dünya Kupası'na aylar kala, FIFA.com  Brezilya'da oynanacak olan FIFA 2014 Dünya Kupası turnuvasına katılabilmek adına umutları yeniden canlandırabilmek için mücadele eden Türkiye Milli Takımı'na öncülük eden oyuncunun bu konu hakkındaki görüşlerini aldı. 2005 yılında Hollanda'da oynanan U-20 Dünya Kupası'nın emektarı Burak, bunun genç yıldız adayları için ne kadar önemli olduğunu ifade edebilmek için tam da olması gerektiği gibi mükemmel bir konumda bulunuyor.

FIFA.com: Türkiye, bu yaz FIFA U-20 Dünya Kupası'nın ev sahipliğini yapacak. Bu turnuvadan beklentin nedir?
Burak Yilmaz: Bence çok önemli bir müsabakadan bahsediyoruz. Dünya futbolundaki geleceğin yıldızları burada, Türkiye'de olacaklar, dolayısıyla hepimiz onları izleme fırsatını değerlendirmeli ve bu sıradışı oyuncuları takdir etmeliyiz.

Sen de 2005'te Hollanda'da oynanan FIFA U-20 Dünya Kupası'nda yer aldın. Bu müsabaka senin kariyerine ne kadar büyük bir motivasyon sağladı?
Benim için, U-20 Dünya Kupası harika bir deneyimdi. Diğer Dünya Kupası hariç, U-20 Dünya Kupası en önemli Dünya Şampiyonası. O turnuvada yer almanın bana çok faydası oldu; çünkü bana futboldaki hedeflerime ulaşmam için  ne yapmam gerektiğini anlamam konusunda yardımcı oldu.

Genç oyuncular için, ülkelerini Uluslararası sahnede temsil etmek ne ifade ediyor?
Katılanlar için bu turnuva, dünyaya neler yapabildiklerini gösterebilmek adına olağanüstü bir fırsat. U-20 Dünya Kupası gelecek için bir basamak.

Sence Türk ekibi bu yaz, kendi topraklarında nasıl bir izlenim bırakacaklar?
Eminim ki, coşkulu taraftarımızın da desteğiyle epey harika bir futbol oynayacağız.

Türkiye'de futbolun yeri ne kadar önemli?
Türk insanları için, futbol gerçekten çok şey ifade ediyor. Bu sporla çok ilgililer ve bu artık günlük hayatın bir parçası olmuş durumda.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0