STSL | Avrupa kafası, Cuma fobisi..

Galatasaray’ın ilk yarısını son derece üstün oynadığı ancak gol bulamadığı maçın ikinci yarısında Gençlerbirliği’nin tek atağı gol oldu ve 3 puan daha kaybedildi. Hamit’in direkten dönen iki topu ve Drogba’nın son dakikalarda kaçırdığı penaltı Galatasaray adına şanssız anlardı. Akılların üç gün sonra oynaacak olan Şampiyonlar Ligi'ne gittiği bir Cuma daha puansız kapatılmış oldu.

Geçtiğimiz hafta felaket bir oyundan sonra alınan bir puan, ardından rakiplerin oynadığı derbinin Galatasaray için olumlu sayılabilecek bir sonuçla bitmesi bu haftaya daha umutla bakılmasını sağlamıştı. Kafaları bulandıran iki etmeni saymazsak; lig maçının yine bir cuma günü olması ve ardından oynanacak tarihi maç.

Şampiyonlar Ligi maçlarının salı günlerine denk geldiği haftalarda lig maçlarını cuma oynadı bu sezon Galatasaray, Avrupa’daki rakipleri cumartesi oynadığı halde. Bu cuma maçlarında son derece kötü bir grafik çizdi, Gençlerbirliği maçından önce çıktığı maçlarda tam 14 puan kaybetti. Nitekim Gençlerbirliği maçının yine bir cuma günü olması, üstüne Schalke maçının düşünülmesi önemli handikaplardı Galatasaray için. Maç ise son derece umut verici bir oyunla başladı. Daha ikinci dakikada ince ofsaytla iptal olan gol, ardından Hamit’in veremediği pasla auta giden top, Hamit’in direği, Sneijder’in volesi derken Galatasaray ‘ben bu maçı baştan bitirip önüme bakacağım’ der gibiydi. Ancak olmadı, top kaleye girmedi. Gençlerbirliği’nin bırakın atağını, Galatasaray yarı sahasına geçtiğini görmedik ancak gol gelmedi. İlk yarının son dakikalarında Riera’nın çevirdiği topa boş kaleye 2 metreden vuramayan Burak ilk yarının 0-0 bitmesine sebep olan bir pozisyonu daha kaçırmış oldu.

Bu kadar istekli oynayıp gol atamayınca elbette biraz konsantrasyon problemi doğacaktı, kafalar hepten salı gününe gidecekti, bu bekleniyordu, nitekim öyle oldu. Bu noktada ikinci yarıya daha istekli oynamak için baştan değişikliklerle başlanabilirdi, fakat aynı kadro devam etti. Riera biraz kıpırdandı, Selçuk gayret etti, Yekta uğraştı, Hamit iyi oynadı fakat inanılmaz direk istatistiğini devam ettirdi, Burak'ın çabaları beyhude kaldı, olmadı. Üstüne, bu sene artık alıştığımız şekilde, rakibin ilk ve tek atağı da, ciddi faul kokan bir pozisyonla gol olunca hepten süngüsü düştü takımın. Umut ve Amrabat da istenilen hareketi getiremedi. Maç böyle gitse ve bitse herkes üzülürdü ancak bir de bitime beş dakika kala Drogba’nın, zeminin de katkısıyla dışarı vurduğu penaltı bu maçta teselli puanının da gelmeyeceğini herkese ilan etti, moral bozukluğu biraz daha katlandı.

Kaybedilen 3 puanın nelere mal olacağını göreceğiz ancak Şampiyonlar Ligi’nde tur atlasak da atlamasak da şunu benimsemesi lazım takımın, lig maçında kaybedilen puanların artık telafisi yok, son derece ciddiyet ve konsantrasyon gerekli, Schalke maç ise, bu da maç. Umudumuz Galatasaray'ın bu puanları çok aramaması.

1 yorum:

  1. Gol pozisyonunun "faul kokması" kısmına katılmıyorum. Eboue zemin yüzünden takıldı diye düşünüyorum(Arkadan bir itme söz konusu ancak oyuncuyu yıkar derecede değil, hele ki Eboue'yi hiç değil). Oyun planı ve bireysel hatalar(şanssızlıklar) yüzünden lig bitimine kadar, daha çok kendi sahamızda puan kaybederiz. Zemin başlı başına olayların sorumlusu olmasa da başlangıcı niteliğinde.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0