STSL | Şampiyonluk daha yakın..


Uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek Orduspor maçını 2-0 geriden gelerek kazanan Galatasaray, ligin güçlü ekiplerinden Eskişehirspor’a konuk olacak. 2 Mart Cumartesi saat 19:00’da başlayacak karşılaşmayı Bülent Yıldırım yönetecek. Orduspor maçının devre arasında hakem tarafından tribüne gönderilen teknik direktörümüz Fatih Terim’e PFDK 3 maç men cezası verdi. Hocamızın cezası Eskişehirspor maçıyla başlayacak. Yine Orduspor maçında saha kenarına yollanan Hasan Şaş’ta aldığı 1 maçlık ceza sebebiyle Eskişehirspor maçını tribünden takip edecek.


Zorlu deplasman öncesinde sakatlıkları bulunan Tomas Ujfalusi, Ufuk Ceylan ve Aykut Erçetin Eskişehirspor’a karşı forma giyemeyecekler. Dany Nounkeu ise Orduspor maçında gördüğü sarı kart ile cezalı duruma düştü. Johan Elmander’in durumu ise maç saatinde belli olacak. Orduspor maçıyla birlikte cezası biten Felipe Melo ve sakatlıktan kurtulan Semih Kaya ise görev verilmesi halinde forma giyebilecek. Eskişehirspor’da ise dizinden sakatlanan Dede, bu maçta forma giyemeyecek. Geçmiş dönemlerde Galatasaray forması giymiş Servet Çetin ve Mehmet Güven’in durumları ise henüz netlik kazanmadı.

FORM DURUMLARI
Ligin ilk yarısına oranla daha iyi bir futbol sergileyen Galatasaray, oynadığı son 3 maçı da kazanarak bu sezon ligde ilk kez 3 maçlık galibiyet serisi yakalamış oldu. Bu maçlarda rakip kaleye 8 gol bırakan Galatasaray, kalesinde 3 gol gördü.

Eskişehirspor ise inişli çıkışlı bir grafiğe sahip. Ligin ilk yarısında oldukça başarılı sonuçlar alan takım, ikinci yarıya istediği gibi başlayamadı. İç sahada oynadığı son 6 lig maçında 4 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Es-Es, tek galibiyetini, maçı 9 kişi tamamlayan Orduspor karşısında, Necati’nin 87. dakikada penaltıdan bulduğu golle almıştı.

GOL SİLAHLARI
Burak Yılmaz
Kral, kaldığı yerden gollerini sıralamaya devam ediyor. Şampiyonlar Ligi’nde 7, Spor Toto Süper Lig’de ise 14 golle krallık yarışında zirvede bulunuyor. Ligde son üç maçta rakip filelere 5 gol bırakan Burak, Şampiyonlar Ligi’nde ise oynadığı son 5 maçta da golle buluştu.  Galatasaray, Burak Yılmaz’ın gol attığı STSL(11) ve ŞL(6) maçlarının hiçbirini kaybetmedi. Drogba’nın gelişiyle birlikte çok daha rahat pozisyon bulan ve bulduğu pozisyonları yüksek yüzdeyle değerlendiren Burak Yılmaz, Eskişehirspor deplasmanında Galatasaray’ın en büyük kozu olacak.

Necati Ateş
Sezon başında yedek kalmak istemediği için Galatasaray’dan ayrılan ve Eskişehirspor’a transfer olan Necati Ateş, çıktığı 19 maçta 11 gol atarak takımını sırtlamaya devam ediyor. Eskişehirspor, ligde Necati Ateş’in gol attığı 10 maçtan yalnızca Kayserispor’a(3-2) mağlup oldu.

EN FARKLI / EN GOLLÜ MAÇLAR
Galatasaray, güçlü rakibini bir kez 4 – 1, biri hükmen olmak üzere dört kez de 3 – 0 mağlup etti. Eskişehirspor ise iki kez 3 – 0’lık skorlarla sahadan galibiyetle ayrıldı. İki takım arasındaki en gollü maçlar ise 2008 – 09 ve 2010 – 11 sezonlarında oynandı.  26 Ekim 2010 tarihinde Eskişehir Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Eskişehirspor, 06 Şubat 2011’de Türk Telekom Arena’da oynanan karşılaşmayı ise Galatasaray 4 – 2’lik skorlarla kazandı.

HAKEM KARNESİ
Eskişehirspor’un 10 maçını yönetti. Bu maçlarını 5’ini Eskişehir, 3’ünü rakip takımlar kazanırken 2 karşılaşma beraberlikle sonuçlandı. Eskişehirspor’lu oyunculara 33 kez sarı kart gösteren Bülent Yıldırım, yalnızca bir kez kırmızı kartına başvurdu ve söz konusu 10 maçta Eskişehirspor lehine penaltı kararı vermedi.

Galatasaray, Bülent Yıldırım yönetiminde 26 kez sahaya çıktı. 14 galibiyet ve 7 beraberlik elde eden Cimbom, 5 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Bülent Yıldırım, bu maçlarda Galatasaray’lı oyunculara 64 kez sarı, 3 kez ise kırmızı kart gösterdi. Tecrübeli orta hakem, söz konusu 26 maçta Galatasaray lehine 5 kez penaltı kararı verdi.

Galatasaray, bu zorlu deplasmanı kayıpsız atlatması halinde oldukça avantajlı bir konuma sahip olacak. Şampiyonluk mücadelesi verdiği rakiplerinin de aralarında oynayacağı maç ve puan farkı göz önünde bulundurulduğunda, maçın önemi çok daha iyi anlaşılıyor.  Nasıl bir oyun ortaya koyarız bilemiyorum ancak sahada görmek istediğim oyunu tarif etmem istense Orduspor maçının ikinci yarısındaki geçen sezon oynanan futboldan pasajlar sunan oyunu gösterirdim. Aynı oyunun tekrar sergilenmesi halinde herkese ve her şeye rağmen üç puan bizim olacaktır. 

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0