ELW | Final 8'deki rakiplerimiz belli oldu..

Geçen Cuma günü USK Prague'ı deplasmanda 78-63 yenen ve seriyi 2-0 kazanarak ELW'de son sekize kalmayı başaran Galatasaray kadın basketbol takımının F-8'deki rakipleri belli oldu. 8 takımın 4'erli 2 gruba ayrıldığı formatta A Grubu'nda ev sahibi UMMC Ekaterinburg, Slovak temsilcisi Good Angels Kosice ve Polonya ekibi CCC Polkowice'yle eşleşen takımımız buradaki grup mücadelesinden bir üst tura çıkıp yarı finale kalma verecek. Maçlar 18 Mart'ta başlayacak.


FORMAT VE FİKSTÜR
Son 16 turunda rakiplerini eleyen 7 takım ve ilk turdan grubunu lider bitiren ev sahibi UMMC Ekaterinburg'la birlikte F-8'e kalan 8 takım belli oldu. Bu 8 takım kendi aralarında grup maçlarındaki derecelerine göre bir sıralamaya sokuldu ve 1, 4, 5, 8. sırada yer alanlar A Grubu'nu; 2, 3, 6, 7. sırada yer alanlar ise B Grubu'nu oluşturdu. Takımımız bu sıralamada 4. sırada olduğu için kendine A Grubu'nda yer buldu. Gruplardaki takımlar aralarında birer maç yapıp toplam 3 maç sonunda ilk 2'ye girme mücadelesi verecek. Daha sonra A Grubu'nun 1.cisi ile B Grubu'nun 2.cisi ve A Grubu'nun 2.cisi ile B Grubu'nun 1.cisi çarpraz olarak eşleşip yarı finalde karşı karşıya gelecek. Orada tek maç üzerinden oynanacak karşılaşmalardan sonra ise galipler finalde karşı karşıya gelecek.

F-8 mücadelesi 18 Mart günü grup karşılaşmlarıyla başlayacak ve 24 Mart günü oynanacak final ve üçüncülük maçlarıyla son bulacak. Turnuvanın favorisi konumunda bulunan Rus ekibi UMMC Ekaterinburg'un düzenlediği organizasyona DIVS Sport Hall ev sahipliği yapacak. Bizim bulunduğumuz grup haricindeki diğer grup ise şu şekilde oluştu:

B Grubu: Sparta&K MR Vidnoje, Fenerbahçe, Bourges Basket, Famila Schio

Kendi grubumuzda yer alan rakiplerimizi tanıyalım:

UMMC Ekaterinburg
Gerek kadro yapısı, gerek grup aşamalarında gösterdikleri performans gerekse ev sahibi olmanın da avantajıyla Rus temsilcisi UMMC Ekaterinburg şu an turnuvanın ve şampiyonluğun favorisi durumunda bulunuyor. Grup aşamalarında karşılaştığımız Ekaterinburg'a İstanbul'da kafa kafaya geçen bir mücadele sonunda 71-70, deplasmanda ise 2. devresinde çözüldüğümüz karşılaşmada 61-45'lik skorlarla kaybetmiştik. Ekaterinburg'un kadrosunda bulunan en önemli isim kadın basketbolunun belki de en büyük yıldızı olan ve geçen sezon bizim formamızı terleten Diana Taurasi... Tecrübeli yıldız şu ana kadar oynadığı maçlarda yakaladığı 16.8 sayı ortalamasıyla birlikte takımının en skorer ismi olmuş durumda. Ayrıca maç başına 5 asist üreterek bu alanda da takımını sırtladı. Pota altında oynayan Candace Parker ise 16.6 sayı - 9.4 ribaund ortalamalarıyla takımın Dee'den sonra en önemli oyuncusu konumunda bulunuyor. Rakibimizin diğer dikkat çeken oyuncuları ise Sandrine Gruda, Anna Petrakova, Sue Bird ve Milli Takımımızda da forma giyen Quanitra Hollingsworth olarak göze çarpıyor. Ekaterinburg liderlik için grupta en fazla şansı bulunan takım.

Good Angels Kosice
Slovak temsilcisi Good Angels Kosice ilk tur gruplarında oynadığı 12 maçta 9 galibiyet alırken Fenerbahçe'nin önünde grubu lider bitirdi. 2. turda ise bizim grubumuzdan gelen Parfumerias Avenida'yı 82-68 ve 74-64'lük skorlarla geçip son sekize kaldılar. Kendi gruplarında Fenerbahçe'nin önünde ikili averajla lider olmalarına rağmen genel averajda daha kötü oldukları için ise 8 takımlı sıralamada 5. sırada yer alarak bizim grubumuza düştüler. Slovak temsilcisinin en önemli silahları 2 numarada oynayan ve 16.1 sayı ortalaması yakalayan Alexandria Quigley ve pota altının etkili ismi olup 16.1 sayı - 5.2 ribaund ortalamalarıyla oynayan Plenette Pierson oldu. Ayrıca takımın oyun kurucusu olan 25 yaşındaki Miljana Bojovic de 7.7 sayı - 3 ribaund - 5.6 asist - 2.5 top çalma gibi çok yönlü bir performans sergiledi. Kosice'nin şu an gruptaki konumuna baktığımız zaman eğer bir süpriz olmazsa bizle birlikte grupta Ekaterinburg'un ardından 2.lik kovalayacak takım olacaklarını söylememiz mümkün.

CCC Polkowice
Polonya temsilcisi CCC Polkowice'yle de grup aşamalarında karşılaşmıştık. Deplasmanda 48-50'lik skorla mağlup ettiğimiz rakibimize İstanbul'daki maçta ise 2. yarıdaki kötü savunmamızla 51-58 ile yenilmiştik. Polkowice 8 takımlı sıralamada en kötü dereceye sahip olan ekip olduğu için sonuncu sırada yer aldı ve bizim grubumuzun son ekibi oldu. İlk turdaki grup mücadelelerinde 6 galibiyet - 6 mağlubiyet alan Polonya ekibi 2. turda ise Rus temsilcisi Nadezdha'yı 2 maçta da yenerek adını son sekize yazdırmayı başardı. Rakimizin en önemli oyuncularına baktığımız zaman ise Amerikalı uzun Nnemkadi Ogwumike, İspanyol oyun kurucu Laia Palau ve  Avustralya'lı kısa forvet Belinda Snell'i görüyoruz. Ogwumike 17.7 sayı - 7.6 ribaund ile oynarken ELW'nin bu sezonki asist kralı olan Laia Palau da 7.8 sayı - 5.2 ribaund - 6.7 asist ortalamaları yakaladı. Belinda Snell de maç başına 15.9 sayıyla takımına katkıda bulundu. Polonya temsilcisi de illa ki gruptan çıkmayı kovalayacaktır ancak bizle ve diğer rakiplerle karşılaştırıldığında şansı en az olan takım gibi gözüküyor.

F-8'in grup aşamasındaki rakiplerimizi böyle değerlendirmek mümkün. 4 takım arasında müthiş bir çekişme olacağına şüphe yok. Şu an itibariyle Ekaterinburg grubun favorisi konumunda olurken Galatasaray ve Kosice de 2.lik ihtimali en yüksek olan takımlar... Tabi hiçbirşeyin garantisi olmadığını da biliyoruz. Fikstür de bu anlamda belirleyici olabilir. Özellikle Good Angels Kosice'yle karşılaşacağımız ilk maç hayati bir önem taşıyacak. O maçı kazanırsak gruptan çıkma adına ciddi bir avantajımız olabilir. Grup aşamasındaki tüm fikstürümüz ise şu şekilde:

18 Mart: Galatasaray - Good Angels Kosice
19 Mart: CCC Polkowice - Galatasaray
20 Mart: UMMC Ekaterinburg - Galatasaray

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0