ST Süper Lig Panorama - 24. Hafta

Merhaba gençler ve her daim genç kalanlar, 
Süper Lig'in 2012-13 sezonunun son 10 haftasına girerken, yine lideriz ama işler iyice kızıştı ve adrenalin yükseldi. İkinciyle aramızdaki 5 puan ve sezon başından beri her ne olursa olsun haftayı lider bitiren halimiz rahatlatıcı olsa da, temkinliyiz. Sağolsun takımımız da puan/maç oranı 2'yi geçmek üzere olsun, anında bir puan kaybı yaşayarak, havalanmamızı engelliyor. Bir hafta çok eğlendirdiyse sonraki hafta çok sıkarak, zıtlıkları kullanıp her anın birbirinden değerli olmasını sağlıyor. 

3, 90+3, 1903
Geçen hafta Fenerbahçe Kasımpaşa'ya karşı oynarken 3 puanı son dakikalarda kapmıştı ve rakibinin hevesini kimbilir ne kadar kırmıştı. Bu haftaysa, keyifli, bol gollü bir derbide, haftanın maçında, 90+3'te gelen Olcay Şahan golüyle 1903 doğumlular 3 puanı alıp 3.lükten 2.liğe geçtiler. Moussa Sow'un golleri sarı lacivertlilere yetmedi. Bize Kartallar'ı tebrik etmek düşer. Diğer yakada yenilgi Aykut Kocaman'ın son 10 haftada 30 puan toplama ihtiyacını dile getirmesiyle sonuçlandı.  Bakalım üç takımın çekişmesi sezon sonundaki puan tablosuna nasıl yansıyacak...

İŞTE HAKEM
Her maçında hatasız, bir hata yaptıysa bile sorgulanmayacak kadar kudretli... Böyle bir hakem hiç gördünüz mü? Yönetimindeki hiçbir maçı kaybetmediğimiz için laf edemediğimiz, mesleğinin uluslararası efsanesi, Themis'in sevdiği kulu, İtalyan Pierluigi Collina dışında... Cüneyt Çakır son yıllarda başarılı yönetimler göstererek, oldukça önemli maçlarda kendine yer bulmuştu. Onlardan biri de bu haftaki Manchester United - Real Madrid mücadelesi oldu. Haftanın hakemi bu maçın ardından kendine dünya medyasında önemli bir yer edindi. Nedeni de tabi, bir İngiliz takımının oyuncusuna, Nani'ye, maçın 56. dakikasında kırmızı kart göstermesi ve ardından bu İngiliz takımının iki gol yiyerek turnuvadan elenmesiydi. 

KOMİK Mİ?
Geçtiğimiz haftanın virali, yani gören herkesin paylaşıp haberlerde bile yer almasını sağladığı videosu, Kaçkar TV program sunucusunun iki yabancı Çaykur Rizespor futbolcusuyla yaptığı 'multilingual' sohbet idi. Evet tam olarak bizim muhabirin bir iki kelimelik İngilizcesi ve oyuncuların da ikişer kelimelik Türkçeleriyle gerçekleşmeye çalışan anlaşmazlıktan bahsediyorum. Zamanında Google Translate yardımıyla futbolcu korkutmuşluğum olduğundan olsa gerek, videonun bu kadar yayılmasının altındaki nedeni bulamadım. Liverpool'a Livırçul diyen Abdürrahim Albayrak görmüş insanlarız, lütfen... 

FİZİK GÜCÜ
Haftanın fotoğrafında eski dost Servet Çetin'i adeta "Bu ülkede Drogba'yı savunacak bir stoper varsa o da benim" dercesine savaşırken görmek çok hoş. İkili mücadelenin iki oyuncusunun yüz ifadesinde oluşturduğu değişim bu fotoğrafı anlamlı kılıyor. Servet'in dizindeki bantlar ayrı bir sportif görüntü kazandırmış. Didier Drogba'nın sosyal mecralarda konuşulduğu üzere, Galatasaray performansı dikkat çekici: 1 gol, 1 asist ve 2 yaralı.. 
BENİM TARİHİM
Daha önce Galatasaray Üniversitesi'nin restorasyonu için düzenlenen bağış kampanyasından bahsetmiştim. Bu hafta onu daha rahat ulaşılabilir bir hale getirmişler ve artık GS yazıp 1868'e bir SMS göndererek 10 TL'yi onarım için bağışlayabiliyorsunuz. İkna olalım diye taze Galatasaraylı Drogba'ya bile "My University, My History" dedirtmiş, reklam filmi çekmişiz... Daha ne yapalım? Hadi pamuk eller cep telefonuna. 

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0