TKBL | Sultanlar mağlup..

Lig ve Avrupa'daki gidişatımız açısından kritik bir önem taşıyan Mart ayına Canik Belediyesi galibiyetiyle başlangıç yapan Galatasaray kadın basketbol takımı zorlu Mersin BŞB deplasmanından ise mağlubiyetle ayrıldı. 77-68'lik skorla rakibine boyun eğen takımımız böylece normal sezondaki 4. mağlubiyetini almış oldu. Sylvia Fowles 21 sayıyla takımımızın en skoreri olurken rakipte ise Shavonte Zellous 38 sayı üreterek maça damgasını vuran isim olmayı başardı.

Karşılaşmada yabancı kontenjanından ötürü Harding ve Murphy'i oynatamayan takımımız özellikle 1. ve 4. çeyreklerde savunmasını alıştığımız seviyede tutamadı. Bu iki periyotta toplam 48 sayı yiyen Sultanlar neredeyse tüm maçlık sayı yeme kotasını bu dakikalarda doldurdu. Rakip toplamda 14/31'le üçlük atarken bireysel anlamda ise Zellous hiç çıkmadan oynadığı maçta 7/13 dış atış sokarken ürettiği 38 sayıyla maça damgasını vurdu. Bizim adımıza savunmanın böylesine yetersiz kaldığı bir günde hücumda ise toplam 68 sayıda kalmak kaçınılmaz sonu getirdi. Harding'in de olmamasıyla birlikte zaten sınırlı sayılabilecek hücum tavanımız iyice aşağı düşerken ekstra şeyler üretemeyince de mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Fowles 21, Sancho 14 sayıyla uzunlarımızdan iyi katkı almamızı sağlarken Şaziye-Şebnem ikilisi de toplamda 5/8 üçlük atarak bize dış atışlarda birer opsiyon sağladılar. Ancak maç içinde ufak bir sakatlık yaşayan Işıl ve yaşadığı uzun sakatlığın  etkilerini henüz tam atamayan Alba Torrens'in toplamda 5/21 isabet oranı ile 12 sayı üretebilmeleri işimizi zorlaştırdı. Ribaundlarda sağladığımız 41-26'lık üstünlüğü avantaja çeviremezken rakibimiz bize oranla özellikle dış atışlardaki yüksek yüzdesiyle çok daha verimli hücum ederek galibiyete uzandı.

Mersin BŞB'ne mağlup olarak sürekli normal sezon liderliğini kolladığımız ligde bu şansımız yeniden azaldı. Akdeniz temsilcisi geçen sezon bizi çalıştıran Ceyhun Yıldızoğlu yönetiminde oldukça iyi bir sezon geçiriyor aslında. Fenerbahçe'yi de kendi evlerinde yenmeyi başarmışlardı, ancak bizim açımızdan galip gelinemeyecek bir deplasman değildi. Ancak pek iyi bir günümüze denk geldiğimizi söyleyemeyeceğiz. Ve belki de böylesine sistem verimliliğinin yanında bireysel beceriyle de sayıya gitmeye ihtiyaç duyduğumuz günde yabancı kontenjanı hakkını Harding'den yana kullanmak daha mantıklı olabilirdi. Tabi bizim esas gücümüz olan savunmanın iyi bir performans göstermemesinin yanında bu sezon kendi adımıza en büyük sorunumuz olan dış atışlarda rakibin ekstra isabetleri de mağlubiyetin temel sebepleri arasında oldu maalesef. Kötü bir mağlubiyet yaşadık, ancak sezonun şu anında durup düşünmekten ziyade geleceğe odaklanmamız gerektiği için çok fazla üzerinde duramıyoruz bu maçın. Önümüzdeki maçlara bakacağız artık!

Maçta oyuncularımızın yakaladığı istatistikler ise şu şekilde oldu:
Özge Yavaş : 2 sayı, 1 ribaund, 1 asist, (0/1 şut)
Yasemen Saylar : 3 ribaund, (0/2 şut)
Işıl Alben : 4 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 1 top kaybı, (2/7 şut)
Ann Wauters : 2 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, (1/7 şut)
Şaziye İvegin : 11 sayı, 5 ribaund, 1 blok, (3/6 şut)
Alba Torrens : 8 sayı, 3 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, (3/14 şut)
Sancho Lyttle : 14 sayı, 1 ribaund, 3 asist, 1 top kaybı, 1 top çalma, (7/10 şut)  
Şebnem Kimyacıoğlu : 6 sayı, 2 ribaund, 1 asist, (0/1 şut)
Sylvia Fowles : 21 sayı, 4 ribaund, 3 top kaybı, 2 top çalma, 1 blok, (10/15 şut)
Bahar Çağlar : 6 ribaund, 1 asist

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0