TBL | Rekor için..

Sezon başından itibaren şanssızlıklar ve aksaklıkların bir türlü rahat bırakmadığı Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımı, Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürümeye devam ediyor. Ligde oynadığı son 10 maçtan galibiyetle ayrılan ve 11 iç saha maçında mağlubiyet yüzü görmeyen Ergin Ataman'ın öğrencileri, normal sezonun 24.haftasında evinde Pınar Karşıyaka'yı ağırlıyor. Sezonun ilk yarısında oynanılan karşılaşmada basketbol terörüne cevap verme ve aynı zamanda kulüp tarihindeki galibiyet rekorunu kırmak için 30 Mart Cumartesi günü saat 15:00'te sahaya çıkacak olan takımımız, her zamankinden daha fazla taraftarına ihtiyaç duyuyor. Bu zorlu mücadele de takımımızın yanında olalım ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyelim!

İPEKÇİ'DE YENİLGİSİZ
Beko Basketbol Ligi'nde geride kalan 23 haftalık süreçte 11 kez rakiplerini evinde ağırlayan Galatasaray Medical Park bu maçlarda mağlubiyet yüzü görmezken, geçtiğimiz hafta Beşiktaş'a konuk olarak çıktığı Abdi İpekçi Arena'da geleneği bozmadı ve ligdeki galibiyetlerine bir yenisini daha ekledi. Beko Basketbol Ligi'nde toplamda 12 maçta Abdi İpekçi Arena'ya çıkan takımımız bu maçlarda rakip potaya maç başına ortalama 79.8 sayı bırakırken, kendi potasında 64.5 sayı gördü. Ligin yanı sıra Eurocup'ta da maçlarını Abdi İpekçi Arena'da oynayan takımımız sahaya çıktığı 6 maçta sadece 1 yenilgi (Unics Kazan, 74-80) alarak sezon genelinde oynadığı 18 resmi maçın 17'sini kazanma başarısı göstermiş oldu.

EN İYİ SEZON BAŞLANGICI
Sezona şampiyonluk parolasıyla giriş yapan Galatasaray Medical Park, kulüp tarihinin en iyi sezon başlangıcına imza attı. Sezona müthiş bir giriş yapan takımımız sekiz maçta sekiz galibiyet alarak, daha önce Fehmi Sadıkoğlu yönetimindeki 1985-86 sezonu ve Aydan Siyavuş idaresindeki 1995-96 sezonu kadrolarına ait olan 6 maçlık sezon başlangıcını geçmiş oldu. Galatasaray Medical Park'ın sezon başındaki sekiz maçlık galibiyet serisi, ligin ilk yarısında 9.hafta maçında konuk olduğu Pınar Karşıyaka deplasmanında olmuştu. İzmir'de oynanılan karşılaşmada kelimenin tam anlamıyla bir basketbol terörü yaşanmış ve takımımız büyük bir kısmını önde götürdüğü karşılaşmadan 72-69'luk mağlubiyetle ayrılarak ligde ilk yenilgisini tatmıştı.

ÜSTÜSTE 10 GALİBİYET
Sezona müthiş bir giriş yapan ve üstüste 8 maç kazanarak kulüp tarihinin en iyi sezon başlangıcına imza atan Ergin Ataman ve öğrencileri, 5 Ocak 2013'te oynanılan Hacettepe Üniversitesi maçından itibaren müthiş bir galibiyet serisi yakaladı. Ligde sırasıyla Hacettepe Üni, Türk Telekom, Antalya BŞB, Aliağa Petkim, Anadolu Efes, Olin Edirne, Erdemir, TED Kolejliler, Mersin BŞB ve Beşiktaş'ı mağlup ederek üstüste 10 maç kazanmayı başaran takımımız, geçtiğimiz yıl aynı başarıya ulaşan Oktay Mahmuti'nin takımı ve 1989-90 sezonunda aynı başarıya ulaşan Faruk Akagün'ün takımının rekorunu egale etmiş oldu. Ergin Ataman ve öğrencileri, bu hafta Pınar Karşıyaka karşısında sahadan galibiyetle ayrılması durumunda kulüp tarihine adını altın harflerle yazdırmış olacak ve üstüste 11 maçlık galibiyet serisiyle yeni bir rekora imza atacak.

13.7 SAYI: CARLOS ARROYO
Devre arasında Galatasaray Medical Park'a transfer olan tecrübeli oyun kurucu Carlos Arroyo, her geçen gün form grafiğini yükseltmeye devam ediyor. Arroyo'nun forma giydiği maçlarda takımımız sahadan galibiyetle ayrılırken, Porto-Rikolu oyun kurucu bu maçlarda maç başına 13.7 sayı ortalaması tutturarak takımımızın en skorer ismi olmayı başardı. Hücumda kaydettiği sayıların yanı sıra 3 ribaund - 3.4 asist ortalamasıyla da takım arkadaşlarına yardımcı olan Carlos Arroyo, maç başına 1 top çalma ve 1.6 top kaybıyla oynuyor. Tecrübeli guard, %44 ile saha içi şut atarken, üç sayı çizgisinin gerisinden %42.5 isabetle şut atıyor. Carlos Arroyo geçtiğimiz hafta oynanılan Beşiktaş karşılaşmasında eski takımının potasına 17 sayı bırakmış ve galibiyette büyük pay sahibi olmuştu.

7.1 RİBAUND: FURKAN ALDEMİR
Galatasaray Medical Park forması altında bu sezon ligde 23 maçta da forma giyen Furkan Aldemir, pota altında büyümeye devam ediyor. Ribaundlarda rakiplerine kurduğu üstünlük nedeniyle "Bay Ribaund" olarak anılan genç oyuncu bu maçlarda 103 savunma, 62 hücum ribaundu olmak üzere toplamda 165 ribaund alarak takımımızın en etkili ismi oldu. Pota altında maç başına 7.1 ribaund ile mücadele eden Furkan Aldemir, ribaund kategorisinde takımımızda ilk sırada yer alırken, genç oyuncuyu maç başına 6.2 ribaund ile sürelerini birlikte paylaştığı Ersin Dağlı takip ediyor. Furkan pota altındaki üstünlüğünün yanı sıra maç başına 5.3 sayı - 0.6 asist ve 0.5 top çalma istatistikleriyle de arkadaşlarına katkı sağlamaya çalışıyor.

HER DEPLASMANIN, İSTANBUL'U VAR!
Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonun 9.haftasında deplasmanda Pınar Karşıyaka'ya konuk olan takımımız, basketbol terörünün yaşandığı bu karşılaşmada rakibi karşısında sahadan 72-69'luk skorla mağlup ayrılırken, maçın 4.çeyreğinde takımımız 59-54'lük skorla öndeyken karşılaşma 15 dakika kadar durmuş ve takımımız ısınmadan mücadeleye devam etmişti. Çok net olarak Pınar Karşıyaka'lı oyuncunun elinden çıkan top sonrasında hakemin doğru kararında tribünlerden insanlar sahaya inmiş, uzun süre yabancı maddeler atılmış ve oyuncularımızın can güvenliği olmadığından dolayı takımımız soyunma odasının yolunu tutmuştu. Karşılaşma öncesinde dakikalar, hatta saatlerce takımımıza, oyuncularımıza küfürler edilmiş, maçın başında "Hepsini öldürün" temalı pankartlar açılmış ve karşılaşmanın hava atışıyla birlikte atılan konfetiler oyunun başlamadan durmasına sebep olmuştu. Tüm bu basketbol teröründe karşılaşmanın hakemleri, federasyon görevlilieri ve ev sahibi ekip tribünlere herhangi bir yaptırım uygulamamış, 4.çeyrekte sahaya atılan maddelerden birisinin hakemin ayağına isabet etmesi ve tribünden 3 kişinin sahaya inmesi sonucunda oyun 'zorunluluktan' durmuş ve anons yaptırılmıştı. Basketbol terörünün ardından kazanılan galibiyette Pınar Karşıyaka teknik heyeti, basketbolun sportmenliğine yakışmayacak hareketlerde bulunarak maç sonunda taraftarlarıyla birlikte "Koyduk mu?" tezahüratına eşlik etmişti. Tüm bu yaşanan fair-play dışı olaylar sonrasında ve basketbol terörüyle birlikte galibiyeti kutlayanlara Abdi İpekçi Arena'da vereceğimiz cevap elbette olacak. Sezon başından itibaren bir türlü yakasını doğrultamayan ve boş tribünlere karşı oynayan Ergin Ataman'ın öğrencilerine, hem şampiyonluk yolunda destek olmak hemde Pınar Karşıyaka'ya yaptıklarınızı unutmadık mesajını vermek amacıyla tüm taraftarlarımızı Abdi İpekçi Arena'ya davet ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0