BBL | Seyirci yok, rekor var..

Normal sezonda sonlara yaklaşılan Beko Basketbol Ligi'nde liderlik mücadelesi veren Galatasaray Medical Park 24. Hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka'yı 94-73 mağlup etti. Maçın başlamasına 10 dakika kala çıkan olaylar yüzünden salon boşaltılırken karşılaşma 2 saat gecikmeyle başladı. Seyircisiz oyuna rağmen rakibine karşı ağır basan takımımız galibiyete uzanmayı bilirken böylece ligde üst üste 11. maçını kazanarak kulüp rekorunu da kırmış oldu. Markoishvili çoğu ikinci yarıda olmak üzere attığı 19 sayıyla takımın en skorer ismi olmayı başardı. Cenk ve Macvan da 16'şar sayıyla oynadı.

Maça iki tarafın karşılıklı olarak bulduğu basketlerle başlandı. Savunmamız ilk dakikalarda çok etkili olamazken hücumda ise Cenk'in dış atışlarıyla skor bulduk. Televizyon molasına Karşıyaka 13-14 önde giderken mola dönüşü ise Arroyo önderliğinde müthiş bir seri yakaladık ve çeyreğin 2. bölümünde 14-2'lik üstünlük kurarak farkı çift hanelere taşıdık. İkinci periyotta da yakaladığımız ivmeyi korurken farkı biraz daha açtık. İç-dış dengesini iyi sağladığımız bu çeyrek sonrası devreye 49-34 önde girdik. İkinci yarıya Karşıyaka iyi bir başlangıç yaptı. Özellikle Evren Büker'in hücumda aldığı ekstra sorumlulukla beraber farkı eritmeye çalıştılar. Bunu belli oranda başarmış olsalar da son bölüme 63-54'lük üstünlükle girmeyi bildik. Maçın final periyodunda ise oyun konsantrasyonumuz düşmezken hücumda özellikle Markoishvili önderliğinde yüzdeli bir performans gösterdik ve farkı yeniden açtık. Son bölümlerde Ender de etkili olurken karşılaşmayı 94-73'lük skorla kazanarak bu önemli karşılaşmadan galibiyetle ayrılmış olduk.

Maç öncesi yaşanan saha olayları belli oranda maçın önüne geçti açıkçası. Ancak yine de bazı şeylere değinmek lazım. Herşeyden önce bu maçta ligin iyi ve formda takımlarından biri olan Karşıyaka'ya karşı belli bölülmlerde göstermiş olduğumuz ezici performans ve en sonunda ortaya çıkan sonuç etkileyici. Jamont Gordon'ın olmadığı bir günde aslında savunması kötü olmayan  Karşıyaka'ya karşı 94 sayı atmış olmak en pozitif nokta diyebiliriz. Toplamda sahaiçi isabet yüzdemiz %58.3 gibi oldukça parlak bir miktarda olurken, üç sayılık atışlarda da 13/27'lik yine çok iyi bir oran yakaladık. Bununla beraber maçın farklı bölümlerinde farklı isimleri devreye sokabilmiş olmamız da dikkat çekiciydi. Maçın ilk dakikalarında Cenk, 1. ve 2. periyotta Arroyo, 2. yarının neredeyse tamamında Markoishvili skorda öne çıkan isimler olmayı başardılar ve takımı taşıdılar. İşin savunma kısmında ise belki genele yayılabilecek kadar üst düzey bir performansımız yoktu ama belli dakikaları iyi savunduk ve böylesine verimli ettiğimiz bir günde bu da bize yetti. Bireysel olarak Markoishvili 19 sayıyla ön plana çıkarken, Cenk iyi bir geri dönüş yaptığının sinyallerini bu maçta da vermeye devam etti. Son 3 maçtaki sayı ortalamasının 12 olduğunu hatırlatalım. Ayrıca Macvan çok göze batmadan attığı 16 sayıyla ve Arroya da özellikle ilk yarıdaki etkileyici oyunuyla 11 sayı - 7 asistlik katkılarla dikkat çektiler.

Gelelim sahadışı olaylara.. Olanları şöyle özetleyebiliriz: Maçın başlamasına yaklaşık 10 dakika kalmışken tribünde bulunan bir miktar Karşıyaka taraftarının, bizim taraftarımızı tahrik etmesi zaten gerginlikle beklenen bu maç öncesi olayların fitilini ateşledi. Bir kısım taraftarımız Karşıyakalıların olduğu bölüme saldırırken, konuk takım taraftarları tribünden kaçmak zorunda kaldılar. Ve bunun devamındaki yaklaşık 2 saatlik sürede yapılan toplantılar sonucu salon boşaltıldı ve maç bu şekilde oynandı. Burada herşeyden önce bu olaylara alet olan ve devamında takımı yalnız bırakan taraftarımızın belli bir miktar suçu var. Bunu kabul etmek lazım. Ne olursa olsun, eğer Arma herşeyden öndeyse bu durum oluşmamalıydı. Tabi bununla beraber günlerdir bu olayların ortaya çıkma ihtimali varken önlem almakta yetersiz kalan Emniyet, ilk maçtan bu yana bizimle anlamsız bir sidik yarışına giren Karşıyaka taraftarı ve basketbol şubesi, yine ilk maçta yaşanan onca olaydan sonra salon boşaltılmamışken bu maçta salonun boşaltılmasına engel olamayan yöneticilerimizin de bu çok boyutlu olayda farklı düzeyde sorumlulukları olduğunu belirtelim. Ancak ne olursa olsun taraftarın, normal sezon liderliği ve şampiyonluk kovalayan bu takıma ve olaylar sırasında mikrofonu eline alıp onları sakinleştirmeye çalışan Ergin Ataman'a da saygısızlık yaptığını gözardı edemeyiz. Umarız ki bu tabloları bir daha görmeyeceğiz. 

Maalesef ki sahaiçinde böylesine ezici bir oyun ortaya koyan takımımızın performansı tamamiyle olmasa bile belli oranda bu yaşanan olayların gölgesinde kaldı. Tabi bu maçın seyircisiz oynanmasının devamında içeride oynayacağımız sıradaki maç olan Fenerbahçe Ülker maçının akibeti de merak konusu. Açıkçası fırsat bulduğu her durumda Galatasaray'ın aleyhinde kararlar alan TBF'nin bu olayların ardından seyircisiz oynama cezası vermesi olasılıklardan biri, ancak ligin ilk yarısında İzmir'de oynanan maçta aşağı yukarı benzer ölçüde olan taşkınlıkların ardından Karşıyaka'ya saha kapatma cezası verilmemişti, bunu da hatırlatalım. Neyse ki böylesi olumsuz tabloların oluştuğu bir süreçten sonra oldukça önemli bir maçı gayet güzel bir şekilde kazandık. Ligdeki galibiyet serimiz 11 maça çıkarken liderlik yolunda da sağlam bir adım daha attık ve yolumuza devam etmiş olduk. Öte taraftan tadını tam çıkartamamış olsak da ilk maçtan bu yana sağda solda gereksiz yere atıp tutan bir takım Karşıyakalılar da 94-73'lük bu maçtan sonra boylarının ölçüsünü almışlardır herhalde. Bunu da belirtmemek olmaz. Her zaman sahada bu şekilde cevap verebilmek temennisiyle, tebrikler Yenilmez Armada...

BASIN TOPLANTISI | Ergin Ataman'ın karşılaşma sonrası basın toplantısı için tıklayınız..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0