Ergin Ataman: Rekorların değil, şampiyonluğun peşindeyiz..


Beko Basketbol Ligi'nde normal sezonun 24.haftasında kendi evinde Pınar Karşıyaka'yı farklı bir şekilde mağlup ederek ligde galibiyet serisini 11 maça çıkartan ve kulüp rekoru kıran Galatasaray Medical Park erkek basketbol takımında başantrenör Ergin Ataman karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulundu. Önemli bir rakibe karşı oynadıklarını ve farklı galibiyetin sevindirici olduğunu belirten Ataman, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu dile getirirken, karşılaşma öncesi yaşananlar olaylarda taraftara kırıldığını dile getirmekten çekinmedi. Galatasaray Medical Park başantrenörü Ergin Ataman'ın açıklamaları şu şekilde...


"Maçtan önceki olayları hangi takım olursa olsun tasvip etmek mümkün değil. Türkiye'de artık spor izleme anlayışının değişmesi gerekiyor. Yasalarımız var, uygulanmıyor maalesef. Futbolda bazı üst düzey önlemler alındı, fakat bu sefer bu taraftar kitlesi buraya geldi. Bu sadece bize olan bir şey değil benzer bir tabloyu İzmir'de Karşıyaka maçında yaşadık. Orada da Karşıyaka taraftarları bizim az sayıdaki Galatasaray taraftarının üzerine yürüdü. Maç durdu. İki defa soyunma odasına gitmek durumunda kaldık. Bir hafta önce burada Beşiktaş maçında iki saat boyunca her türlü küfre maruz kalıyorsunuz bir spor adamı olarak. Bunlara taviz verdiğimiz sürece çok daha vahim olaylar olabilir. Bugün buraya basketbol izlemeye gelen tüm seyirciler adına, çoluk çocuk, ben açıkçası ailemi salona girmeden geri gönderdim, acilen telefon açtım ve derhal en kısa yoldan geri dönün dedim. Bu şekilde birçok aile de buradan geri dönmüştür. Bu kişiler spora zarar veriyor. Kim olursa olsun, benim taraftarım da olsa, rakip taraftar da olsa. Bunu yaratanları kınıyorum. Son çare olarak mikrofonu elime aldım, belki beni dinlerler diye. Uzun bir süre ikna etmeye çalıştım ama gördüm ki orada sizi seven, Ergin Ataman diye tezahürat yapanların sizinle bir alakası yok. Suratınıza bakmıyorlar, dinlemiyorlar bile. Hakikaten çok kırgınım bunu yapanlara. Bunun tek çaresi var, sağ duyulu, gerçek sporseverlerin bu tarz kişilere engel olması. Buna ne polisiye tedbirlerle ne de başka tedbirlerle engel olamayız. Herkes takımını desteklesin. 

Burada hepimiz, devletimiz 2020 Olimpiyatları için çaba sarf ediyoruz. Şu oluşan tabloya bak, yazıktır, günahtır ama bu azınlık Türkiye'de sporun ve olimpik ruhun ilerlemesine engel olmamalı, olmayacaktır da, biz buradayız, burada olacağız

Maça gelince Karşıyaka çok iyi bir takım. Eurochallenge Kupası'nda başarılı bir sezon geçirdiler. Final Four'a kaldılar, önemli bir olay Karşıyaka için. Türkiye Ligi'nde de daha üç gün önce Banvit'i deplasmanda yendi, 11 maç sonra Banvit kaybetti. Ama biz son haftalarda kurduğumuz yeni kadroyla, değiştirdiğimiz kadroyla çok iyi basketbol oynuyoruz. Bugün de maçın tamamında çok iyi basketbol oynadığımızı düşünüyorum. Oyuncularımı kutluyorum. Herkesten azami ölçüde verim almayı başardık. Zor geçmesi beklenen, tansiyonun maçın başında çok yükseldiği ve konsantrasyonumuzun da kaybolduğu bir ortamda böylesine net ve farklı bir galibiyetten dolayı takımımı kutluyorum. Biz rekorların peşinde değiliz, lig şampiyonluğunun peşindeyiz."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0