TKBL | Sultanlar moral buldu..

Geçen hafta oynanan Euroleague Women F-8'inde 0 çeken ve hayal kırıklığı yaşayarak elenen Galatasaray kadın basketbol takımı TKBL'nin 25. Haftasında deplasmanda karşılaştığı TED Kolejliler'i farklı geçmeyi başardı. TOBB Spor Salonu'nda oynanan maçta ilk çeyrekten itibaren oyuna ağırlığını koyan takımımız farkı maç bitimine kadar düzenli açarken 47-87'lik bir galibiyete uzandı. ELW F-8'inde takımın en iyisi olan Sancho Lyttle 22 sayıyla bu maçta da takımımız adına en skorer isim olmayı başardı.

Maçın ilk çeyreğine hızlı bir giriş yapan Galatasaray skorda çabuk öne fırladı ve ilk 10 dakikalık bölümde 11-25'lik skorla farkı açtı. Maçın geri kalan 3 çeyreğinde rakibine periyot başı en fazla 13 sayı atma imkanı veren Sultanlar hem savunmada disiplinli bir duruş sergilerken hücumda da fazla zorlanmadı ve zayıf rakibi karşısında rahat bir galibiyete uzandı. Takımımız 2 sayılık atışlarda 32/58'lik bir oranla isabet sağlarken bulduğu basketlerin 22'si asist üzerinden geldi. Ayrıca savunmadaki baskısıyla rakibini 20 top kaybına zorladık. Bireysel anlamda son dönemlerin formda ismi Sancho Lyttle 22 sayı - 9 ribaundluk performansıyla öne çıkarken dış oyuncularımızdan ise Alba Torrens 17 sayılık bir katkı verdi.

TED Kolejliler galibiyetiyle birlikte normal sezonun sonuna yaklaşırken şu an için geçici olarak liderlik koltuğunda oturuyoruz. Ancak 2 maç eksiği olan Fenerbahçe bu maçlardan sonra liderliği devralacak ve biz de muhtemelen Mersin BŞB'nin önünde normal sezonu 2. sırada tamamlayıp, play-off hazırlıklarına başlayacağız. Şampiyonluk yarışında Fenerbahçe'nin ev sahibi avantajına ele almış olması onların şansını arttıracak şüphesiz ki ancak Ekrem Memnun'un mücadeleyi kolay bırakmayacağını da bildiğimizden tüm olasılıklar şimdilik açık. Haftaya oynayacağımız Tarsus Belediye maçı ise normal sezonun son maçı olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0