TKBL | Rahat galibiyet..

Ekrem Memnnun yönetiminde kritik bir Mart ayına giriş yapan Galatasaray kadın basketbol takımı TKBL'nin 21. Haftası'nda deplasmanda karşılaştığı Canik Belediyesi'ni rahat geçti. Canik Belediyesi Spor Salonu'ndaki maçta ilk dakikalardan itibaren oyunda üstünlüğünü hissettiren takımımız skor avantajını da eline aldıktan sonra bir daha arkasına hiç bakmadı ve 39-67'lik farklı bir galibiyete uzandı. Lindsey Harding 14 sayıyla en skorer ismimiz olurken Sancho Lyttle da 13 sayılık bir katkı verdi.

Maçın ilk dakikalarında yaptığımız hızlı girişle ele aldığımız üstünlük maç sonuna kadar devam etti. 40 dakika boyunca disiplinimizi korurken zayıf rakibimizi özellikle savunmadaki gayretimizle iyi durdurduk. Toplamda 37 sayı atma imkanı tanıdığımız Canik Belediye periyot skoru olarak ise 12'yi geçemedi. Takım olarak 15 asist üretirken top kayıplarını 10'da sınırlamış olmamız da olumlu noktalardan biri olarak gözüktü. Bireysel anlamda Harding'in gösterdiği 14 sayı - 4 ribaund - 4 asistlik performans takıma ve sisteme uyum sağlaması açısından sevindirici. Öte yandan Şebnem'in 3/5 dış atış isabet oranıyla oynayıp 10 sayılık katkı vermesi de önemliydi. Belki takımın ana parçalarından biri olmayacak ama kenarda her an savunma ve dış şut katkısı sağlayacak birinin olması açısından onun da hazır olması bizim adımıza pozitif bir nokta olabilir. Yavaş yavaş kendini bulmakta olan Alba Torrens ise bu maçta dinlendirildi.

Rahat bir galibiyet aldığımız Canik Belediyesi maçından sonra yolumuza kayıpsız devam etmiş bulunuyoruz. Haftaya ise bu sezon Fenerbahçe'nin mağlup olduğu Mersin BŞB deplasmanına konuk olacağız. Zirvede bulunan Fenerbahçe ise bizim mağlup olduğumuz Kayseri KASKİ deplasmanında yer alacak. Bu maçlardan çıkacak sonuçlara göre sıralama değişmeyecektir ama galibiyet sayısında onları yakalama ihtimalimiz doğabilir. Eğer böyle bir durum olursa 16 Mart'ta içeride oynayacağımız Fenerbahçe maçını sayı averajına bakılmaksızın kazanmak ise bizi zirveye taşıyacak. O maça kadar hata yapmadan gitmemiz lazım...

Maç içinde oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:
Yasemen Saylar : 6 sayı, 1 ribaund, 2 asist, (3/4 şut)
Işıl Alben : 8 sayı, 1 ribaund, 4 asist, 4 top çalma, (3/6 şut)
Ann Wauters : 6 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 1 top kaybı, (2/7 şut)
Şaziye İvegin : (0/2 şut)
Sancho Lyttle : 13 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 5 top kaybı, (4/6 şut)  
Şebnem Kimyacıoğlu :10 sayı, 1 ribaund, 1 top çalma, 1 top kaybı, (3/5 şut)
Sylvia Fowles : 8 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 3 top çalma, 1 top kaybı, (3/7 şut)
Bahar Çağlar : 2 sayı, 3 ribaund, (1/6 şut)
Lindsey Harding : 14 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, (5/11 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0