BBL | Erdemir'e farklı tarife..

Şampiyonluk hedefiyle Beko Basketbol Ligi'ndeki mücadelesini sürdüren Galatasaray Medical Park 20. Haftada karşılaştığı Erdemir'i 84-61'lik skorla geçerek ligdeki galibiyet serisini sürdürdü. Abdi İpekçi Arena'daki maçta ilk dakikalardan itibaren üstünlüğü ele alan ve maç sonuna kadar rakibin oyuna ortak olmasına hiç izin vermeyen takımımız böylece ligde 17. galibiyetini de almış oldu. Markoishvili bu maçta kadroda olmasına rağmen riske edilmezken, Cenk Akyol da yine forma giymedi. Jamont Gordon ise 21 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi oldu.

Maça çok hızlı bir giriş yaptı takımımız. Başta Engin'in atışlarıyla olmak üzere 3'lüklerde iyi bir yüzde yakaladık ve farkı kısa sürede açtık. 11-0'lık seriyle başladığımız çeyrekte hücum tempomuz  düşmezken ilk 10 dakikalık bölümü 26-13 önde kapadık. İkinci periyotta Jamont Gordon da olaya dahil olurken Ersin'in orta mesafeli şutlardaki isabetleri de bizi skorda rahatlattı ve farkı koruyarak devreye 44-27 önde girdik. İkinci yarıya da yavaşlamadan girdik. Dış atışlardaki isabet yüzdemiz bu bölümde de yüksek olurken rakibin bir hamle yapmasına engel olduk ve son periyoda 61-43'lük skorla gidildi. Maçın final çeyreğine ise Erdemir art arda 3 sayılık isabetler bularak başlasa da oyunun kontrolü hep elimizde gitti ve 13 sayıdan daha fazla yaklaşmalarına izin vermedik. Son bölümde Sertaç da oyuna dahil olurken genç oyuncudan 6 sayılık bir katkı alarak maç sonunu 84-61'lik skora taşıdık ve Erdemir'i bu sezon oynadığımız toplamda 3. maçımızda da rahat geçmiş olduk.

Takımın genel anlamda performansını bu maç için beğendiğimizi söyleyebiliriz. Maç öncesi Ergin Ataman haftaiçi sakatlıklardan dolayı çok iyi antrenman yapamadıklarını ve bu maçta çok iyi bir performans beklemediğini söylemişti ancak takım onu yanılttı. Sezon başındaki maçın ilk dakikalarında yakaladığımız serilerle birlikte farkı açıp devamında oyunu kontrolümüzde götürdüğümüz ezici galibiyetleri andıran bir karşılaşmayı geride bıraktık. Hem savunma hem hücum performansımız geçer not aldı bu maç için. Tabi rakip Erdemir'in sezon ilerledikçe kötüye giden görüntüsünün de burada bir parça yardımı olmuştur. Belki eleştirebileceğimiz bir nokta olarak böylesine zorluk seviyesi aşağıda olan bir maçta bile pota altını yeterince zorlamamamızdı. Bunu alışkanlık haline getirip tamamen dış ve orta mesafe atışlara kalırsak sezonun geri kalanında sıkıntı yaşayabiliriz. Bireysel anlamda Jamont Gordon 2 maçlık cezasının ardından iyi bir geri dönüş yapıp 21 sayıyla oynarken Macvan da iyi dış şut attığı karşılaşmayı 16 sayıyla tamamladı. Bu isimler haricinde genç oyuncularımızdan Can 11 dakika süre aldığı maçta 2 sayı üretti. Sertaç ise yaklaşık 13 dakika oynarken 6 sayı - 4 ribaundluk bir katkı verdi.

Erdemir'i farklı mağlup eden takımımız ligde 17. galibiyetini aldı ve zirveyi takibini sürdürdü. Üstteki takımların bu tarz maçlarda hata yapma lüksü bulunmayan ligimizde şu ana kadar biz de bu maçları olması gerektiği üzere firesiz geçtik. Pazartesi günü Fenerbahçe Ülker-Pınar Karşıyaka maçının sonucuna göre zirvede bir sıralama değişikliği olması da söz konusu. Devamındaysa üst üste 3 maç deplasmanda oynayacağımız bir seri bizleri bekliyor. Sırasıyla TED Kolejliler-Mersin BŞB-Beşiktaş'a konuk olacak olan takımımız bu maçların ardından ise evinde Karşıyaka'yı ağırlayacak. Eğer bu 4 maçlık periyodu 4 galibiyetle geçersek toplamda 11 maçlık bir galibiyet serisi yakalamış olacağız ve zirveye yerleşme anlamında oldukça sağlam adımlar atacağız. Hedef firesiz gitmek..

Erdemir'e karşı oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler şu şekilde oldu:
Jamont Gordon : 21 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, (8/12 şut)
Can Korkmaz : 2 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, (1/4 şut)
Engin Atsür : 12 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, (4/8 şut)
Sertaç Şanlı : 6 sayı, 4 ribaund, (3/6 şut)
Furkan Aldemir : 5 sayı, 7 ribaund, 1 asist, (2/4 şut)  
Boniface Ndong : 2 sayı, 2 ribaund, 1 asist, (1/2 şut)
Milan Macvan : 16 sayı, 2 ribaund, 1 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, (6/11 şut)
Carlos Arroyo : 7 sayı, 3 ribaund, 5 asist, 2 top çalma, 1 top kaybı, (3/10 şut) 
Ender Arslan : 5 sayı, 4 asist, 1 top çalma, (1/9 şut)
Ersin Dağlı : 8 sayı, 9 ribaund, (4/8 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0