Yenilmez Armada'dan kulüp rekoru!

3 kupa hedefiyle girdiği sezonda yaşadığı şanssızlıklardan yakasını sıyıramayan ve Eurocup'tan Top 16'da elenip Türkiye Kupası'nı da hakemlere kaybeden Galatasaray Medical Park elinde kalan son hedef olan Lig şampiyonluğuna sonuna kadar konsantre olmuş durumda. İlk olarak normal sezonu lider bitirmeyi hedefleyen Yenilmez Armada, ligde ard arda aldığı galibiyetlerle bu iddiasını sürdürürken öteki taraftan kulübümüzün normal sezon galibiyet serisi rekorunu da dünkü Karşıyaka maçının kazanılmasıyla birlikte kırdı. Daha önce iki kez 10'ar maçlık galibiyet serileri yakaladığımız kulüp tarihimizde, Pınar Karşıyaka'ya karşı aldığımız 94-73'lük galibiyet bu sezon içinde yakaladığımız 11 maçlık serinin son halkası olmayı başardı ve rekor kırılmış oldu.

Aslında sezonun ilk haftalarına da galibiyetlerle giriş yapmıştık. Beko Basketbol Ligi'nin ilk 8 Haftası'nda rakiplerini mağlup etmeyi başaran takımımız 9. Hafta'da Karşıyaka deplasmanından ise mağlubiyetle ayrılıp sezonun ilk yenilgisini almıştı. Daha sonra 11. Haftada Fenerbahçe Ülker ve 13. Hafta mücadelesinde Banvit deplasmanlarında kaybeden Galatasaray MP, Bandırmaki maçtan bu yana oynadığı üst üste 11 lig maçını da kazanmayı başardı. Ergin Ataman'ın öğrencileri bu seride sırasıyla Hacettepe, Türk Telekom(D), Antalya BŞB, Aliağa(D), Anadolu Efes, Olin Edirne(D), Erdemir, TED Kolejliler(D), Mersin BŞB(D), Beşiktaş(D) ve Pınar Karşıyaka maçlarını kazandı. Böylece şimdiden Galatasaray basketbolunda tarihe geçen takımımızın normal sezonda önünde oynayacağı toplam 6 maç kaldı. Eğer bu maçların hepsini kazanabilirsek rekor 17'ye çıkacak ve muhtemelen uzun yıllar kırılamayacak bir seri yakalamış olacağız. Sıradaki maçımız ise Bursa deplasmanında Tofaş'a karşı oynayacağımız mücadele olacak. Daha önceki rekorlamızı da hatırlatmak gerekirse ligin play-off'lu sisteme geçiş yaptığı 1983-84 sezonundan bu yana, ilk olarak 89-90 sezonunda Faruk Akagün yönetimindeki, ikinci olarak ise geçen sezon Oktay Mahmuti yönetimindeki takımlarımız 10'ar maçlık galibiyet serileri yakalamıştı. Ergin Ataman ise bu rekoru geliştirirerek kendine kulüp tarihinde yer edinmiş oldu. Temennimiz devamını kazanacağımız şampiyonlukla beraber süsleyecek olması..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0