TKBL | Normal sezonu galibiyetle kapatıyoruz..

TKBL'de normal sezonun son maçına çıkan Galatasaray kadın basketbol takımı deplasmanda karşılaştığı Tarsus Belediyesi'ni 56-75'lik skorla mağlup etmeyi başardı. Tarsus Spor Salonu'ndaki mücadelede maç boyu üstün bir görüntü çizen takımımız özellikle son çeyrekte farkı açarken rahat bir galibiyete uzanmış oldu ve 26 haftalık normal sezon maratonunu 21 galibiyet - 5 mağlubiyetle birlikte 2. sırada tamamladı. Sylvia Fowles 25 sayısıyla galibiyette en çok ön plana çıkan isim olarak dikkat çekti.

Maçın ilk çeyreğine etkili bir giriş yapan Sultanlar özellikle hücumda sayı üretmekte zorlanmazken skorda 15-25 ile öne fırlamayı başardılar. İkinci periyotta ev sahibi ekip agresifliğini arttırıp farkı kapamaya çalışsa da devre sonundaki performansımızla bu bölümü de 35-45'lik üstünlükle geçtik. Üçüncü çeyrek ise daha kısır bir görüntüde geçerken takımımız Harding-Fowles ikilisinin etkili oyunuyla buradaki üstünlüğünü koruyup son çeyreğe 12 sayılık üstünlükle girdi. Maçın final periyodunda ise savunmadaki sertliğini kaybetmeyen takımımız daha güçlü olduğu rakibi karşısında farkı iyice açarak 56-75'lik galibiyete uzandı. Karşılaşma boyunca sahaiçinde %47.7'yle şut atan takımımız rakibini %40.6'da tutarken en ciddi farkı yaratan nokta bu oldu. Özellikle rakibin dış atış isabeti bulamaması da belirleyiciydi. Basketlerin 17'sini asist üzerinden bularak hücumda top dağılımını iyi yaparken rakibi 17 top kaybına zorlayarak savunmadaki baskımızın karşılığını almış olduk. Bireysel anlamda Sylvia Fowles 25 sayı - 6 ribaund - 5 asist - 1 blokla oyunun her alanında etkili olurken karşılaşmada hiç kenara gelmeden oynayan Lindsey Harding ise 15 sayı - 7 asist - 5 top çalmasıyla dikkat çekti.

Tarsus deplasmanından gelen bu galibiyetle birlikte ligde 26. maçımızı geride bıraktık ve normal sezonun sonuna geldik. Topladığımız toplam 47 puanla Fenerbahçe'nin arkasından 2. olurken play-off'larda da normal sezonu 7. sırada bitiren Homend Antakya Belediyesi'yle eşleşiyoruz. Açıkçası kazandığımız Türkiye Kupası hariç hayal kırıklığıyla geçen bir sezon oldu diyebiliriz şu ana kadar. Tabi burada koçumuz Ekrem Memnun'un elindeki imkanlar önceki yıllara göre daha az olmasına rağmen beklentileri azaltmadan devam edebilmesi ancak sonrasında özellikle Whalen'ın ayrılığı, Torrens-Nevriye sakatlıklarından beklenen dönüşlerin gelmemesi gibi etkenlerle birlikte çaresiz kalışı bu hayal kırıklıklarının temel sebebi oldu. Şimdi önümüzde bir play-off macerası olacak. Önceki yıllarda olduğu gibi Fenerbahçe'yle oynayacağımız bir final serisi muhtemel gözüküyor, ancak şimdiden çok fazla şey söylemek de kolay değil. Play-off zamanı geldiğinde daha detaylı şekilde değiniriz...

Tarsus Belediyesi karşısında oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu:
Yasemen Saylar : 2 sayı, 1 top çalma, (1/1 şut)
Işıl Alben : 10 sayı, 4 ribaund, 1 asist, 3 top çalma, (4/10 şut)
Ann Wauters : 9 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 5 top kaybı, 1 top çalma, (4/9 şut)
Şaziye İvegin : 3 sayı, 5 rşbaund, 1 top kaybı, (1/6 şut)
Alba Torrens : 4 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 1 top kaybı, (2/5 şut)
Şebnem Kimyacıoğlu : 1 ribaund, (0/1 şut)
Sylvia Fowles : 25 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 2 top kaybı, 1 blok, (11/14 şut)
Bahar Çağlar : 7 sayı, 9 ribaund, 1 asist, 2 blok, (3/7 şut)
Lindsey Harding : 15 sayı, 2 ribaund, 7 asist, 4 top kaybı, 5 top çalma, (6/13 şut)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0