Burak Yılmaz: Ronaldo ile kıyaslanmak tarifsiz..

Bu sezon 26 maçta 31 gol atan dünya futbol gündeminden düşmeyen Burak Yılmaz'ın, Galatasaray'ın 2000'de yaşadığı Madrid zaferinin fotoğraflandığı posterin önünde poz verdiği As gazetesi ile yaptığı As.com'da da yayınlanan röportajın çevirisidir.

Cumartesi İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2 gol attın. Bernabeu'daki şansınızı değerlendirir misin?
İşlerin gidişatından mutluyum. Cumartesi yaptığımız maç yorucuydu tabii, hepimiz yorulduk; ama önemli olan 3 puanı almaktık. Bernabeu'da da bunu düşünmeliyiz. İnşallah, bizim için pozitif bir sonuç elde edeceğiz.

Şu anda Galatasaray'ın 2000 Süper Kupası'nı kazandığı kutlamanın olduğu posterin önündeyiz. Bu size önümüzdeki maçlarda ilham veriyor mu?
Evet, kesinlikle. Teknik direktörümüz Fatih Terim'in de söylediği gibi  tarih Madrid karşısındaki gibi zaferlerle bezeli olarak hatırlanır. Bu da bize güven veriyor. Henüz Şampiyonlar Ligi'nde son sözümüzü söylemedik. Rövanşta şanslı taraf olabilmek için, ilk maçta varolan her şeyimizi sahaya yansıtacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. İki maç da güzel olacaktır.

Şampiyonlar Ligi'ni kazandığınızı görebiliyor musun?
Eminin ki, eğer Madrid gibi son derece zorlu bir rakibi elersek, Şampiyonlar Ligi'ni de kazanabiliriz. Potansiyelimiz de bu beklentileri karşılaşmaya yetecektir.

Galatasaray'ın kilit noktası nedir?
Takımımız harika bir kimyaya sahip, her zaman  kendimize yüzde yüz inanıyoruz ve buna Bernabeu'da da devam edeceğiz.

Çarşamba günü için özel bir motivasyonunuz var mı?
Hayır. Bu maçın kendisi oldukça kuvvetli bir motivasyon kaynağı. Üst düzeyde konsantre oluyoruz.

Şampiyonlar Ligi'nde ilk yılın, ligler hala devam ediyor ve şimdiden 26 maçta 31 golün var. Nasıl hissediyorsun?
Çok mutluyum. Bu goller kendime olan güvenimi sağlamlaştırıyor.

Şampiyonlar Ligi'nde de Cristiano Ronaldo ile 8'er golünüz var...
O'na hayranım ve O'nunla yarışıyor durumda olmaktan gurur duyuyorum , sadece bir kulvarda da olsa [Gülüyor]. O'na karşı oynayacak olmam tarifsiz bir duygu.

Türkiye'de de Ronaldo ile kıyaslanıyorsun. Bu kıyas hakkında ne düşünüyorsun, dürüstçe söyler misin?
Herkes ben O'nunla kıyaslıyor. Tabii ki bunun söylenmesine rağmen ne takım arkadaşlarım ne de ben buna inanacak kadar kibirli değiliz. O büyük bir dünya starı ve O'nunla sahada karşılaşacak olmaktan dolayı heyecanlıyım.

Peki zorlu şartlar altında da zaferlere imza atan Fatih Terim ne düşünüyor?
Fatih Terim kariyerimde etkili oldu. Yeteneklerimi keşfetti ve bana güven verdi. O'nun sayesinde gün geçtikçe gelişiyorum. Aynı zamanda Trabzonspor'dayken teknik direktörüm olan Şenol Güneş'in de kalbimde büyük bir yeri var. O beni güçlü bir oyuncu yaptı ve bana özgürlük verdi. Hatta O'nun sayesinde bir forvet olarak oynamaya başladım ve geçen sezon ligde 33 gol atabildim ve gol kralı oldum; ama asıl kilit noktası Fatih Terim'dir.

Terim ve Mourinho arkadaşlar. Sence birbirlerine benziyorlar mı?
Fatih Terim hayatımdaki özel bir insan, O 'özel biri', aynı Mourinho gibi. Muazzam bir teknik direktör; ama eğer O'nun çalışmamışsanız, düşüncelerini anlamanız imkansız. Açıklaması zor, yaşamanız lazım. O'nunla çalışmaktan dolayı çok gururluyum.

Takıma dönersek, Drogba ve Sneijder ile kuvvetlenen Galatasaray neredeyse rüya takım...
Kaliteli bir takım olduğumuz bir gerçek; ama teknik direktörümüz 'rüya takım' diye konuşulmasından hoşlanmıyor. Başarılı olmak için sıkı çalışmalıyız. Bu yolda devam edeceğiz.

Drogba'nın adaptasyonu nasıl?
O çok büyük bir oyuncu. Hücumda iyi bir çift olduk. Uyumumuz güçlenerek gelişiyor. Saha dışında da harika bir ilişkimiz var.

Ama O senin için aynı zamanda bir rakip...
Rekabet beni rahatsız etmez, aksine beni güçlendirir. İkimiz de belli bir kaliteye sahibiz ve en iyi performansımızı ortaya koymak istiyoruz. Bundan da en çok Galatasaray faydalanır.

Çarşamba günü bir gol attığını hayal edebiliyor musun?
Bernabeu'da bir gol atmak unutulmaz olur. Umarım pozitif bir sonuç alırız ve sonrasında yarı finallere çıkıp, Şampiyonlar Ligi'nde daha fazla gol atma şansını yakalayabilirim.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0