BBL | Son Kurban: Banvit!

Beko Basketbol Ligi'nin 28. Haftası'nda evinde liderlik mücadelesi için oldukça önemli bir maça çıkan Galatasaray Medical Park, Banvit'i 83-75 mağlup ederek koltuğunu sağlama aldı. Abdi İpekçi Arena'da kadın ve çocuk seyirciler önündeki bu maçta üstünlüğünü maç boyunca sürdürmeyi başaran Yenilmez Armada bu galibiyetle birlikte ligde üst üste 15. karşılaşmasını da kazanmış oldu. Carlos Arroyo attığı 18 sayıyla yine maçın yıldızı olan isimdi.

Karşılaşmaya savunma direncimiz normalde daha düşük bir şekilde başladık ve ilk dakikalarda Banvit sayı bulmakta pek zorlanmadı. Ama öte taraftan biz de hücumda hem içeriden hem dışarıdan istediğimiz sayıları bulduk. Çeyreğin ikinci bölümünde savunma direncimiz artınca farkı özellikle Arroyo önderliğinde çift hanelere çıkardık ve bu bölüm 28-16 üstünlüğümüzle geçildi. İkinci periyodun başında da yakaladığımız bu ivmeyi korurken farkı bir ara 21'e kadar çıkardık. Ancak Arroyo'nun kenara geldiği dakikalarda biraz duraksama olunca Banvit farkı eritir gibi oldu. Yine de çeyrek sonunda toparlayan takımımız devreye 49-33 önde girmeyi bildi. Üçüncü çeyrek bizim için özellikle savunma anlamında pek iyi geçmedi. N'dong ve Furkan'ın yaşadığı faul problemlerinden ötürü takım savunmasında bir düşüş olurken rakipte ilk yarıda suskun kalan Sammy Mejia'nın da devreye girmesiyle bu periyotta farkı 68-59'la yeniden tek hanelere çektiler. Maçın son 10 dakikalık kısmında ise Banvit'in oyuna daha fazla ortak olmasına izin vermeyen takımımız farkı hep 10 civarında tutmayı bildi ve son bölümde çok fazla hata yapmadan 83-75'lik skorla galibiyete uzandı.

Takımın özellikle ikinci çeyreğin ortalarına kadar olan performansı hem savunma hem de hücum anlamında etkileyiciydi. İçeriden N'dong-Ersin, dışarıdan da Cenk-Arroyo'nun başını çektiği isimler ve yüksek savunma direncimizle birlikte farkı 21'e çıkardık. Ancak takımda son birkaç maçtır gözlemlemeye başladığımız durum şu ki Arroyo yorulup kenara geldiği zaman onu yedekleyemiyoruz. Bu anlamda Engin'in sakatlığı bizi kısıtlarken Ender'in dengesiz performansları da günlük olarak bizi etkileyebiliyor. Kaldı ki bu kritik karşılaşmada Arroyo'yu pek dinlendirme fırsatı bulamadık. Carlos 35 dakika sahada kaldı. Yalnız son birkaç maçta gördüğümüz şey Ergin Ataman'ın burada Jamont Gordon'a hücumda ekstra sorumluluk vermesi. Sakatlık dönüşü kendini toparlamaya başlayan Jamont da savunmadaki iyi performansını yanında bu maçta 14 sayı - 6 asistlik bir katkı verdi. Ki onun böyle bir performans çizgisi tutturabilmesi önemli. Kısa kısa, Cenk'in yine yüzdeli dış şut atması ve en son Fenerbahçe Ülker maçında gördüğümüz ısrarla pota altını kullanma anlayışlarını da yine bu maçta gözlemledik. Özellikle Ersin'in bu maçtaki 14 sayı-10 ribaundluk performansı da bizim için değerliydi.

Banvit'i de mağlup ederek ligdeki galibiyet serimizi 15 maça çıkardık. Ve daha da önemlisi liderlik koltuğunu çok büyük oranda garanti altına aldık. Haftasonu oynayacağımız Hacettepe maçını kazandığımız an bu matematiksel olarak da garanti olacak. Aslında bu maçın bizim açımızdan çok kolay geçtiği söylenemez. Farkı daha ikinci çeyreğin başında 20'lere çıkarmamıza rağmen özellikle Arroyo'nun yorulduğu  anlarda zorlanmamız ve Banvit'in de Mejia-Chuck Davis ikilisiyle birlikte gösterdiği inatçı yapı oyunu koparmamızı zorlaştırdı. Ancak rakibin tüm geri dönüş çabalarına rağmen oyunu kazanacak güveni takımı izlerken hissetmek de mümkündü. Yenilmez Armada kontrolü kolay kolay kaybetmeden oyuna hükmetmeyi artık bir karakter haline getirdi. Ve bu şekilde çok kritik bir galibiyete de imza atarak oldukça zorlu bir maç trafiğini geride bıraktık ve liderlik biletini cebimize koyduk. Şimdi görece kolay son 2 maçımızı da kazanıp yolumuza devam edeceğiz. İlk durak Ankara, rakip Hacettepe olacak...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0