ST Süper Lig Panorama - 30. Hafta

Barcelona'nın da Real Madrid'in de Alman takımlarından 4 yiyerek, ya da aslında Bayern Münih ile Borussia Dortmund iki İspanyol devine iki günde toplam 8 gol atarak, tüm Avrupa'yı etki altına alırken beyler bayanlar; biz de tekrar Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitmeyi garantilemek, iki sene üst üste şampiyon olmak için gün sayıyoruz. İki galibiyet daha 'şampiyon' olarak ayrıldığımız o çimde 'şampiyon' ünvanı tescilli bir Galatasaray olarak sahne almamızı sağlayacaktır. Ya da farklı bir şeyler? Heves ve heyecanla olacakları bekliyoruz.


BOĞAZIN KRALLARI
Real Madrid'e attığı topuk golünü sevdiğimin Didier Drogba'sı, her geçen gün daha net gösteriyor ne kadar özel bir adam olduğunu bizlere. Birine aşık olduğunuzda, onsuz günler hiç yaşanmamış gibi gelir. O sonradan girmemiştir hayatınıza, eskiden de onun yokluğu vardır ama fark edememişsinizdir. Drogba'nın yokluğuna nasıl dayanmışız ki gençler biz? Diğer futbolcular alınmasın, Selçuk İnan'sızlığı da hatırlamak istemiyorum, Burak Yılmaz'ın gol atmadığı maç da bir garip geliyor. Ama Didier Abimiz, tüm haftaların golcüsü, çok enteresan bir olay. O varken sahada, imkansız yok. İmkansız bir şeyler varsa da, fark edilmiyor.

EGENİN KRALI
Bizim ligin şok edici 4 gollü galibiyeti de Akhisar Belediyesi'nden geldi. Theofanis Gekas'ın iki, Uğur ve Emir'in birer golleriyle küme düşme ihtimaline isyan etti belediyeliler. Bu vesileyle iki gol sahibi Gekas, iyiden iyiye merak edilir oldu. Meğer devre arası Beşiktaş da istemiş onu, ama fazla ısrar etmemiş, tam da güvenmemiş.. Öteki yakanın, mavili tarafın golcüsü de, "madem öyle, ben de gider Ege'min mavilerine bakarak para kazanacağım, keyfimi süreceğim, sürekli de oynayacağım takıma giderim, varsın 2 değil sadece 1 ev alabileyim senede" demiş.. Bir de üstüne ona değil başkalarına güvenen siyah beyazlılara gol olup yağmış.. Haftanın intikam hikayesini okudunuz!

GENÇLER 
Bu sezon bizden toplamda 4 puan almayı başarmış Gençlerbirliği, tüm garezinin bize olmadığını Fenerbahçe karşısında oynadığı iyi oyun, attığı iki gol ve aldığı üç puanla gösterdi. Kanarya'nın şampiyonluk hesaplarında hiç yer verilmemiş bu mağlubiyet, dürüst olmak gerekirse, baya eğlenceliydi. Dört hafta kala 7 puana çıkan fark, ne yalan söyleyelim, çok güzel. Aykut ve Vleminckx'e goller için teşekkürler. Haftanın maçının ardından biz de fazla eğlenmeyelim tabi, kutlanan fakat olmayan şampiyonlukları ibretle izlemişler olarak, ama bir şeyi gerçetkten tutkuyla istediğinde fazla temkinli olamazsın. 

NEYSE
Haftanın garip tavrı Aykut Kocaman'dan geldi. "Saha içinde de saha dışında da" Galatasaray'ın 7 puan farkı kapattıracağını düşünmeyen Fenerbahçe Teknik Direktörü, neeeyse o konulara daha sonra gireceğini iki farklı röpörtajda da söylemiş. Neyse o konular, sahaya yansımamıştır ki.. Sahaya yansıyacak ne yapmış olabiliriz? Böyle şeyleri sahaya yansıtmak kolay mı? "Neyin var yavrum?" dendiğinde "Bişi yok, valla bişi yok, var ama sonra anlatırım, ama yok yani..." diyerek aslında ilgi toplamak isteyen hemcinslerim gibi davranmış Sayın Kocaman... İma yoluyla insan karalayacağına, herşeye rağmen kazanmak isteyen bir görüntü çizeydi de, biz de rakibimizle övüneydik... Bir de rica ediyoruz kendisinden, geçen sene çarşaf çarşaf tapelere yansıyan "Alo ben Şekip, Buca'nın kadrosunu sayıyorum hocam, not alır mısınız?" cümlesini açıklasın. Saha dışı dedikleri, öyle oluyor olsa gerek?

SNEIJDER, AŞKI VE GECESİ 
Sneijder İstanbul'u kutlamaya, felekten bir gece çalmaya karar vermiş. Maçka'da bir mekan, Eurovision geçmişi de bulunan (ona rağmen hatırlamadığım) bir Hollandalı grubu getirince, bizim Nurettin'i (Amrabat) de alıp yanlarına koşmuş, eğlenmişler de eğlenmişler. Dansözler gelmiş, bizim Wesley gözlerini kapatmış. Eee, öbür türlü yaptığı hararet buzlu çayla geçen yenge kızarmış! Bir başka haberde, hafta sonu verdiği röpörtajda, Wesley'le yengenin nasıl tanıştıklarını, "Tüm hayallerimi gerçekleştirdim, bir sen kaldın"ını, Yolanthe'nin ölen babasına yakın olsun diye uçakta evlenme teklifi edişini okuma fırsatı bulduk ve tüm haftaların romantiğini takdir ettik. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0