TKBL | Seride 1-0 öne geçiyoruz: Bu sefer olacak mı?

TKBL play-off serisinin ilk maçında Galatasaray, Fenerbahçe'yi deplasmanda 59-64 mağlup ederek serinin ilk maçını kazandı ve 1-0 öne geçti. Ülker Arena'nın içindeki küçük salonda oynanan ilk dakikalarından itibaren oyuna ağırlığını koyan takımımız rakibinin tüm geri dönüş çabasına rağmen galibiyete uzanmayı bildi ve saha avantajını eline almış oldu. Bu kritik galibiyette Sancho Lyttle 18 sayı - 10 ribaund - 5 asistlik performansıyla başrolü oynadı. 

Maça etkili savunma yaparak başladık. Hücumda da özellikle pota altını zorladığımız ilk 10 dakikalık bölüm sonunda Fenerbahçe'ye karşı 14-19'luk bir üstünlük kurduk. İkinci periyotta savunma direncimizi korurken Şebnem'in art arda gelen 2 üçlüğü bizi skorda taşıdı ve ilk yarıyı 26-33'le önde geçtik. Üçüncü çeyreğe kaldığımız yerden değil daha da iyi bir noktadan devam ettik. Savunmamız aynı konsantrasyonla sürerken hücumda da düzenlerden kopmadan farkı 32-48'le 16'ya kadar çıkardık. Ancak bu dakikadan sonra Fenerbahçe'nin ön alanda yaptığı baskı hücum ritmimizi bozarken sayı bulmakta çok zorlandık. Öte taraftan savunmamız çok düşmemesine rağmen ribaundlardaki konsantrasyonumuzun düşmesi ve yaptığımız çok basit hatalar bize pahalıya patladı ve çeyrek biterken Fenerbahçe farkı 1'e indirdi. 48-49'la girilen son çeyrekte ise rakibin yakaladığı momentumu devam ettirmesine izin vermedik. Özellikle savunma ve ribaundlarda biraz daha toparlanan takım, Fenerbahçe'nin öne geçmesine hiç izin vermedi. Hücumda ise ilk olarak Sancho ve  son bölümlerde maç boyu suskun kalan Harding'in sahneye çıkmasıyla birlikte avantajımızı korumayı bildik ve galibiyete uzandık. 

Bu zorlu maçta özellikle savunma performansımızın 3. çeyreğin sonu hariç iyi olduğunu söyleyebiliriz. Orada da özellikle ribaundlara dikkat etmeliydik. Hücumda ise uzunların üzerinden oynama stratejimiz yediğimiz o kötü seri haricinde çok iyi işledi. Ama bunun yaparken dış atışlarda da 5/11 gibi bizim için iyi sayılacak bir oran yakalayabilmemiz hücumumuza denge getirdi. Sancho&Wauters ikilisinden 34 sayı bularak ana oyun planımızı iyi işletirken Şaziye&Şebnem ikilisinin dış atışları da bizi rahatlattı. Burada özellikle Sancho'ya ayrı bir parantez açmak lazım... Son dönemlerin formda ismi olan yıldız oyuncumuz 18 sayı-10 ribaund-5 asist gibi etkileyici istatistiklere imza atarken hücumda kritik anlarda bulduğu isabetler ve savunmada&ribaundlardaki olağanüstü gayretiyle maçın yıldızı oldu. Öte taraftan maç boyu etkisiz bir görüntüde olan Lindsey Harding'in de maç toplarında sorumluluk alarak attığı 6 sayı bize maçı getirdi diyebiliriz. Ama o dakikalara kadar daha çok ön plana çıksaydı belki o noktaya gelmezdi maç...

Deplasmanda aldığımız bu kritik galibiyetle birlikte 1-0 öne geçtik. Açıkçası maçtan önceki yazıda belirttiğim üzere serinin favorisini Fenerbahçe olarak görüyordum. Ancak deplasmanda alınmış bu önemli galibiyet dengeleri değiştirdi. Şimdi 2. maçı da yine Ülker Arena'da oynayacağız. Tabi o maçı da kazanmak işimizi çok kolaylaştırır, ama bu o kadar da önemli değil. Önemli olan kadın basketboluna pek ilgi göstermeyen taraftarın haftaya Pazartesi ve gerek olursa Perşembe günü Abdi İpekçi'de oynanacak  maçlarda salonu tamamen doldurup takımıyla birlikte hasreti duyulan şampiyonluğa hep beraber yürümesi olacak. İnşallah bu sefer olacak!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0