BBL | Sıradaki gelsin.

Beko Basketbol Ligi'nde bir yandan normal sezon liderliğini almaya çalışan bir yandan da en uzun galibiyet serisi rekorunu geliştirmekte olan Galatasaray Medical Park, 27. hafta mücadelesinde deplasmanda Royal Halı Gaziantep BŞB'ni 92-67 mağlup etti. Maçın tamamını domine eden ve kolay sayılmayacak bir deplasmandan rahat galibiyetle ayrılan takımımız böylece ligde üst üste 14. galibiyetini alırken liderliğini de korudu. Carlos Arroyo 18 sayı - 9 asistiyle maçın yıldızı oldu.

Arroyo-Gordon-Markoishvili-Ersin-Furkan 5'iyle çıktığımız maça, oyunu kendi istediğimiz tempoda götürerek başladık. Hızlı ve yüksek tempoda hücum etmeyi seven rakibimize karşı oyunu iyi kontrol ederken savunma direncimiz de üst seviyedeydi. Hücumda ise iç-dış dengesini çok iyi sağlarken herkesten skor katkısı aldık ve ilk 10 dakikalık bölümü 15-24 önde geçtik. İkinci periyodun başında rakibin oyun direncini iyice kırıp farkı 16'ya kadar çıkardık. Ancak Arroyo'nun kenara geldiği dakikadan sonra Ender kötü bir performans verince rakip Dorsey liderliğinde oyunu istediği tempoya çekmeye başladı. Buna rağmen kontrolü çok kaybetmeyen Yenilmez Armada devreye 43-32 önde girmeyi bildi. İkinci yarının ilk birkaç dakikasına tutuk başlangıç yapıp rakibin yakaladığı 8-2'lik seriyle farkı 5'e indirmesine izin verdik. Ancak bu noktadan sonra yeniden ipleri eline alan takımımız maçı rakip adına geri dönülmez bir noktaya soktu. Savunma sertliğini arttırırken hücumda da durağanlığımızı attık ve çeyrek sonuna kadar 19-5'lik bir seri yakalayarak farkı 19'a çıkardık. Karşılaşmanın final periyodu ise ciddiyetimizi hiç kaybetmediğimiz ve oyunu domine etmeye devam ettiğimiz bölüm oldu. Başta Cenk'inkiler olmak üzere dış atışlardaki yüksek yüzdeyle birlikte farkı daha da açtık ve maçı 92-67 kazanarak Antep deplasmanından galibiyetle dönmeyi başardık. 

RH Gaziantep karşısına zaten favori çıkıyorduk ancak oyunu böylesine domine etmemiz ve aldığımız farklı galibiyet beklentilerimizin de ötesinde bir etkileyiciliğe sahip.. Savunmada genel anlamda sağlam bir duruş gösterirken rakipte ekstra iş olarak Dorsey birşeyler yaptı diyebiliriz, ancak onun haricinde istedikleri hiçbirşeye izin vermedik. Oyunun diğer tarafında ise Arroyo önderliğinde hücum eden takımımız genel olarak iç-dış dengesini çok iyi kurdu. Toplam sahaiçi isabeti olarak %52.7'yle hücum ederken forma giyen bütün oyuncularımızdan -Sertaç ve Can da dahil- sayı katkısı aldık. Topu böylesine iyi paylaştırdığımız maçta başrolde yine Carlos Arroyo vardı. Porto Riko'lu yıldız 18 sayı - 9 asistle hücumda yine takıma amirallik etti. Ayrıca Cenk Akyol da özellikle son çeyrekteki şut performansıyla maçı iyiden iyiye koparmamıza yardımcı olurken toplamda 15 sayılık bir katkı verdi. 14 sayıyla oynayan Markoishvili, 12 sayısı ve savunmadaki üstün gayretiyle Ersin ve 10 sayı - 10 ribaundla double double yapan Boniface N'dong da takımın iyileri arasındaydılar.

Yenilmez Armada aldığı bu farklı galibiyetle birlikte ligde toplamda 24. galibiyetini aldı ve liderliğini korumuş oldu. Çok da kolay sayılmayacak bir deplasmanda aldığımız bu sonuçla birlikte normal sezon liderliğine bir adım daha yaklaştık. Ergin Ataman ve öğrencileri sahada oynadıkları basketbolla bu şampiyonluğu ne kadar istediklerini her hafta bize tekrardan gösteriyorlar. Şimdi önümüzde oynayacağımız bir Banvit maçı var. Yine kadın ve çocuk seyircilere karşı oynayacağımız o maçı da kazanırsak normal sezon liderliğini çok büyük oranda garantilemiş olacağız. Bu da play-off serilerinin tamamı boyunca ev sahibi avantajının bizde olması anlamına gelecek. Ve sahada böylesine üst düzey bir basketbol oynayan takım taraftarıyla birleşip sadece saha avantajını kullansa bile şampiyonluğu elde edecek. İnancımız bu yönde... Taraftarımız da genel anlamda buna inandığı zaman taşlarla ve dikenlerle kaplı bu şampiyonluk yolundaki maceramız güzel sonlanacaktır...  Yürüyedur!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0