Maça Doğru: Royal Gaziantep - Galatasaray MP

Beko Basketbol Ligi'nde oynadığı son 13 maçı da kazanan ve liderlik koltuğuna iyiden iyiye kurulan Galatasaray Medical Park 27. Haftada Royal Halı Gaziantep BŞB'le karşılaşıyor. Karataş Şahinbey Spor Salonu'ndaki maçta Cem Akdağ yönetimindeki rakibiyle oynayacak takımımız burayı da kayıpsız geçip haftaya oynayacağı Banvit maçıyla liderliğini garantileme peşinde olacak. Pazar günü saat 13:30'da başlayacak olan maç Lig TV 3'den naklen yayınlanacak. Maç öncesi iki takımın son durumları şu şekilde...

GALATASARAY MEDİCAL PARK
Ergin Ataman'ın öğrencileri Beko Basketbol Ligi'nde üst üste 13 maç kazanarak, kulüp tarihinin en uzun galibiyet serisini şu an ellerinde bulunduruyorlar. Son olarak geçen haftasonu kadın ve çocuk seyircilerin önünde Fenerbahçe Ülker'i mağlup eden takımımız şu an liderlik koltuğunda oturuyor. Son haftalarda özellikle savunma sertliğiyle rakiplerin skorlarını aşağı çeken Yenilmez Armada, hücumdaysa Arroyo önderliğinde rakiplerini sindiriyor.  Fenerbahçe maçında sakatlanan ve sezonu kapatan Engin de son dönemlerde bizim için önemli bir isim olmuşken, şimdi onun boşluğunda Ender'e ve sakatlıktan dönen Jamont Gordon'a daha çok sorumluluk düşecek. Ayrıca zaman zaman denediğimiz ve çok iyi verim aldığımız 3 uzunlu düzenleri de bu maç ve önümüzdeki maçlarda görme olasılığımız yüksek.

İstatistiki  verilere baktığımızda takım olarak özellikle savunmamızın ligin geneline göre oldukça üst seviyede olduğunu söylemek mümkün. Son 2 maçında Tofaş ve Fenerbahçe Ülker'e sırasıyla 52 ve 53 sayı atma imkanı veren takımımız ortalama olarak ise potasında gördüğü 66.3 sayıyla ligin bu alanda en iyi takımı durumunda. Hücumdaysa sezon içinde kaybedilen Domercant, Hawkins gibi isimlerin de etkisiyle 79.2 sayı ortalamasıyla ligin 5. sıradayız, ama özellikle ligin ilk bölümünde uzun süre bu istatistikte de en iyi olan takım bizdik. Bireysel anlamda takımın şu an en skorer ismi 12.6 sayı ortalamayla oynayan Carlos Arroyo.. Onu ise 9.8 ile Macvan, 9.7 ile Markoishvili, 9.2 ile Ender, 9.1 ile Jamont Gordon ve 9 ortalamayla Cenk Akyol izliyor. Furkan Aldemir maç başına 6.9 ribaund alarak takımın bu alanda en çok ön plana çıkan ismi olmuş durumda. Asistlerdeyse yine Arroyo 4 asist ortalamasıyla takımda arkadaşlarına en çok poziyon hazırlayan isim oldu.

ROYAL HALI GAZİANTEP BŞB
Lige bu sezon yükselen ancak ilk haftalarda aldığı sonuçlarla son sıralara demir atan Royal Halı Gaziantep BŞB, takımın başına Cem Akdağ'ı getirdikten sonra ise yükselişe geçti. İlk 8 maçında 1 galibiyet-7 mağlubiyetlik bir derecesi olan Antep temsilcisi Akdağ'ın gelişinden sonra ise oynadığı 18 maçın 9'unu kazandı ve play-off yarışına kendisini atmış oldu. Ayrıca sezon içinde yapılan Joey Dorsey ve Dylan Page transferleri de -özellikle Dorsey- takımın kazandığı ivme de önemli bir katkıda bulundular. Geçen sezon Olympiakos'la Euroleague şampiyonluğu yaşayan Dorsey ligde şu an itibariyle 16.1 sayı - 12.1 ribaund ortalamayla pota altının en dominant oyuncusu konumunda ve oldukça da formda. 77 sayı ortalamayla oynayan RH Gaziantep'te skor belli isimlere bağımlı olurken Mutlu Akpınar 14.3, Isaih Swaan 14.1, Andre Collins ise 12.7 sayı ortalamayla oynadı. Takımda ribaund konusunda Dorsey haricinde en etkin isim 4.4 ortalamayla Dylan Page oldu. Takımın en asistçi ismi ise maç başına 4.6 asist yapan Andre Collins olarak dikkat çekti. 

Cem Akdağ'ın çalıştırdığı rakibimiz özellikle hücumdaki tempolu ve sayıya çabuk giden yapısıyla dikkat çekiyor. Dorsey gibi çabuk ayaklı bir uzuna, atletik dış oyunculara ve bu sezonun ligde en değerli yerli performanslarından biri olan Mutlu Akpınar'a sahipler. Ancak skorer ve tempolu oyun çabalarına rağmen savunma dirençlerinin  düşük olması şu an için en büyük eksileri. Son 5 maçında potasında ortalama 82.2 sayı gören rakibimize karşı oyunu kendi istediğimiz seviyeye çekebilmek önemli olacak. Yani oyunun çok yüksek bir tempo kazanıp onların havaya girmesine izin verirsek, bu tarz oynamaya alışmış Antep temsilcisi için  bir kazanma fırsatı doğabilir. Ama haftalardır oyuna hükmetme ve rakibi bozma anlamında önemli işler yapan takımımız aynı ciddiyetle oynadığı takdirde ki bu ciddiyet hiç düşmedi uzun zamandır, galibiyete uzanmak çok zor olmayacaktır. Tabi her takımın yapacağı üzere Arroyo'ya baskı kurdukları anlarda Ender, Jamont gibi isimlerin top kullanmak için sorumluluk alması önemli noktalardan biri gibi gözüküyor. Son olarak ise tempoyu yükseltemeseler bile hücumda Dorsey'i P&R'la kullanmak önemli bir alternatif onlar için. Herhalde her maça yönelik oldukça iyi hazırlıklar yapan Ergin Ataman o noktaya da bir önlem düşünecektir. Bu noktalar haricinde çok ekstra durumlar oluşmadığı sürece maçın favorisi yine biziz. Takımımıza Antep deplasmanında başarılar...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0