BBL| Yenilmez Armada durmuyor..

Geçen haftasonu evinde Pınar Karşıyaka'yı yenerek kulüp tarihinin en uzun galibiyet serisini yakalayan ve Banvit'in Fenerbahçe Ülker'i yenmesinin ardından liderlik koltuğunu geri alan Galatasaray Medical Park galibiyetlerine bir yenisini de Tofaş deplasmanında ekledi. Bursa Atatürk Spor Salonu'ndaki mücadelede zorlu rakibi karşısında ikinci çeyrekten itibaren oyuna ağırlığını koyan takımımız maç sonuna kadar üstünlüğünü koruyup 52-66'lık bir galibiyete imza attı. Engin Atsür 14 sayısıyla takımımızda en fazla ön plana çıkan isim oldu.

Maçın ilk çeyreğine aslında hızlı bir başlangıç yaptık. Özellikle savunmadaki agresifliğimizle Tofaş'a kolay sayı atma imkanı vermezken hücumda da bunun karşılığını alınca 6-14'lük skorla öne fırladık. Ancak televizyon molası sonrasında Tofaş oyuna iyi dönerken çeyrek sonunda öne geçmeyi başardılar ve bu bölüm sonunda 19-18'lik sonuç oluştu. İkinci periyoda ise yine hızlı bir başlangıç yapan takımımız rakibine uzun süre sayı atma şansı tanımazken öne geçip farkı çift hanelere çıkardı. Ancak yine çeyrek sonuna doğru toparlayan Tofaş farkı az da olsa eritti ve devreye 29-37'lik üstünlüğümüzle gidildi. Üçüncü çeyrek başını da diğerlerinde olduğu gibi oldukça etkili oynadık. Savunmamız yine etkili olurken hücumda ise Engin ve Arroyo önderliğinde bulduğumuz sayılarla farkı açtık. Toplamda 6 sayıya izin verdiğimiz bu bölümü 35-53 önde geçtik. Maçın final periyoduna üstünlüğümüzü koruyup zamanı kullanma anlayışla giriş yapınca bir duraksama yaşadık ve fark 13'e indi. Ancak buradan sonra çabuk toparlanıp bu duraksamanın fazla sürmesine izin vermeyince farkı yeniden açtık. Son birkaç dakika ise formalite niteliği taşırken takımımız karşılaşmadan 52-66'lık skorla üstün ayrılmayı bildi. 

Tofaş deplasmanı aslında zor geçmesi bekleyeceğimiz bir deplasmandı. Rakibimiz son haftalarda oldukça formda bir görüntü çizerken evinde oynadığı son 2 maçta Fenerbahçe Ülker ve Banvit'i yenmeyi başarmıştı. Ancak onlar için önemli bir isim olan Elonu'nun yokluğunu da avantaja çevirerek özellikle savunma performansımızla kritik bir galibiyete imza attık. Rakibi toplamda 52 sayıda tutmuş olmamız önemli ve altı çizilmesi gereken bir nokta. Öte taraftan Tofaş'ın hücumda zorlanmasına rağmen oyun karakteristiği gereği kendi savunma agresifliklerini çok kaybetmediklerini gördük. Ancak burada Engin, Arroyo, Cenk ve Ender gibi dış oyuncularımızın aldıkları sorumluluklarla birlikte kendimize yetecek hücum performasını sahaya yansıttık. İstatistiki anlamda hücumda çok göze batan sayılar elde edemedik belki ancak rakibi sahaiçi isabet yüzdesi olarak toplamda %30.8'de tutmuş olmamız savunmamızın başarısı olarak gösterilebilir. Bireysel anlamdaki performanslara bakıldığında ise haftalardır belirttiğimiz üzere Engin'in daha fazla sorumluluk alması bu maçta farkını gösterdi. 14 sayıyla oynayan Engin, özellikle maçı kopardığımız bölümde ön plana çıktı. Hastalık dönüşünden sonra iyi oynamaya devam eden Cenk ise bu maçta 9 sayıyla oynarken performansında bir çizgi tutturdu. 2. yarıdaki skor katkısıyla Macvan, düşük yüzdeyle şut atmasına rağmen özellikle asistleriyle göze batan Arroyo da maçın bizim adımıza iyileri arasındaydı.

Bursa deplasamanından aldığımız bu galibiyetle birlikte bir yandan galibiyet serimizi 12 maça çıkararak rekorumuzu geliştirirken bir yandan da liderliğimiz perçinlemiş olduk. Açıkçası Eurocup'tan elenmemiz sonucunda tamamen lige konsantre olabilmemiz ve haftadan haftaya oynadığımız maçlara yönelik yaptığımız çalışmalar sonuçlarını verdi. Çok iyi bir seri yakalayan ve sezon başında sahip olduğu liderlik koltuğunu geri alan Yenilmez Armada, normal sezonu en tepede bitirme adına önemli bir avantaja sahip. Sıradaki maçımız ise kendi sahamızda oynayacağımız Fenerbahçe Ülker karşılaşması olacak. Liderlik yarışında 1 maç geriden gelen rakibimizi Abdi İpekçi'de mağlup edersek bu yarışta kritik bir virajı geçmiş olacağız. Yakaladığımız bu hava ve Fenerbahçe Ülker'in de içinde bulunduğu istikrarsız durum göz önüne alındığında bunun olmaması için şimdilik hiçbir sebep de yok açıkçası...

Tofaş karşısında oyuncularımızın yakaladıkları istatistikler ise şu şekilde oldu: 
Manuchar Markoishvili : 5 sayı, 5 ribaund, 1 top kaybı, 1 top çalma, (2/8 şut)
Engin Atsür : 14 sayı, 1 ribaund, 1 asist, (6/11 şut)0
Cenk Akyol : 9 sayı, 2 ribaund, (3/5 şut)
Furkan Aldemir : 3 sayı, 10 ribaund, 1 asist, 1 blok, (1/1 şut)  
Boniface Ndong : 8 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 3 top kaybı, (4/6 şut)
Milan Macvan :
 11 sayı, 5 ribaund, 2 top kaybı, 1 top çalma, (4/8 şut)
Carlos Arroyo : 7 sayı, 2 ribaund, 6 asist, 2 top kaybı, (3/11 şut) 
Ender Arslan : 7 sayı, 1 ribaund, 2 asist, 1 top çalma, 1 top kaybı, (3/8 şut)
Ersin Dağlı : 2 sayı, 4 ribaund, 1 asist, (0/3 şut)

2 yorum:

  1. gordon nerelerde ya. cezalımı sakat mı gönderildimi.

    YanıtlaSil
  2. Gordon'un adalesinde bir sakatlık vardı, yaklaşık 10 gündür takımdan ayrı. Fenerbahçe Ülker derbisinde oynaması bekleniyor.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0