UCL | Tek ihtimali olanların hikayesi..

Şampiyonlar Ligi'nde yıllar sonra çeyrek final oynama başarısı gösteren Galatasaray, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup olduğu İspanyol devi Real Madrid'i rövanş karşılaşmasında 9 Nisan Salı günü Ali Sami Yen Arena'da ağırlayacak. Rakibi karşısında destan yazmak için mücadele edecek olan Fatih Terim'in öğrencileri, en kötü ihtimalle başarılı bir sezon geçirdiği Şampiyonlar Ligi serüvenini mutlu sonla kapatmak istiyor. Fransız hakem Stephane Lannoy'un düdük çalacağı karşılaşma öncesi iki takımın son durumu, istatistikleri ve maç öncesi bilgiler şu şekilde...

ŞAMPİYONLAR LİGİ: 12 YIL SONRA
6 yıl aradan sonra Avrupa'nın bir numaralı futbol organizasyonu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında mücadele eden Galatasaray, grubunu ikinci sırada tamamlayarak son 16 takım arasına kalmayı başarmıştı. Bu turda da Schalke 04'ü iki maç sonunda toplamda 4-3'lük skorla geçmeyi başaran Fatih Terim'in takımı, 12 yıl aradan sonra Avrupa'nın bir numaralı platformu olan UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkma başarısını tekrarladı. Çeyrek finalde turnuvanın favori takımlarından Real Madrid ile eşleşen takımımız, geçtiğimiz hafta deplasmanda oynadığı karşılaşmada Ronaldo - Benzema ve Higuain'in gollerine engel olamamış ve sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrılarak tur şansını zora sokmuştu. Galatasaray geçtiğimiz hafta deplasmanda aldığı bu mağlubiyetle, 87 maç aradan sonra (2011, Nisan) 3 farklı yenilgiyle tanışmış oldu.

UCL | NAMAĞLUP REKORU
Şampiyonlar Ligi organizasyonunda geçtiğimiz hafta oynanılan Real Madrid karşılaşması öncesinde son oynadığı 6 maçından 4 galibiyet - 2 beraberlikle ayrılan takımımız daha önce yine kendisine ait olan, 2001/2 sezonundaki altı maç üst üste namağlup serisini tekrarlamış oldu. Grup aşamasında 3.maç haftasından itibaren yeni bir seri başlatan Galatasaray, grupta son 3 maçını da kazanarak adını ikinci tura yazdırmıştı. Son 16 turunun rövanş maçında Almanya temsilcisi Schalke 04’ü deplasmanda 3-2 yenen Galatasaray, turnuvada bu sezon üst üste altıncı maçında namağlup kalarak bu kategoride kendisine ait olan Türkiye rekorunu tekrarlamış oldu

UCL | BURAK YILMAZ TARİHE GEÇTİ
Galatasaray forması altında bu sezon ilk kez Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşayan 27 yaşındaki gol makinesi Burak Yılmaz, geride kalan 9 maç haftasında rakip filelere 8 gol bırakmayı başardı. Gol krallığı sıralamasında 9 golle ilk sırada yer alan Cristiano Ronaldo ile kıyasıya bir rekabet içerisinde olan Burak Yılmaz, listenin ikinci sırasında Arjantinli süperstar Lionel Messi ile birlikte yer alıyor. Şampiyonlar Ligi organizasyonunda bir sezon içerisinde üst üste 6 maçta rakip fileleri havalandırarak Şampiyonlar Ligi tarihine adını yazdıran Burak Yılmaz, ayrıca attığı gollerle bir sezonda en çok gol atan Türk oyuncu olmayı da başardı.

UMUT & BURAK: SKORA %56'LIK KATKI
Süper Lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi organizasyonlarında bu sezon toplamda 73 gol atan takımımızda skorun en büyük yükünü forvet oyuncularımız Umut Bulut ve Burak Yılmaz çekiyor. Galatasaray forması altında bu sezon 41 gol atan muhteşem ikili, takımımızın rakip kalede bulduğu gollerin toplamda %56'sını kapsıyor. Galatasaray adına bu sezon en golcü isim olan Burak Yılmaz, rakip kale önünde 25 kez gol sevinci yaşarken; partneri Umut Bulut rakip fileleri 15 kez havalandırmayı başardı. Şampiyonlar Ligi'nin en golcü oyuncuları arasında yer alan Burak Yılmaz'ın yanı sıra, Schalke deplasmanında son dakikada galibiyeti getiren golü kaydeden Umut Bulut kariyerinin ilk Şampiyonlar Ligi golünü atmış oldu.

TERMİNATÖR: CRISTIANO RONALDO
Taraflı, tarafsız tüm futbolseverler tarafından dünyanın en iyi 2 oyuncusundan birisi olarak kabul edilen Portekizli süperstar Cristiano Ronaldo attığı ve attırdığı gollerle takımını sırtlamaya devam ediyor. Real Madrid kulüp tarihinin en yüksek bonservis bedeliyle 2009 yılında imza atan 28 yaşındaki yıldız oyuncu, bu sezon İspanyol ekibinin forması altında rakip fileleri 46 kez havalandırdı. Şampiyonlar Ligi'nde gol krallığı sıralamasında 9 golle ilk sırada bulunan yıldız oyuncu sezon öncesi oynanılan İspanya Süper Kupası maçlarında 2 gol atarken, La Liga'da geride kalan 29 maçta 29 gol ve Kral Kupası'nda da 6 maçta 6 gol ile oynuyor. Portekizli süperstar ayrıca 2013 yılında rakip filelere 24 gol bırakarak geride kalan 99 günlük sürenin en golcü ismi olmayı başardı.

DİNAMO: SAMI KHEDIRA
İspanyol ekibinin ortasaha oyuncularından Sami Khedira, aslında tam bir görev adamı. Ortaya koyduğu futbolla pek fazla göze batmayan ama sahada tabir-i caizse tüm işleri yapan Alman oyuncu, geçen hafta oynanılan çeyrek finalin ilk maçında 90 dakika boyunca sahada basmadık yer bırakmadı. Karşılaşmanın en çok koşan ismi olan (11.698 metre) tecrübeli futbolcu, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle Jose Mourinho'nun takımında ortasahada önemli rol oynadı. Takım halinde Galatasaray'dan en az 5 km daha fazla koşan Real Madrid'de özellikle ortasaha oyuncularının 11 km'nin üzerine çıkması dikkat çekti. İlk maçta gördüğü sarı kart nedeniyle yarın akşam forma giyemeyecek olan Xabi Alonso da karşılaşmayı 11.125 metre ile tamamlamış ve partnerinin ardından en çok koşan ikinci oyuncu olmuştu.

KART SINIRI: MELO, SELÇUK, RIERA, AMRABAT, DROGBA
Şampiyonlar Ligi organizasyonunda Galatasaray formasıyla geride kalan 9 maçta (Drogba hariç, 3 maç) mücadele eden oyuncularımızdan Felipe Melo, Selçuk İnan, Albert Riera, Nordin Amrabat gördükleri ikişer sarı kartla sınırda yer alıyorlar. İspanyol ekibi Real Madrid ile deplasmanda oynadığımız maçta sarı kart gören Dany Nounkeu ve Burak Yılmaz, yarın oynanacak olan karşılaşmada sarı kart cezalısı olarak forma giyemezken, ismi yer alan oyuncularımız bu maçta sarı kart görmeleri halinde bir sonraki maçta cezalı duruma düşecekler. Geçtiğimiz hafta Santiago Bernabeu'da oynanılan karşılaşmada sarı kart gören İspanyol ekibinin oyuncuları Sergio Ramos ve Xabi Alonso da sarı kart cezası nedeniyle bu maçta forma giyemeyecekler.

HESAP - KİTAP: TEK İHTİMALİ OLANLARIN HİKAYESİ..
"19 Kasım 1999 günü Avrupa'da bahisçiler Galatasaray'ın UEFA 2000 Kupası'nı alma ihtimalini 1'e 250 olarak hesapladı. Ama burada, Türkiye'de kimileri için tek bir ihtimal vardı." Bu cümleyi hemen hemen hepimiz mutlaka duymuşuzdur. "Galatasaray'ın olduğu her yerde umut vardır." cümlesinin bir diğer eş anlamlısı olan "tek ihtimali olanların hikayesi" kalıbını da bu topraklara yine Galatasaray getirmiştir. Şampiyonlar Ligi'nde çok uzun bir aradan sonra yeniden çeyrek final oynayan takımımız, ilk maçta deplasmanda 3-0 gibi farklı bir yenilgiyle sahadan ayrılsa da yarı final yolunda alınacak 3-0'lık galibiyet karşılaşmayı uzatmaya götürürken, 4-0 ve üzeri galibiyetler takımımızı yarı finale götürecek. 1-0 ve 2-0 gibi galibiyetlerde dahi elenen Galatasaray, sahadan herhangi bir beraberlik ve yenilgiyle ayrılması durumunda Şampiyonlar Ligi macerasını noktalamış olacak. Kimilerine göre bizim bu hesap, kitap işlerine girmemiz bile anlamsız ama burada, birileri için hala tek bir ihtimal var. Allah yardımcımız olsun!

FRANSIZ HAKEM: STEPHANE LANNOY
Şampiyonlar Ligi organizasyonunda bu sezon ilk kez görev yapacak olan Fransız hakem, daha önce bu platformda 15 karşılaşmayı yönetti. 2006 yılında UEFA kokartı takan Stephane Lannoy, bu tarihten itibaren 2007 U21 Avrupa Şampiyonası, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları, 2010 Dünya Kupası ve 2012 Avrupa Şampiyonası gibi uluslararası turnuvalarda düdük çalma tecrübesini yaşadı. Şampiyonlar Ligi'nde son olarak 14 Mart 2012 tarihinde oynanılan Real Madrid - CSKA Moskova maçında düdük çalan 43 yaşındaki hakem, yaklaşık bir yıl aradan sonra yeniden Şampiyonlar Ligi platformuna dönmüş olacak. Fransız Lannoy daha önce 2007/8 sezonunda UEFA Avrupa Ligi önelemesinde deplasmanda oynadığımız Slaven Belupo karşılaşmasını yönetmiş ve takımımız sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmıştı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0