BBL | Yenilmez Armada liderliği garantiledi!

Beko Basketbol Ligi'nde fırtına gibi esen Galatasaray Medical Park 29. Hafta mücadelesinde deplasmanda karşılaştığı Hacettepe'yi 69-104 yenerek normal sezon liderliğini garantiledi. Tüm olumsuzluklara rağmen üst üste 16 maç kazanan ve müthiş bir seri yakalayan takımımız bu galibiyetle birlikte ligde toplamda 26. galibiyetini almış oldu. N'dong'dan sonra dün de Jamont Gordon'ın sakatlanmasına rağmen sahaya çıkan herkesin görevini yaptığı bu maçta 5 oyuncumuz çift hanelerde skor üretirken Cenk ve Ender 19'ar sayıyla takımın en skorerleri oldular. 

Maçın ilk çeyreğine savunma anlamında çok agresif bir giriş yapmasak da hücumda özellikle Arroyo liderliğinde skor bulduk. Çeyreğin son saniyesinde Ersin'in basketiyle birlikte de bu bölümü 19-23 önde geçtik. Ancak 2. periyotta savunmada kemerleri sıkan hücumda da özellikle dış atışların yüksek yüzdeli girmesiyle birlikte skoru yukarı çeken takımımız farkı açarken ilk yarıyı 31-53 önde kapattı. Üçüncü periyotta oyun dengeli bir seyirde giderken kontrolü kaybetmeden son bölüme 48-74 önde girdik. Maçın final periyodunda disiplinden kopmayan Ergin Ataman'ın öğrencileri farkı iyice açarken sahada görev yapan her oyuncudan skor katkısı geldi. 3 sayılık atışların girmeye devam ettiği son dakikalarla birlikte 69-104'lük galibiye uzanan Yenilmez Armada ligde üst üste 16. galibiyetini almış oldu.

Oyunu 2. çeyrekten itibaren domine etmeye başlayan ve ligden düşmesi kesinleşen rakibi karşısında rahat bir görüntü çizen takımımızda Jamont Gordon&Boniface N'dong gibi 2 önemli oyuncunun yokluğuna rağmen herkes üstüne üstüne düşeni yaptı. Forma giyen 9 oyuncu da skor katkısı verirken bu isimlerden 5'i çift hanelere çıktı. Oldukça yüksek yüzdeli hücum ettiğimiz bu maçta 2 sayılık atışlarda (22/34), 3 sayılık atışlardaysa (17/32) gibi isabet oranları yakaladık. Ayrıca 25 asist ürettiğimiz bu maçta top dolaşımını ve paylaşımını ne kadar üst seviyede yaptığımızı da gösterdik. Hatta öyle ki sahadaki bütün oyuncularımız en az 1 asist yaptılar. Ender&Cenk ikilisi toplamda 14/21 sahaiçi isabetiyle 19'ar sayı üretirken Arroyo ve Markoishvili de 15'er sayılık katkılarıyla ön plana çıktılar. Sakat oyuncuların çokluğunda forma bulan genç oyuncularımızdan Sertaç Şanlı 20 dakika sahada kalırken 8 sayı - 9 ribaund -3 asistle oynadı. 16 dakika süre alan Can Korkmaz ise 7 sayı - 1 ribaund - 2 asistlik bir katkı verdi. 

Takımımız bu deplasman galibiyetiyle birlikte Banvit maçıyla pratikte garantilediği normal sezon liderliğini matematiksel olarak da garantilemiş oldu. Böylece geçen sezonun ardından üst üste 2. kez normal sezonu lider bitiren takımımız play-off'larda ev sahibi avantajını da ele aldı. Oldukça zorlu ve sorunlu geçen sezona rağmen Ergin Ataman, ekibi ve sahadaki oyuncular saygı duyulacak bir iş yaptılar şu ana kadar. 29. maçta 26. galibiyeti alarak normal sezondaki galibiyet rekorumuzu da geçen seneki 25 galibiyetten sonra kırmış oldular. Şimdi önümüzde formalite icabı oynanacak bir Türk Telekom maçı kaldı. Tabi rekorlarımızı geliştirmek için bir fırsat olan bu maçı da kayıpsız atlattıktan sonra sakatların da takıma geri katılmasıyla beraber play-off hazırlıklarımızı sürdüreceğiz. Ve öyle ki bu sezon lig mücadelesinde bütün maçlarımızı kazandığımız Abdi İpekçi'deki tüm maçları kazanmak bile şampiyon olmaya yetecek. Bu sezon bu özlem artık dinecek! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0