Ergin Ataman: Bu galibiyeti hak ettik..

Beko Basketbol Ligi'nde geride kalan 13 maçta yenilgi yüzü görmeyen ve kulüp tarihinin en başarılı dönemini her hafta geliştirmeye devam eden Galatasaray Medical Park baş antrenörü Ergin Ataman, dün oynanılan Fenerbahçe Ülker derbisi sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Karşılaşmada rakiplerine oranla daha iyi oynadıklarını belirten ve her hafta üzerine koyarak devam ettiklerini ifade eden baş antrenörümüz Ergin Ataman, kadın ve çocuk taraftarlarımıza da teşekkür etti. Engin Atsür'ün sakatlığının kendisini üzdüğünü dile getiren Ergin Ataman'ın basın toplantısında yapmış olduğu açıklamaların tamamı şu şekilde...

Son haftalarda oynadığımız basketbol bizim bu hafta kazanacağımızı gösteriyordu. Nitekim maçın başından sonuna kadar oyun kontrolünü hep elimizde tuttuk. Çok iyi savunma yaptık. Geçen hafta Tofaş'ı da 52 sayıda tutmuştuk. Tofaş takımı genç bir takım, kapasitesi biraz düşük deniyordu, işte bugün de Avrupa'nın en kapasiteli oyuncularından kurulu Fenerbahçe takımını 53 sayıda tutmayı başardık. Hücumda iyi bir günümüzde değildik, özellikle dış atışlarda Markoishvili olsun, Cenk olsun, her zaman buldukları boş atışları buldular ama düşük yüzdeyle oynadılar. Ama topu çok iyi çevirdik, doğru zamanlarda doğru atışlar bulduk. Zorlama atış yapmadık. Bunun sonucunda da hak ettiğimiz bir galibiyeti net bir şekilde aldık. Ribaundları domine etmişiz, 47 ribaundumuz var. Asistleri domine etmişiz, 17 asist yapmışız. Bu da takım oyununu ne kadar iyi sergilediğimizin bir göstergesi. Dış atışlarda her zamanki yüzdemizi bulsak maç 25 sayı farklara da gidebilirdi. Liderlik yolunda çok önemli bir galibiyet. İlk maçtaki 7 sayılık farkı da kapatmış olduk ve ikili averajı da ele geçirdik. Ligde geriye dört maçımız kaldı, bunları da kazanıp ligi lider bitirmek istiyoruz.

Engin açısından çok üzüldüm çünkü uzun süreli sakatlık yaşadığı sezonlardan sonra bu sezonun ikinci yarısında mükemmel bir basketbol oynuyordu ama yapacak birşey yok. Geçen haftada Tofaş maçında galibiyeti getiren oyuncumuzdu. Çok büyük bir şanssızlık. Biz bu durumlara alıştık. Her türlü engele rağmen devam edeceğiz. Geriye bakacak bir noktada değiliz.

Son olarak bugün buraya gelerek takımına destek olan kadın ve çocuk taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Muhteşem bir atmosfer yarattılar ve galibiyette bize destek oldular.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0