Jose Mourinho: Galatasaray köklü ve gelenekleri olan bir kulüp..

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final turunun rövanş karşılaşmasında yarın Ali Sami Yen Arena'da ağırlayacağımız İspanyol devi Real Madrid'in teknik direktörü Jose Mourinho, bugün öğle saatlerinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dün akşam saatlerinde özel uçakla İstanbul'a gelen ve kalacağı otele yerleşen İspanyol ekibi, öğle saatlerinde Beşiktaş İnönü Stadı'nda maç öncesi son hazırlıklarını tamamladı. Real Madrid'in dünyaca ünlü teknik direktörü Jose Mourinho, karşılaşma öncesi basın toplantısında Galatasaray'ın iyi bir takım olduğunu ve kazanma geleneğine sahip olduğunu dile getirirken, yarın akşam oynanacak olan maçın kolay geçmeyeceğini dile getirdi. Real Madrid teknik direktörü Jose Mourinho'nun basın toplantısındaki açıklamaları şu şekilde...


"Çeyrek finale kalma başarısı gösteren her takım iyidir ve kurada iyi takımlarla eşleşebilirsiniz. Biz çeyrek finalde olmayı hakeden başka bir takımla eşleştik. Sizlerin de bildiği gibi bu konuda son derece ciddiyim ve Kayseri maçını tribünde izlemiştim. Galatasaray'a en başından itibaren saygı duyuyoruz ve ilk maçı 3-0 kazanmayı başardık. Maça iyi başladık ve erkenden golü bulduk. İlk maçta karşılaşmanın hakemi iyi bir yönetim sergiledi ama elbette bazı hataları oldu. Maçın son dakikalarına doğru Burak'ın ceza sahasında düşürüldüğü pozisyon bence penaltıydı. Aynı şekilde bu maç için de büyük saygı duyuyoruz. Yarı finale gitmek istiyoruz ve bunu başarmak için bu maçı da kazanmamız gerekiyor.


Galatasaraylı futbolcuları, yönetimi ve teknik heyeti Kayseri'de görmek güzeldi. Benim oyuncularım ve arkadaşlarım oradaydı. Sneijder ve Drogba benim eski oyuncularımdı, Muslera, Melo, Riera, Eboue gibi oyuncuları zaten tanıyordum. Fatih Terim'le de yıllardan beri süregelen bir arkadaşlığımız var. Onları gördüğüm için mutlu oldum ve onların da beni gördükleri için mutlu olduklarını biliyorum. Sneijder maç öncesinde futbolda arkadaşlar yoktu diyordu ve bu zaten futbolun doğası. Maçtan sonra yeniden arkadaşız, genelde bütün oyuncularımla ilişkime devam ederim.

Fatih Terim ile birbirimizi tanıyoruz ve onunla karşılaştığımda bana her zaman çok iyi davranıyor. Tabi bu dostluk yıllar içerisinde gelişti, birden bire olmadı. Onunla aramda bir bağ olduğunu düşünüyorum ve umarım herşey onun istediği gibi olur. Onu seviyorum ve onun da beni sevdiğini biliyorum.

Son maçta Pepe'nin bir sakatlığı vardı, bugün antremanda da bir sıkıntı yaşadı. Sakatlığına dair şüphe devam ediyor, durumu maç saatinde belli olacak. Onun yerine Albiol da oynayabilir, ikisi de yeterli o nedenlerle herhangi bir fark görmüyorum. Kadromuzda iyi futbolcular var, bu nedenle başka mevkiden bir oyuncuyu savunmada düşünmüyorum. Pepe eğer oynayamayacak durumda olursa, Albiol oynar.

Bu sabah oyuncularımla yaptığım toplantıda onlara şu mesajı verdim; 3-0 kazanan bir takım aynı sonuçla kaybedebilir. Onlara söylemek istediğim bu maçta herşeyin olabileceği ve bu bizim bu maça iyi bir şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Galatasaray ilk maça dört savunma oyuncusu ile başladı, daha sonra 3 oyuncuya döndü. Biz de farklı oyun şekillerine çalıştık. Çünkü yarın herhangi bir sürpriz ile karşılaşmak istemiyoruz. 

Galatasaray köklü bir takım, iyi oyunculara, iyi antrenöre ve taraftarlara sahipler ve hepsinden önemlisi kazanma alışkanlıkları var. Yarın kesinlikle kazanmak için oynayacağız. Yarın maçı kaybedip eve dönmek istemem, bu beni mutlu etmez."

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0