Maça Doğru: Galatasaray - FB Ülker

Beko Basketbol Ligi'nde normal sezon liderliğini yakından ilgilendirecek olan 25. Hafta maçında Galatasaray Medical Park, ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'le karşılaşıyor. Federasyonun şaibeli kararlarına bir yenisini daha ekleyip seyircisiz oynanmasına karar verdiği bu karşılaşmayı kazanmamız halinde liderlik koltuğunda oldukça rahatlayacağız. Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak olan, kadın ve 14 yaşından küçük çocukların ücretsiz olarak takip edebileceği bu maç saat 16:00'da başlayacak. Derbi öncesi iki takımın son durumları ise şöyle:

GALATASARAY MEDICAL PARK
Sezon boyunca yaşadığı sayısız şanssızlığa ve kadro zaafiyetine rağmen yılmayıp mücadelesine devam eden takımımız ligde oynadığı son 12 maçı da kazanarak müthiş bir seri yakaladı. Şu an 1 galibiyet farkla Fenerbahçe Ülker ve Banvit'in önünde lider olarak bulunuyoruz. Son haftalarda oynadığımız basketbolla da ligdeki diğer tüm takımlardan daha iyi durumda olduğumuzu söylemek mümkün. Eurocup macerasının beklenenden erken sonuçlanması bir yandan hayal kırıklığı yarattı belki, ancak öte taraftan tüm konsantrasyonumuzu lige vermemizi sağladı. Haftadan haftaya oynanan maçlara oldukça iyi hazırlanan Ergin Ataman'ın öğrencileri son 3 maçında ise Beşiktaş, Karşıyaka ve Tofaş gibi ligin iyi takımlarını mağlup etmeyi başardı. Özellikle savunma konsantrasyonumuzun arttığı dakikalarda rakiplere skor bulma konusunda oldukça zorluk çıkarıyoruz. Hücumda ise Arroyo liderliğinde ve onun yanında Markoishvili, Engin, Ender, Cenk, Macvan ve bu hafta takıma dönecek olan Jamont Gordon gibi yardımcı isimlerle ilerliyoruz.  

Takımımızın ve oyuncularımızın istatistiki değerlerine baktığımızda ilk olarak ligin ortalama en az sayı yiyen takımı olduğumuzu belirtebiliriz. Rakiplerine maç başına 66.9 sayı imkanı veren Galatasaray Medical Park bu alanda ligin en iyisi. Bunun yanında ortalama attığımız 79.8 sayıyla ligde 5. sırada, ribaundlarda 37.2'yle 2. ve asistlerde ise 16.2 ortalamayla 5. sırada yer alıyoruz. Aldığı 22 galibiyetle liderlik koltuğunda oturan takımımızda bireysel anlamdaki performanslara baktığımızda ortalama skor katkısı olarak takımın en ön plandaki ismi 12.9 sayı ortalamasıyla oynayan Carlos Arroyo. Ancak form grafiğimizin iyice yükseliş gösterdiği son 4 maçlık kısım incelendiğinde ise Arroyo 13.5, Cenk 11.8, Macvan 11.3 ve Markoishvili de 10.3 sayılık ortalamalar yakaladı. Ayrıca sakatlığından bu maçta dönmesini beklediğimiz Jamont Gordon da oynadığı son 4 lig maçında 16.8 sayılık ortalamayla katkı vermişti. Furkan Aldemir maç başına çektiği 7 ribaundla takımın bu alanda en önde gelen ismi olurken asistlerde ise Arroyo 3.9'luk ortalamasıyla topa yön veren isimlerin başında geldi.

FENERBAHÇE ÜLKER
Sezona Simone Pianigiani yönetiminde ve yeni transferleriyle oldukça iddialı bir giriş yapan ancak bunun karşılığınında özellikle Euroleague'de istediği sonuçları alamayan Fenerbahçe Ülker şu ana kadar oldukça dağınık bir görüntü sergiledi. Euroleague Top 16'sında 8'li grupta oynanan 14 maç sonunda 2 galibiyet alabilen Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş'ın arkasından grubu sonuncu sırada tamamladı. Ligde ise şu ana kadar yarıştan kopmamayı başardılar ve 21 galibiyet-4 mağlubiyetlik dereceleriyle birlikte bizim ardımızdan 2. sırada bulunuyorlar. Rakibimizde Bojan Bogdanovic 13.3 sayı ortalamasıyla şu ana kadar takımının en skoreri oldu, ancak sakatlık dönüşü henüz eski ritmini bulmuş değil. Bo Mccalebb da forma giydiği 19 maçta 13 sayı ortalaması tutturdu ancak o da yaklaşık 10 gün önceki Beşiktaş maçında sakatlanmıştı. Onun durumu ise belirsiz diyebiliriz. Oynasa bile tam verimlilikte oynama ihtimali zor, dolayısıyla rakibin en önemli 2 hücum silahının gerçek etkinliklerinde olmayacaklarını söylemek mümkün.

Açıkçası bu maç normal şartlarda seyircili oynanacak olsaydı, bizim form durumumuz ve onların dağınık yapısıyla o atmosferde ağır favori olacaktık. Buna rağmen şimdi de favori olduğumuzu söyleyebiliriz. Fenerbahçe Ülker'e göre daha iyi durumdayız. Ancak şu ana kadar oynadığımız üst düzey maçlarda Fenerbahçe'nin bizle Efes, Beşiktaş veya Banvit'e göre daha iyi eşleştiğini gördük. Bunun en büyük sebebi bizim hücum tarzımız. Fenerbahçe Ülker'in pota altı savunmasında önemli zaafiyetleri var. Buna karşılık ise dış savunmacıları Mccalebb, Ömer, Sato, Barış gibi birebir savunmada üst düzey isimler. Biz ise oyunumuzu çok büyük oranda dış oyuncularımıızın üstüne kurduğumuz için şu ana kadar bizle iyi eşleştiklerini gördük. Özellikle savunmalarında... Oysa pota altını P&R'larla iyi işlersek savunmalarının dengesini çok daha rahat bozabiliriz. Bu anlamda Arroyo ve Engin gibi ikili oyunları iyi oynayan kısaların içeriyi biraz daha zorlaması sanki daha mantıklı olacak. Tabi bunu kullanmasak da yine kazanabiliriz, ama bu zaaflarının üstüne gitmek bizi rahatlatacaktır. Kendi savunmamızın ise onları bozmaya yetecek düzeye çıkacağını düşünüyorum. Umudumuz o ki bu maçı da kazanıp play-off'larda bizi rahatlatacak olan normal sezon liderliğini kazanma anlamında çok önemli bir avantaj yakalayacağız. Aslanlarımıza başarılar!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0