STSL | Şampiyonluğa adım adım..



Hafta içi Real Madrid’le, formalite olması beklenmesine rağmen son derece yoğun bir maç oynayan Galatasaray’ın biraz yorgun ve durgun olması korkutuyordu taraftarı ancak beklenen olmadı. Cim Bom, 33. haftaya kadar kalan 2 deplasmanından birini yani çok kritik bir maçı oynadığının farkında olarak, son derece akıllı bir oyun felsefesiyle maça çıktı, ilk yarı güvenliği elinden bırakmadı, ikinci yarı biraz yüklendi ve Karabük deplasmanında 52. dakikada Sneijder’in yıldız oyuncu dokunuşuyla 3 puanı aldı. Böylece çok kritik bir viraj dönülürken Kadıköy’e rahat gitmek için sadece 3 maç kaldı.

Real Madrid maçında ciddi efor sarfeden takımın Terim’e de insafsızca verilen ceza ile birlikte konsantrasyon ve motivasyon problemi yaşaması endişelendiriyordu Galatasaraylıları. Zira Karabük önemli bir deplasman, dirençli bir takım oldukları çok açık, nitekim Cim Bom da dahil büyüklerin tamamını deplasmanda devirmeleri tesadüf değil. Bu da bir endişe sebebiydi aslında. Ancak Galatasaray maça bu endişeleri giderecek bir oyun anlayışıyla başladı. İlk amaç topu kontrol etmek, sonrasında da rakibe Lua Lua gibi hızlı adamlarını kullanma fırsatı vermemek ve güvenli atakları usta ayaklarla gole çevirmekti. İlk 20 dakika istediği oyunu kabul ettirdiğini gösterdi takımın, 21. dakikada o dakikaya kadar topla oynama oranı %73’tü. Gol bulmanın kolay ve rahat olmayacağını herkes biliyordu o yüzden panik yapmadan sakin ataklar geliştirildi, adeta yemezsek illaki atarız diye düşünüyordu herkes. Bunun yanında çok da kapanmıyordu takım, Burak’ın yakaladığı net pozisyonlar, atılan kornerler, çekilen şutlar hücumu da iyi yaptığımızı gösteriyordu..

İkinci yarının başlarında gol bulmazsak son dakikalarda biraz panikle yüklenme ve arka alanda hızlı adamlara boşluk bırakma gibi bir takım riskler vardı, Sneijder yetişti ve herkesi rahatlattı. Önce Drogba’yla temiz bir verkaç, arkasından hızlı adımlar, inatla rakipten topu söküşü ve nefis bir plase.. Tam bir yıldız golüydü, gereken olmuştu. Geriye aynı emniyetli oyunu sürdürmek kalmıştı ki Galatasaray fazlasını yaptı, bir iki pozisyon dışında çok tehlikeli pozisyon imkanı vermedi, 2’yi bulacak ani atakları da geliştirdi, o da olmadı, maçı istediği gibi bitirdi. Böylesi önemli bir deplasmanda tam 11 korner, 16 şut atıp %60 topla oynama oranıyla maçı bitirmesi Galatasaray’ın ne kadar iyi olduğunun da kanıtıydı aslında.

Futbolu yöneten kurum ve o kurumun bilimum kurullarının hedef olarak seçtiği 33. haftada oynanacak derbiye, Galatasaray 4 puan farkla gitmesin diye ne varsa yapılıyor, bu kalan üç hafta da yapılacak. Hocaya verilen eşi benzeri görülmedik skandal cezanın dışında başka ince planlar da yapılıyor. Örnek; tarihte rastlanılması imkansız bir cuma maçı. Şampiyonluğa oynayan takım, ligin bitimine beş hafta kala tamamen sebepsiz, evindeki maçı cuma oynayacak! Yanlış duymadınız, haftaya Elazığ maçını federasyon cumaya koydu, Galatasaray’ın cuma maçlarında çok puan kaybettiğini gözeterek bir umut diye bu rezaleti dahi yapıyorlar, anlayın meselenin boyutunu. Ondan sonraki hafta gideceğimiz Antep deplasmanını da düşünecek olursak geriye kalan 3 maçta dirayetimizi, desteğimizi ve dualarımızı aynı şekilde devam ettirmemiz gerekiyor. Bugün takımda o isteği, coşkuyu ve kararlılığı gördük, bu performans devam ettiği takdirde Kadıköy’e bu kez şampiyon gitmek işten bile değil…

İSTATİSTİK | Rakamların dilinden KDÇ Karabükspor karşılaşması ve maçın istatistikleri..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0