BBL | Derbi bizim, liderlik bizim!

Liderlik ve şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Galatasaray Medical Park, Beko Basketbol Ligi'nin 25. Haftasında oynanan derbide ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'i 66-53 mağlup etti. Kadın ve çocuk seyircilerimizin önünde harika bir atmosferde oynanan maçta baştan sona üstün olan takımımız böylece ligde üst üste 13. galibiyetini aldı. N'dong 14 sayıyla en skorer ismimiz olurken tecrübeli oyuncumuz Ender Arslan da 12 sayı - 6 asistle maça damga vurdu. Bu galibiyet sonunda bizi üzen tek nokta ise maç sırasında sakatlanan ve aşil tendonu kopan Engin Atsür oldu.


Maça savunmada agresif bir giriş yaparken Fenerbahçe Ülker'e çok uzun süre sahaiçi isabeti imkanı vermedik. Rakip sadece faul atışlarıyla skora tutunabilirken biz ise kendi hücumumuzda yüzdeyi yükseltemeyince bu bölüm 15-12'lik üstünlüğümüzle geçildi. İkinci periyodun ilk 6-7 dakikalık kısmında savunmamız yine üst seviyeye çıkarken farkı yavaş yavaş açma fırsatı yakaladık. Ancak çeyrek sonuna doğru hücumdaki düşük yüzdemiz ve basit hatalarımızın dönüşünde Fenerbahçe Ülker kısa sürede bir seri yakaladı ve devre biterken farkı 4'e indirdi. 34-30'la geçilen ilk yarıdan sonra ikinci yarının ilk 2 dakikasını kötü oynadık. Bunun üzerine Jamont-Furkan ikilisi kenara gelerek yerlerini Ender-N'dong'a bıraktılar ve bu değişim momentumu yakaladığımız sekansı başlattı. Farkı 20 sınırına çektiğimiz dakikalarda ise Ergin Ataman'ın ısrarlı Jamont tercihi, sakatlıktan dönen oyuncunun henüz hiç hazır olmaması ve hücumda duraksamamamız rakibi yeniden maçın içine soktu ve bu bölüm de 50-43'le geçildi. Kısa süreli yaşadığımız bu düşüşlere rağmen Ender-Arroyo'nun önderliğinde ve pota altında N'dong'un bitiriciliğiyle son çeyrekte hücumda ayakta kalırken savunma disiplinimiz ise hiç düşmedi. Bunun devamında da kadın seyircilerimizin müthiş desteği altında farkı çift hanelere taşırken çok değerli bir galibiyete uzandık.

Maçın teknik analizine biraz değinirsek özellikle savunmamızın maçın neredeyse tamamında etkinliğini kaybetmediğini gördük. İlk yarının sonunda Andersen'le yakaladıkları bir seri hariç genellikle savunma ve ribaund konsantrasyonumuz üst düzeydeydi. Hücumda ise özellikle Engin'in sakatlanması ve Jamont'un daha fazla şans bulma durumuyla birlikte belli dakikalarda sıkıntı çeksek de Ender-Arroyo ikilisi genel anlamda topa çok iyi yön verdiler. Ve Fenerbahçe Ülker'in savunma zaafiyeti yaşadığı pota altını işleme fikriyle hareket ettiğimiz dakikalarda etkili olduk. Burada en büyük eksikliğimiz dış atışlarımızın istediğimiz yüzdede olmamasıydı. Maç boyunca toplamda 6/22 ile isabet sağladığımız üç sayılık atışlar biraz daha istediğimiz yüzdeye çıkabilseydi fark çok daha fazla olabilirdi. Bireysel olarak Ender Arslan sahaya müthiş bir enerji koyarken sorumluluğun tamamen Arroyo'ya kalmasına izin vermedi. Ender'in özellikle pota altında uzunları kullanma konusunda ısrarcı oyunu pozitifti. Arroyo da 9 sayı - 8 ribaund - 5 asistle günün başarılı isimlerindendi. Son olarak pota altında hem savunmada müthiş işler yapan hem de hücumda oldukça katkı veren N'dong'u da maçın kahramanları arasına eklemeliyiz. Tecrübeli uzun 14 sayıyla oynadı.

Bu derbi galibiyetiyle birlikte ligde üst üste 13. maçımızı kazanırken liderliğimizi de perçinleyerek Fenerbahçe Ülker'le aramızdaki galibiyet farkını 2 maça çıkardık. Hatta 13 farkla kazandığımız için ikili averaj üstünlüğü de bizde artık. Kadın taraftarlarımızın normal tribün atmosferini aratmadığı bu maçta sahada ne kadar üstün olduğumuzun ve şampiyonluk yolunda da ne kadar iddialı olduğumuzun mesajını tekrardan verdik. Bizi üzen tek nokta ise Engin Atsür'ün maç içinde yaşadığı sakatlıktan sonra sahayı terketmesi ve bu sakatlığın yapılan ilk kontroller sonucu aşil tendonu kopması olduğunu öğrenmemizdi. Kendisine büyük geçmiş olsun. Bizim için önemli bir isimdi ancak bu takım ağırlığı çok daha fazla olan isimlerin yokluğunu da bir şekilde tolere etmesiyle, yoluna ne engel çıkarsa çıksın yılmayacağını daha önce gösterdi, tıpkı maçtan sonra Ergin Ataman'ın da belirttiği gibi. Şampiyonluk yolculuğu devam ediyor, hem de son hız son sürat... İnşallah sonu da güzel gelecek. Tekrardan tebrikler Yenilmez Armada...

2 yorum:

  1. kazandığımız için hakemlerden bahsetmemişsiniz ama rezillik diz boyu idi. saçma sapan fauller, verilmeyen fauller Allah tan kazandık.

    YanıtlaSil
  2. Birkaç basit faul çaldılar ama daha fazlasını yapmadılar. Belki de yapamadılar. Çünkü takım, oyunun hakemlerin belirleyici olacağı noktaya gelmesine hiç izin vermedi. Farklı kazandı.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0