TKBL | Sultanlar zor da olsa kazandı..

Play-off ilk turunda Homend Antakya'yı kayıpsız geçen Galatasaray kadın basketbol takımı yarı final eşleşmesinin ilk maçını da kazanmayı başardı. Evinde İstanbul Üniversitesi BGD'yi ağırlayan takımımız özellikle son çeyrekte zorlanmasına rağmen maçtan 71-69 galip ayrılmayı bildi ve play-off serisinde 1-0 öne geçti. Son dönemlerin formda ismi Sancho Lyttle bu maçtaki 25 sayılık performansıyla formunu sürdürürken maçın yıldızı olmayı da başardı.

Takımımızı ilk yarıda özellikle hücum ritmini iyi bulurken bildiğimiz savunma düzeyini de korumayı bildi ve bu bölümü 40-25 ile geçti. Ancak ikinci yarı savunma açısından hiç de istenilen düzeyde geçmedi. Özellikle son çeyrekte hücum performansımızın düşmesiyle birlikte rakibi oyuna ortak ettik. Ancak maç sonunda rakibimiz çok yaklaşıp öne geçme fırsatı da bulmuş olmasına rağmen daha fazla hata yapmayarak galibiyeti elde etmeyi başardık. Bu maçta Antakya serisinde ezici bir üstünlük kurduğumuz ribaundlarda 25-33 geride kalmamız bizi olumsuz etkiledi. Buradaki eksikliği rakibi 17 top kaybına zorlayarak gidermeye çalıştık. Ayrıca 71 sayı attığımız bir maçta ürettiğimiz 18 asist de olumlu bir noktaydı. Bireysel anlamda ise Sancho Lyttle oldukça etkin bir görüntü çizerken 25 sayı- 5 ribaund - 3 asist - 5 top çalmayla oynaması büyük bir artıydı. Ayrıca Şaziye'nin 5/5 saha içi isabetiyle toplamda 15 sayılık dış oyuncu katkısı da bizim adımıza yine oldukça değerliydi. 

Aldığımız bu galibiyetle birlikte yarı final serisinde 1-0 öne geçmiş olduk. Açıkçası son çeyrekteki gereksiz zorlanmamızı oyun konsantrasyonuna bağlamak mümkün. Takımın mental anlamda oldukça yorucu geçen bu sezonda böyle tepkiler vermesini anlayabiliriz. Ama bunu final serisine kadar aşmamız gerekecek. Tabi final serisine gelmeden önce burada daha fazla takılmamız gerekecek. Finale kalabilmek için 2 galibiyet daha almamız lazım. Serinin 2. maçı ise Salı günü yine Abdi İpekçi'de saat 19:00'da oynanacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0