Not Defteri: Şampiyonluğa 5 Kala!

Geçen hafta zorlu bir mücadelenin ardından aldığımız galibiyet Fenerbahçe ile aramızdaki 4 puan farkı korumamızı sağlamıştı. 33.haftaya kadar şartlar ne olursa olsun puan kaybetmemiz gerekiyordu ve bunun  ilk haftasını atlattık. Bu kadar adaletsizliğin yaşandığı, hakemlerin maça etkisinin bu derece büyük olduğu şu dönemlerde her şeyi yapabilirler. Artık o kadar utanmaz hale geldiler ki, hiç bir şeyin hesabını vermeden istediklerini yapıyorlar. Bundan dolayı işimizi 33.haftaya bırakmamalıyız. Karabükspor maçının zorlu olacağı tahmin ediliyordu ve öyle de oldu ama neyse ki korkulan olmadı. Geldiği günden beri eleştirilen Wesley Sneijder, Drogba ile yaptığı verkaçın ardından topu ağlara göndererek takımımızın tek ama bize üç puanı getiren golünü attı. 

Gökhan Zan, Wesley Sneijder ve Felipe Melo
Uzun süredir yedek olarak bekleyen Gökhan Zan bir kaç maçtır kendisine verilen görevi eksiksiz bir şekilde yerine getiriyor. Aynı işi Sabri sarıoğlu da yapıyordu. Aslında bazı taraftarlarımız bu tarz futbolcuları haketmiyor. Her hatalarında onlara destek olmak yerine söven, aşağılayan insanları gördükçe kendimi kötü hissediyorum. Gerçekten bu işin  bu kadar kolay olduğunu zannediyorlar çünkü. Real Madrid karşısına çıkıp 2 senedir 10 maç oynamamış biri olarak neredeyse 0 hatayla oyna ve yaptığın tek hata da tonlarca küfür ye. Bu kadar kolay olmamalı. Sadece onlar için değil bütün futbolcularımız için böyle bu. Gökhan dün Karabük maçında da güzel bir performans ortaya koydu ve haftaya Semih cezalı olduğu için Elazığspor maçında da oynayacak. Aynı performansı orada da göstereceğinden eminim. Çok güzel adamsın Gökhan. 

Geçen hafta da yazdım. Wesley'e yapılan eleştirilerin anlamsız olduğunu ondan asıl beklediğimiz performansın seneye geleceğini söyledim. Ama o bundan daha erken bir şeyler yapmak istediğini her maç gösteriyor. Kalitesi bu ligin çok üzerinde. Tıpkı Drogba'da da olduğu gibi. Zaten dün attığımız golde bu iki ismin payı vardı. Güzel bir verkaç ardından güzel bir vuruş ve gol. Bu isimlerin bu kadar kısa sürede bize maç kazandırması hem mutluluk verici hem de geleceğe dair umutlandırıcı oluyor. Bir iki cümle de Drogba'ya yazmak istiyorum burada. Dünya çapında bir oyuncu olmak böyle bir şey. Dün yine kalitesini belli etti ve önce Burak'a sonra Sneijder'e attığı muhteşem paslarla iki gol pozisyonu yarattı. Galatasaray kariyerinde gol atmaktan çok asist yapacak  gibi gözüküyor. 

Yaramaz ama yararlı çocuk Melo. Son 1 aydır oynadığı futbolu biraz daha erken oynamaya başlasa belkide  şu an şampiyonluğu ilan etmiştik. Fakat bir çok nedenden dolayı bu performansı sadece son 1 aydır görüyoruz. Çok güzel bir performans gösteriyor, neredeyse hatasız oynuyor ve takımın saha içinde ki isyanı oluyor. Bütün sezon boyunca oynadığı istikrarsız futbolu unutturması bir yana şu an bonservisinin alınması konuşuluyor. Benim bu konudaki düşüncem yine de değişmedi. Bonservisini almak çok riskli. Bunun yerine tekrar kiralanması daha mantıklı. Bu düşüncemde ona bir türlü ısınamamamın da etkisi var ama asıl olay riskli bir oyuncu olduğunu düşünmem. Melo Galatasaray'ı seviyor, burada oynamayı istiyor. Eğer bonservisi alınmasın diyorsam bu onun davranışlarının bir sonucu. İyi ki bu kararı ben vermiyorum. Çok zor bir karar. Çünkü eğer bütün sezon boyunca şu futbolu sergilerse inanılmaz bir katkı sağlar. Umarım Fatih hoca doğru seçimi yapabilir. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0