STSL | Şampiyonluk yolunda..

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Galatasaray, en yakın takipçisinin dört puan önünde son haftalara doğru giriyor. Geçtiğimiz hafta kendi evinde aldıkları emirleri yerine getirmeye çalışan hakem sıfatındaki şahıslara rağmen Mersin İdmanyurdu karşısında 1-0 geriye düşmesine aldırmadan sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri, hafta içi oynadığı Real Madrid karşılaşmasında da sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrılmış ve kendisine yakışan bir şekilde Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti. KDÇ Karabükspor karşısında deplasmanda sahaya çıkacak olan takımımızda teknik direktörümüz Fatih Terim takımında başında yer alamayacak. Mustafa Kamil Abitoğlu'nun yöneteceği ve 13 Nisan Cumartesi günü saat 19:00'da oynanacak olan karşılaşma öncesi iki takım hakkında istatistikler ve maç öncesi bilgiler şu şekilde...

SÜPER LİG | ŞAMPİYONLUĞA 5 KALA
Spor Toto Süper Lig ve Süper Final şampiyonu olarak sezona başlayan Galatasaray, ligin 29.haftasına girerken 16 galibiyet - 8 beraberlik performansıyla topladığı 56 puanla lider olarak bulunuyor. Süper Lig'de geçen sezon dahil toplamda oynanılan son 55 haftanın 53'ünde liderlik koltuğunda oturmayı başaran son şampiyon Galatasaray, geride kalan 28 hafta sonunda rakip filelere 54 gol bırakırken, kalesinde sadece 30 gol gördü. Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon çeyrek finale ulaşma başarısı gösteren ve iki maç sonunda İspanyol devi Real Madrid'e toplamda 5-3'lük skorla elenen Fatih Terim'in takımı, şampiyonluk yolunda da yürümeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta kendi evinde Mersin İdmanyurdu'nu ağırlayan takımımız oynanılan tüm oyunlara rağmen sahadan 3 puanla ayrılıp, şampiyonluk yolunda kimsenin kendisine engel olamayacağını dosta düşmana sergilemiş oldu. İlgili karşılaşmada teknik direktörümüz Fatih Terim, yardımcı antrenörlerimiz Hasan Şaş ve Ümit Davala kendisini hakem zanneden şahıs tarafından tribüne gönderilirken, savunma oyuncumuz Dany Nounkeu karşılaşmanın 30.dakikasında kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı.

SÜPER LİG | EN İYİ İÇ SAHA PERFORMANSI
Spor Toto Süper Lig'de bu sezon evinde oynadığı 14 karşılaşmada 10 galibiyet - 2 beraberlik alan Galatasaray, topladığı 32 puanla ligin en iyi iç saha performansına sahip olan takım oldu. Bu karşılaşmalarda rakip filelere 29 gol bırakan Fatih Terim'in öğrencileri, kalesinde 12 gol görererek +15 averaja sahip oldu ve bu alanda da ligin en başarılı takımı olmayı başardı. Süper Lig'de evindeki ilk yenilgisini ligin ilk yarısında oynanılan karşılaşmada KDÇ Karabükspor karşısında alan Galatasaray, bir sonraki mağlubiyetini ise neredeyse tek kale oynadığı Gençlerbirliği karşılaşmasında aldı. Galatasaray'ın evinde sergilediği performans şu şekilde;
  • Kasımpaşa, 2-1
  • Bursaspor, 3-2
  • Akhisar Belediyesi, 3-0
  • Eskişehirspor, 1-1
  • Kayserispor, 3-0
  • KDÇ Karabükspor, 1-3
  • Gaziantepspor, 1-1
  • Fenerbahçe, 2-1
  • Beşiktaş, 2-1
  • Antalyaspor, 2-0
  • Orduspor, 4-2
  • Gençlerbirliği, 0-1
  • İstanbul BŞB, 2-0
  • Mersin İY, 3-1
SÜPER LİG | EN GOLCÜ & EN SAVUNMACI
Ligde geride kalan 28 hafta sonrasında rakip filelere 54 gol bırakan takımımız, ezeli rakibi Beşiktaş ile birlikte ligin en golcü takımı olarak boy gösteriyor. Ali Sami Yen Arena'da oynadığı karşılaşmada 29, deplasmanda oynadığı karşılaşmada ise 25 gol atan Fatih Terim'in öğrencileri, ayrıca deplasmanda en çok gol atan ikinci takım konumunda yer alıyor. Hafta sonu konuk olacağımız KDÇ Karabükspor deplasman maçlarında rakip filelere 26 gol bırakarak ligin en golcü deplasman takımı olmayı başarırken, son şampiyon Galatasaray rakibini yalnızca bir gol geriden takip ediyor. Ligin en golcü takımlarından birisi olan Fatih Terim'in takımı, ayrıca ligin en iyi savunma performansına da bir başka ezeli rakibi Fenerbahçe ile liderlik ediyor. Geride kalan 28 hafta sonunda kalesinde 30 gol gören Galatasaray, ligin en az gol yiyen takımı sıralamasında da ezeli rakibi ile birlikte ilk sırada yer alıyor. Takımımız ayrıca ezeli rakibini sadece iki gol farkla, deplasmanda en az gol yiyen takım sıralamasında da takip ediyor. Geride kalan 28 haftalık süreçte deplasmanda oynadığı 14 maçta kalesinde 16 gol gören takımımız, aynı sürede 14 gol gören Fenerbahçe'nin ardından deplasmanda en az gol yiyen ikinci takım oldu.

LİDER KARAKTER: DIDIER DROGBA
Ara transfer döneminin son günlerinde kendisini Galatasaraylı yapan imzayı atan süperstar forvetimiz Didier Drogba, son haftalarda attığı ve attırdığı goller ile dikkat çekiyor. Galatasaray forması altında ilk maçında Akhisar Belediyesi karşısında skoru 1-0'a getiren golü atan Didier Drogba, ikinci golde de Burak Yılmaz'a golden önceki son pası veren isim olmuştu. Bir sonraki hafta Orduspor karşısında 2-0'dan geri dönerek 4-2 kazandığımız maçın 3.golünde Burak'a asist yapan yıldız oyuncu, Kayseri deplasmanında ilk golde pay sahibi olurken, ikinci golde de Burak'ın asistini yapıyordu. Attığı gollerden ziyade attırdığı gollerle dikkat çeken 35 yaşındaki efsane oyuncu, İstanbul BŞB karşısında da bir kez daha golden önceki son pası veren isim olmuştu. Geçtiğimiz hafta Mersin IY karşısında rakip filelere 2 gol bırakan ve Melo'nun gole çevirdiği penaltının da hazırlayıcısı olan Drogba, hafta içi oynanılan Real Madrid karşılaşmasında da rakip fileleri havalandırmayı başarmıştı. Saha içerisinde takım arkadaşlarına alıştıkça performansını yükselten ve lider ruhuyla arkadaşlarını yöneten Didier Drogba hiç kuşkusuz şampiyonluk yolunda takımımızın en büyük kozu olarak görünüyor. Fatih Terim'in yedek kulübesinde olmadığı haftalarda Fildişili forvet, takımın saha içerisindeki teknik direktörü olacak.

SARI KART SINIRI: SEMİH KAYA, HAMİT ALTINTOP
Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında kırmızı kart gören Dany Nounkeu, sarı kart gören Nordin Amrabat ve basın toplantısındaki sözlerinden ötürü disiplin kurulundan ceza alan kaptan Sabri Sarıoğlu yarın oynanacak olan KDÇ Karabükspor karşılaşmasında takımdaki yerini alamazken, teknik direktörümüz Fatih Terim, yardımcı antrenörlerimiz Ümit Davala ve Hasan Şaş da aldıkları cezalardan dolayı yedek kulübesine ve soyunma odasına giriş yapamayacak. Karşılaşma öncesi ayrıca genç savunma oyuncumuz Semih Kaya ve Hamit Altıntop sarı kart sınırında bulunurken, bu oyuncularımız kart görmesi halinde 30.hafta evimizde oynayacağımız Sanica Boru Elazığspor karşılaşmasında forma giyemeyecekler. Semih Kaya ve Hamit Altıntop'un sarı kart sınırında olmasının yanı sıra Fernando Muslera, Hakan Balta ve Burak Yılmaz iki sarı kart ile kart sınırına sadece bir kart kadar uzakta bulunuyorlar. Takımımızın başında kaleci antrenörümüz Claudio Taffarel, idari menajerimiz Şükrü Hanedar, tercüman Mert Çetin ve masör Uğur Durul yer alacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0