STSL | Sen şampiyon olacaksın!

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yürüyüşüne devam eden Galatasaray, ligin 28.haftasında evinde Mersin İdmanyurdu'nu ağırlayacak. Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz günlerde çeyrek finalin ilk maçında Real Madrid karşısında deplasmanda sahadan 3-0'lık mağlubiyetle ayrılan Fatih Terim'in öğrencileri, gözünü tamamen lig şampiyonluğuna dikti. Geçtiğimiz hafta kendi evinde İstanbul BŞB'yi rahat bir oyunla mağlup eden takımımız, Mersin virajını da kayıpsız dönerek zorlu fikstürü rahatlatmak istiyor. Şampiyonluk yolunda taraftarıyla birlikte emin adımlarla yürüyen Galatasaray'da sarı kart cezaları nedeniyle Selçuk İnan ve Albert Riera forma giyemeyecek. Ali Sami Yen Arena'da oynanacak olan karşılaşmayı Süleyman Abay yönetecek.

SÜPER LİG | ŞAMPİYONLUĞA 6 KALA
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 27 haftalık dönemde rakipleri karşısında 15 galibiyet, 8 beraberlik ve 4 mağlubiyet sonrasında topladığı 53 puan ile liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, ligde 24 haftadır yerini korumayı başardı. Şampiyonlar Ligi'nde oldukça başarılı bir dönem geçirerek çeyrek finale ulaşan takımımız, ligde de şampiyonluk yürüyüşüne emin adımlarla devam ediyor. Geçtiğimiz hafta evinde ağırladığı İstanbul BŞB karşısında ilk yarım saatlik dönemde rakip kalede 2 gol bularak 3 puanı cebine koymuştu. Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray puan sıralamasında ezeli rakibi Fenerbahçe'nin dört puan önünde, şampiyonluk yürüyüşüne devam ediyor.

SÜPER LİG | ADIM ADIM REKORA.. 
Spor Toto Süper Lig’de son 25 haftayı lider tamamlayan Galatasaray, sezon sonuna kadar pozisyonunu koruması durumunda 1999-2000 sezonunda kırmış olduğu 30 maç üstüste lider kalma rekorunu tekrarlamış olacak. Bu sezon ligin 3.haftasında Bursaspor galibiyetiyle puan sıralamasında birinci sıraya yerleşen Fatih Terim'in öğrencileri, 4 sene üstüste kazanılan şampiyonluklar serisinin son halkasında gerçekleştirdiği rekoru tekrarlama şansına sahip. Galatasaray lig sonuna kadar zirvede kalıp, 19.kez şampiyonluğa ulaşması durumunda hem en çok şampiyon olan takım, hemde 30 maç üstüste lider kalma rekorunu tekrarlamış olacak. Ufak bir notu eklemeden geçmeyelim, 1999-2000 sezonunda da teknik direktörümüz Fatih Terim'di.

DURDURULAMAZ: BURAK YILMAZ
Sezon başında sözleşmesindeki madde karşılığında 5 milyon euro bedelle Galatasaray'a transfer olan Burak Yılmaz, attığı ve attırdığı goller ile takımımızın skor yükünü çekmeye devam ediyor. Geride kalan 26 haftalık süreçte 18 kez rakip fileleri havalandırarak Süper Lig'de gol krallığında zirvenin sahibi olan Burak, son dönemde muhteşem bir form grafiği yakaladı. İstanbul BŞB filelerine geçtiğimiz hafta 2 gol bırakan tecrübeli forvet, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 6 maçta gol atarak rekor kırdı. Bir sezonda üst üste 6 maçta gol atan tek oyuncu olan Burak Yılmaz, bu başarısıyla birlikte Şampiyonlar Ligi tarihine adını yazdırırken Galatasaray adına da adını tarihe geçirmeyi başardı. Süper Lig’deki son 75 maçında 66 gol atan yıldız oyuncu, 2012-2013 sezonunda ligde bulunan 18 takımdan 16’sına karşı gol sevinci yaşadı. Burak Yılmaz'ın gol atmadığı takımlardan birisi ise Mersin İdmanyurdu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0