TKBL | Avantajı kaybettik, belki de daha fazlası..

TKBL Final Serisi 3. maçında evinde Fenerbahçe'yi ağırlayan Galatasaray kadın basketbol takımı oldukça çekişmeli geçen maçın sonunda rakibine 70-71 mağlup oldu ve seride 2-1 geriye düştü. Abdi İpekçi Arena'da dolu ve agresif bir tribünün önünde oynanan maçta bitime 2.5 saniye kala Pondexter'ın basketine engel olamayan Sultanlar böylece serideki avantajını da kaybetmiş oldu. Bu kritik maçta Sancho Lyttle 19 sayı - 7 ribaundla en etkili ismimizdi.

Maç iki taraf adına da dengeli başladı. İlk dakikalarda iki taraf da pota altını zorlarken rakibimiz Matovic biz ise Wauters-Sancho ikilisiyle etkili olduk. 15-17 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçilen bu bölümden sonra ikinci çeyreğe hızlı bir başlangıç yapıp öne fırlasak da rakibimiz dış atış katkısı aldığı bu bölümde skora tutunmayı başardı. Buna rağmen devre sonunu iyi oynayınca soyunma odasına 34-30 önde girmeyi bildik. Üçüncü çeyreğe agresif savunmayla girip ilk yarıda sertliğimizi daha da yukarı çektik ve hücumda Şebnem'in üçlüğüyle farkı 9'a  kadar çıkarttık. Çeyreğin kalan dakikalarında ise Fenerbahçe toparlanma belirtisi gösterip farkı 5'e çekti ve bu bölüm 51-46 üstünlüğümüzle geçildi. Maçın son çeyreği ise bizim adımıza oldukça dramatik bir şekil aldı. Savunma direncimizi yukarıda tutma çabalarımıza rağmen Fenerbahçe çok ekstra sayılacak derecede dış şut attı. Hem kısalarıyla hem uzunlarıyla adeta 3'lük yağmuruna başlayan rakibimiz karşısında savunmamız direnmekte zorlandı. Ancak yine de vazgeçmedik. Bitime 19 saniye kala 1 sayı farkla gerideyken ve Fenerbahçe topu kenardan oyuna sokacakken onları hataya zorladık ve top kaybı yaptılar. Dönüşündeki hücumda ise Sancho 4.5 saniye kala zor pozisyonda basketi bulunca öne geçtik. Bunun üzerine mola alan Fenerbahçe dönüşte topu Cappie'yle buluşturdu. Savunmamızın onu kaçırmasından faydalanan Pondexter da 2.5 saniye kala basketi bulunca yeniden öne geçtiler. Kalan sürede molamız da olmayınca pota altımızdan oyuna soktuğumuz topu iyi kullanamadık ve 70-71'lik skorla bu kritik maçta kötü bir mağlubiyet aldık.

Maç içinde mücadele düzeyimiz skordan bağımsız bir şekilde takdir edilecek düzeydeydi. Son 1 dakikaya 4 sayı geride girmemize rağmen o dakika içinde öne geçmeyi başardık ancak son hücumda yaptığımız savunma hatası pahalıya patladı. Tabi böylesine agresif savunma yaptığımız bir günde Fenerbahçe'nin 10/16(%62.5) gibi erkek basketbolunda bile ekstra sayılacak bir yüzdeyle 3 sayılık atışları kullanması esas belirleyici faktör oldu. Maçın içinde yakaladığımız bütün serilerin sonunu attıkları kritik bir 3 sayılık basketle getirdiler. Hem kısalar hem uzunların dış atış katkısı verdiği rakibimize karşı biz pota altını iyi kullandık ama bu yetmedi. Kendi uzunlarımızın iyi katkı vermesinin yanında kısalarımızdan özellikle Işıl'ın hücumda yaptığı 7 asiste rağmen çok öne çıkamayan ve pasif görüntüsü bizi aşağı çeken etmenlerin başında geldi. Lindsey Harding ise 12 sayı - 5 ribaund - 6 asistle hücumda elinden geleni yaptı ve savunmada da oldukça başarılıydı. Uzunlarımızdan ise oldukça iyi katkı gelirken Sancho Lyttle 19, Ann Wauters 16, Fowles 8 ve Nevriye 4 sayıyla oynadılar. Ancak bu yeterli olmadı.

Açıkçası böylesine dolu ve güzel bir tribün önünde oynanan bu maçı bu şekilde kaybetmek biraz acı verici oldu. Takımın mücadele düzeyine de bu maç için çok birşey diyemeyiz, hakikaten iyi savaştılar. Hakemlerin de 2 pozisyon haricinde çok bir müdahelesi olmadı bu sefer ki o kadarı artık standart sayılır zaten. Ancak bu sefer Fenerbahçe'nin ağır basan kalite farkı ortaya çıktı, özellikle dış atışlarda... Yine de tüm bunlara rağmen maçı kazanabilirdik. Ama maç boyu sergilediğimiz iyi mücadeleye rağmen son pozisyonda bir savunma hatası yapınca bu bile cezasız kalmadı ve kaybettik. Artık diyecek çok birşey kalmadı. Elimizdeki saha avantajının yanında bu maçta yakalamak üzere olduğumuz şampiyonluk havasını da kaybettik. Şimdi Perşembe akşamı içeride oynayacağımız 4. maçı da kazanıp işi son maça taşımaya çalışacağız. Ama sahaiçi ve sahadışı(!) dengeler bu durumdayken son maçta deplasmandan bir galibiyet çıkarmak ne kadar mümkün olur, orası da tartışmalı. Herşeye rağmen yine de canınız sağolsun kızlar...

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0