TKBL | Galatasaray 1-1 TBF

TKBL Play-off Final serisinin ikinci maçında deplasmanda ezeli rakibi Fenerbahçe'yle karşılaşan Galatasaray mücadeleden 55-52 mağlup ayrıldı. 3. çeyreğin sonlarından itibaren maçın bitimine kadar hakemlerin Fenerbahçe'yi maça ortak ettiği bu mücadele sonunda aldığımız  mağlubiyetle birlikte seri 1-1'e geldi. Takımımız rakibine karşı sağladığı üstünlüğe rağmen hakemlerin düdüklerine kurban giderken yine de ev sahibi avantajını korumuş oldu. Lindsey Harding 17 sayılık katkısıyla bu maçta en skorer ismimizdi. 

Maça 2 takım da savunmadaki agresif yapılarıyla giriş yaptı. Ne biz ne de Fenerbahçe skora kolay bir şekilde ulaşamazken bu bölüm 10-11'lik üstünlüğümüzle geçildi. İkinci periyotta da bu kısır görüntü devam ederken oyun disiplinine daha sadık kalan taraf biz olunca yakın geçen bu maçı 21-26'ya taşıdık. Ancak devre sonunda gelen zorlama bir üç sayıyla birlikte farkı 2'ye indirerek soyunma odasına gitmeyi başardılar. Maçın ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapamazken Fenerbahçe 3. çeyreğin ilk yarısında yakaladığı seriyle farkı çift hanelere kadar çıkardı. Ancak burada geri adım atmayan takımımız savunma direncini yeniden ortaya koyarken dış atışlardan da isabet bularak farkı eritti. Ancak ne olduysa bundan sonra oldu. Çeyrek biterken Işıl'ın attığı bariz 3 sayılık atışı ayak çizgide gerekçesiyle 2'lik sayan hakemler devamındaki son periyotta ise takımımızın geriden gelip, öne geçip sonrasında farkı açmaya çalışacağı dönemde düdükleriyle olaya müdahele ettiler. Fenerbahçe lehine sürekli kolay düdükler çalan ama aynı standardı diğer yarı sahada uygulamayan hakemlerle birlikte oyuna yeniden ortak olan rakibimiz son bölümde faul çizgisinde pek hata yapmayınca ve biz de hücumdaki bütün kurşunlarımızı kullanmamıza rağmen sahadaki 8 kişilik(!) rakibi yenecek kadar etkili olamayınca maçı 55-52 kaybettik. 

Açıkçası maçın teknik-taktik analizine girecek çok birşey göremiyorum. Çünkü yaklaşık ilk 3 çeyrek boyunca ortada kendince güzel bir final mücadelesi varken ve bir taraf deplasman atmosferinde 10 sayıdan gelip maçı çevirirken hakemlerin o tarafa böylesine engel olması yazacağımız şeyleri anlamsız kılıyor. Bu satırlarda bir maç için hakem konusu daha önce belki bir kez o da Erkekler Türkiye Kupası Finali'nde gündeme gelmiştir. Ki o maçta da bu maçtakine benzer hakem müdahaleleriyle bir taraf avantaj sağlamıştı. O maçta avantaj sağlayan ve hakkı yenen takımla bu maçtakilerin rolleri sadece erkek-kadın takımları arasındaki farkla açıklanır. Yine bir taraftan alıp diğer tarafa verdiler. Fenerbahçe lehine çalınan basit faul düdükleri, hatta rakibe müdahale olmayan pozisyona bile faul çalınması, bu şekilde maç sonunda sayı atacak durumda olmayan Fenerbahçe'nin sürekli çizgiye gelmesi, ama aynı faullerin sahanın diğer tarafında nizami değerlendirilmesi, Işıl'ın üçlüğünün periyot sonunda ikiliğe çevrilmesi vs. kısacası TBF ve hakemleri adına rezalet dolu bir akşam yaşandı.

Şimdi seride oynanacak en az 2 maç daha var. Ve bu maçlar Abdi İpekçi'de kendi taraftarımız önünde olacak. Tabi bu son maçta yaşananlarla beraber takımını sahiplenmek, daha önce bu salonda oluşturduğu cehennemvari atmosferi yeniden oluşturmak ve Sultanlarıyla beraber de şampiyonluğa yürümek basketbolla ne kadar yakından ilgileniyor olursa olsun her Galatasaray taraftarının boynunun borcu oldu artık. İlk olarak Pazartesi ve sonrasında da Perşembe akşamı sadece ezeli rakibimize karşı değil, taraflı federasyon ve kötü niyetli hakemlerine karşı herkes Abdi İpekçi'ye!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0